Близько 200 дітей-переселенців узяли участь у майстер-класі від зірок українського футболу на НТК ім. В. Баннікова

Напередодні Дня Незалежності України на футбольному полі НТК ім. В. Баннікова пройшов благодійний футбольний майстер-клас.

Він був організований Sport&Business Club за підтримки Української асоціації футболу та української Прем’єр-ліги. До святкового спортивного заходу долучилися близько 200 дітей-переселенців віком від 6 до 12 років із Донецької, Луганської, Херсонської, Миколаївської, Харківської та Запорізької областей України.

Фото Павла Кубанова

Потренуватися з малечею в різноманітних футбольних вправах завітали зіркові в минулому футболісти, кожен з яких свого часу захищав кольори національної збірної команди України — Андрій Пятов, В’ячеслав Шевчук, Валерій Кривенцов та Максим Малишев. 

Фото Павла Кубанова

Організатори поділили футбольне поле на шість локацій, у кожній з яких діти займалися із зірковими тренерами та їхніми помічниками з футбольних клубів «Локомотив» (Київ) та «Терикон» (Донецьк), що також долучилися до майстер-класу.

Фото Павла Кубанова

Так, маленькі футболісти пробивали пенальті Андрію Пятову, грали в пас з Валерієм Кривенцовим, формували навички командної гри з В’ячеславом Шевчуком та бігли в естафетах під наглядом Максима Малишева. Разом із вихованцями ФК «Локомотив» та ФК «Терикон» діти виконували вправи на подолання перешкод та контроль м’яча.

Фото Павла Кубанова

Тренування завершилося грою у футбол до першого забитого м’яча, в якій професіоналам довелося продемонструвати свою майстерність у протистоянні з двома сотнями майбутніх футболістів.

Також усі учасники майстер-класу отримали футбольні подарунки та смаколики від організаторів та партнерів заходу, автографи зіркових тренерів та спільні світлини на згадку.

Фото Павла Кубанова

Перший віце-президент УАФ Вадим Костюченко подякував дітям, їхнім батькам та зірковим тренерам за участь у спортивному святі, а також запросив дітей-переселенців, які матимуть бажання займатися футболом, до секцій, що відкриються вже цієї осені. Найуміліших вихованців національна асоціація планує рекомендувати до залучення у футбольні академії професіональних футбольних клубів.

Фото Павла Кубанова

«Дякуємо ЗСУ за можливість проведення цієї яскравої події та всім вам за те, що обираєте футбол. Саме завдяки цій чудовій грі ви маєте можливість гарно провести час та поспілкуватися один з одним, завести собі нових друзів. 

Фото Павла Кубанова

Вже з 1 вересня УАФ запрошує всіх, хто б хотів займатися футболом, до спортивних секцій на НТК ім. В Баннікова. Ми зробимо так, щоб футбольне навчання було цікавим та захоплюючим, і, можливо, одного дня хтось із вас вийде на футбольне поле стадіону вже у футболці збірної України!» — звернувся до учасників майстер-класу Вадим Костюченко.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
02.10.2023 19:28

Офіційно. Роз’яснення Комітету арбітрів УАФ щодо арбітрів Дмитра Кривушкінка, Євгена Гашкова та Дениса Романова

Комітет арбітрів Української асоціації футболу отримав листи від Коміт...

05.07.2023 14:22

Euro Unity Cup-2023 об’єднав гравців та гравчинь Європи

У Франкфурті-на-Майні завершився другий за ліком Euro Unity Cup, що&nb...

02.05.2023 10:00

Андрій Павелко вручив Олегу Блохіну орден «Легенда українського футболу»

З нагоди Всеукраїнського дня футболу та за історичний внесок у розвито...

Підписатися на новини