УАФ узяла участь у робочій нараді з підготовки до Олімпійських ігор 2024 року

Українська асоціація футболу взяла участь у нараді під головуванням президента Національного олімпійського комітету України, міністра молоді та спорту України Вадима Гутцайта за участю очільників та представників усіх спортивних федерацій у межах підготовки до літніх Олімпійських ігор 2024 року в Парижі.

Від національної футбольної асоціації до заходу доєднався перший віце-президент Вадим Костюченко, який відзвітував про плани підготовки збірної України, що під керівництвом Руслана Ротаня зіграє на футбольному турнірі Олімпійських ігор-2024.

Вадим Гутцайт подякував національним спортивним асоціаціям за єдину й неухильну позицію щодо неможливості допущення російських та білоруських спортсменів до участі в міжнародних змаганнях і акцентував увагу присутніх на чіткому дотриманні положень наказу Міністерства молоді та спорту України, в якому йдеться про норми поведінки українських спортсменів за умови участі в змаганнях спортсменів із країн-агресорів:

«Хочу подякувати всій спортивній родині за плідну співпрацю на міжнародній арені з недопущення росіян та білорусів до змагань на європейських та світових першостях і, відповідно, Олімпійських іграх. Завдяки нашій спільній роботі країни-агресори не отримали запрошення на Олімпіаду в Парижі. Спортсмени із цих країн виступатимуть без прапорів та жодної символіки. Я порадився із членами виконкому, із президентами федерацій, провідними спортсменами, і коли вийшло рішення МОК не запрошувати росію та білорусь на Олімпійські ігри, то був змінений наказ міністерства молоді та спорту, аби дозволити нашим спортсменам брати участь у міжнародних змаганнях. Але за певних умов. Упевнений, що ви всі бачили вчинок Ольги Харлан. Це одна з умов цього наказу. Наші спортсмени не повинні тиснути руки спортсменам із росії та білорусі. Приклад Ольги Харлан — дуже красномовний щодо того, як ми маємо поводитися зі спортсменами, яких не поважаємо. При цьому важливо, щоб наші спортсмени дотримувалися норм цього наказу, не велися на провокації від суперників, отримували ліцензії та були представлені на Олімпійських іграх».

«Ми вперше за роки незалежності потрапили на футбольний турнір Олімпійських ігор. Підготовка команди до цього турніру здійснюватиметься на базі двох збірних — олімпійської та національної, за яку вже виступають лідери «молодіжки», що завершила Євро-2023 в Румунії та Грузії серед чотирьох найкращих команд континенту. УАФ отримала запрошення від Французької футбольної федерації взяти участь у товариському турнірі з олімпійськими збірними інших країн, що відбудеться наприкінці травня 2024 року в Тулоні. Це чудова нагода для наших хлопців якнайкраще підготуватися до змагань найвищого рівня», — зазначив Вадим Костюченко, додавши, що після турніру на збірну Руслана Ротаня ще чекатиме тренувальний збір перед стартом Олімпіади.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
09.05.2024 18:30

Олімпіада-2024. Визначилися всі учасники чоловічого футбольного турніру, де виступатиме збірна України

20 березня Україна дізналася суперників на футбольному турнірі Ол...

07.05.2024 16:00

На турнірі за участі олімпійської збірної України змінився склад учасників

Олімпійська збірна України в червні виступить на міжнародному турнірі...

04.05.2024 11:00

До уваги вболівальників! Купуйте квитки на матчі чоловічого футбольного турніру Олімпіади-2024!

Збірна України U-23 вперше в історії братиме участь у чоловічому футбо...

15.04.2024 19:30

Визначився календар матчів олімпійської збірної України на турнірі у Франції

Олімпійська збірна України в червні виступить на міжнародному турнірі...

Підписатися на новини