Ліга чемпіонів. «Дніпро-1» в Афінах зіграв унічию з «Панатінаїкосом» і перемістився в Лігу Європи

«Дніпро-1» завершив свій шлях у Лізі чемпіонів-2023/2024, зігравши внічию в матчі-відповіді з грецьким «Панатінаїкосом» у межах другого раунду кваліфікації.

Тиждень тому в словацьких Кошицях українці поступилися грекам — 1:3, тож сьогодні на переповненому стадіоні Апостолоса Ніколаїдіса в Афінах мали непросте завдання. Яке ускладнювалося тим, що напередодні гри команду Олександра Кучера струснули суттєві кадрові проблеми. Утім, був і позитив — після травми повернувся Піхальонок.

Початок матчу-відповіді залишився за господарями, які на 15-й хвилині вийшли вперед. Після закидання Єдвая з глибини Волинець та Адамюк не розібралися в ситуації, а Шпорар перекинув кіпера. Попри це, дніпряни досить швидко зрівняли рахунок завдяки майстерності Довбика, який накрутив кількох візаві та з гострого кута пробив Бріньйолі.

Гості продовжили шукати щастя біля чужих воріт. Так, у площину пробив Рубчинський, а Довбик навіть відправив м’яч у сітку, проте в попередній фазі атаки Бланко зіграв рукою, тож гол не зарахували. Незадовго до цього травми зазнав голкіпер «Дніпра-1» Волинець, при цьому він не дозволив Паласіосу себе переграти. Його змінив Кінарейкін, який невдовзі виручив після удару Шпорара з убивчої позиції. У доданий до першого тайму час команди обмінялися небезпечними ударами Єдвая та Пасіча після стандартів.

Фото scdnipro1.com.ua

По перерві Бріньйолі виручив господарів після ударів Бланко та Сарапія. Греки відповіли кількома гострими контратаками, але без завершення. А на 54-й хвилині «Дніпро-1» наблизився до мети — після подачі Мірошніченка з кутового Сарапій головою відправив м’яч у сітку.

Утім, на 70-й хвилині Шпорар оформив дубль, скориставшись передачею Джуричича, який миттю раніше ввійшов до штрафного й переграв Сватка. Більше того, невдовзі українці залишилися в меншості — червону картку перед собою побачив Танчик. За таких умов греки утримали комфортний для них результат — 2:2.

«Панатінаїкос» у третьому раунді кваліфікації Ліги чемпіонів зіграє з «Марселем» Руслана Маліновського. Своєю чергою «Дніпро-1» виступить на тій самій стадії, але в Лізі Європи, де його суперником буде чеська «Славія». Українці перший поєдинок проведуть у Празі 10 серпня, а другий — у Кошицях 17 серпня.

Участь у матчі взяли дніпряни, які були в заявці в червневих поєдинках національної збірної України, — Піхальонок (жовта картка, замінений на 68-й хвилині), Довбик (гол), Сваток (вийшов на заміну на 57-й хвилині).

Ліга чемпіонів-2023/2024. Другий кваліфікаційний раунд. Матч-відповідь

«Панатінаїкос» (Греція) — «Дніпро-1» (Україна) — 2:2 (1:1)

Голи: Шпорар (15, 70) — Довбик (24), Сарапій (54).

«Панатінаїкос»: Бріньйолі, Коцірас, Єдвай, Магнуссон, Хуан Карлос, Перес (к), Джуричич (Клянгайслер, 79), Вілена (Чокай, 66), Паласіос (Манчіні, 46), Шпорар (Йоаннідіс, 79), Бернард (Вербич, 90).

Запасні: Ксенопулос, Ваяннідіс, Зека, Сідерас, Младенович.

Тренер: Іван Йованович.

«Дніпро-1»: Волинець (Кінарейкін, 36), Пасіч, Адамюк, Сарапій (Сваток, 57), Каплієнко (Танчик, 69), Бабенко, Бланко, Мірошніченко, Піхальонок (к) (Когут, 68), Рубчинський (Гуцуляк, 69), Довбик.

Запасні: Валеф, Пуріта, Горін, Гаджієв, Горбунов, Ківінда.

Тренер: Олександр Кучер.

Арбітр: Бастіан Данкерт (Німеччина).

Попереджені: Паласіос (45+2), Чокай (90+5) — Бланко (20), Кучер (40, не на полі), Рубчинський (43), Піхальонок (55), Когут (87).

Вилучений: Танчик (75, «Д»).

1 серпня. Афіни. Стадіон Апостолоса Ніколаїдіса.

Перший матч — 3:1.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
23.08.2023 21:36

Ліга конференцій. «Дніпро-1» у меншості зіграв унічию зі «Спартаком» у Трнаві

«Дніпро-1» продовжив свій шлях у єврокубках, зігравши у сл...

17.08.2023 22:59

Ліга Європи. «Дніпро-1» вибув до Ліги конференцій, а «Зоря» зіграє зі «Славією»

У матчі-відповіді третього кваліфікаційного раунду Ліги Європи «...

Підписатися на новини