Відбулася робоча зустріч УАФ, УПЛ та ПФЛ із представниками Мінмолодьспорту, Міноборони, ДСНС та Нацполіції щодо старту футбольного сезону-2023/2024

У четвер, 27 липня в Будинку футболу відбулася робоча зустріч керівництва УАФ, УПЛ та ПФЛ із представниками Міністерства молоді та спорту України, Міністерства оборони України, Державної служби України з надзвичайних ситуацій та Національної поліції України. 

Темою зустрічі, в якій взяли участь перші віце-президенти УАФ Олег Протасов та Вадим Костюченко, президенти УПЛ і ПФЛ Євген Дикий та Олександр Каденко, стало обговорення змін у додаткових заходах безпеки для організації та проведення футбольних матчів в Україні серед професіональних футбольних клубів в умовах воєнного стану. Також Міністерством молоді та спорту України були погоджені регламентні документи з проведення змагань серед команд УПЛ та ПФЛ, затверджені цього тижня Виконкомом УАФ на сезон-2023/2024. 

Учасники зустрічі обговорили питання, що стосуються старту прийдешнього футбольного сезону в змаганнях УПЛ та ПФЛ. Зокрема, Олег Протасов, Євген Дикий та Олександр Каденко згідно з отриманими клопотаннями від футбольних клубів запропонували присутнім розглянути можливість збільшення кількості акредитованих осіб, задіяних в організації матчу. 

Нагадаємо, за поточними нормами регламентів проведення змагань футбольні матчі УПЛ та ПФЛ проходять без глядачів за участю загалом до 280 осіб, залучених до організації матчу, серед яких — футболісти, тренерський та технічний персонал, арбітри, особи, що відповідають за безпеку, медіа, персонал оператора спортивної споруди, представники команд, медичної служби, ДСНС та Нацполіції, обласних або міських військових адміністрацій та органів державної влади тощо.

Фото Павла Кубанова

«Хочу подякувати Збройним силам України та кожному з вас, що спільними зусиллями ми провели перший і, сподіваюсь, останній футбольний сезон в умовах воєнного стану», — відкриваючи нараду, звернувся до присутніх перший віце-президент УАФ Олег Протасов.

«Наразі є запити від усіх клубів УПЛ щодо повернення на стадіони вболівальників та того, аби переглянути квоту осіб, яким дозволено відвідувати футбольні матчі в новому сезоні. Так, є рішення Мінмолодьспорту щодо проведення матчів без глядачів, і ми розуміємо високу ступінь ризиків у цьому питанні, адже в країні триває війна, і не існує жодного безпечного місця від російських бомбардувань. Тим не менш попередній сезон продемонстрував недоліки, пов’язані з поточним лімітом осіб, залучених до організації матчу, які бажано б усунути вже найближчим часом», — сказав під час зустрічі президент УПЛ Євген Дикий.

Фото Павла Кубанова

«На сьогодні УАФ отримує багато звернень від військових шпиталів, де наші воїни проходять реабілітацію в результаті отриманих на війні поранень, щодо можливості відвідування футбольних матчів. Ми бачимо свою місію в тому, щоб саме через футбол повертати наших героїв до нормального життя та допомагати їм у соціалізації в суспільстві. Тож вбачаємо доречним збільшення квоти осіб, задіяних у футбольних подіях, та можливість підтримати цим рішенням наших захисників», — зазначив під час виступу Олег Протасов.

«УАФ вже має позитивний досвід відвідин військовослужбовцями матчів за участю національної збірної команди України, що проходили в межах Ліги націй УЄФА-2022/2023 та кваліфікації Євро-2024 в польському Кракові та словацькій Трнаві. Такі футбольні візіти — справжнє свято для наших воїнів та можливість для них бодай на кілька годин відпочити від війни та усього лиха, свідками якого вони стають на фронті», — додав перший віце-президент УАФ Вадим Костюченко.

Фото Павла Кубанова

Представники футбольних та державних інстанцій досягли консенсусу в цьому питанні, вирішивши надіслати відповідні звернення до обласних/міських військових адміністрацій, та запустити роботу спеціальних комісій на місцях, де проводитимуться футбольні матчі УПЛ та ПФЛ у сезоні-2023/2024. Вони мають найближчим часом надати інформацію щодо можливостей стадіонів щодо залучення більшої кількості осіб на футбольні заходи, а зокрема — ступеня готовності укриттів забезпечити безпеку учасників матчів у випадку повітряних тривог.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
01.08.2023 10:08

Олег Протасов: «Матчі чемпіонату демонструють світові нескореність та переможний дух нашої держави»

Перший віце-президент Української асоціації футболу Олег Протасов прок...

Підписатися на новини