Перший тренерський курс перепідготовки з ліцензією С УЄФА та елементами EORE: Spirit of Soccer розширює свою програму спільно з ААФУ та УАФ

Стартував перший для України тренерський курс перепідготовки для отримання С-ліцензії УЄФА, який уперше включає компоненти навчання щодо ризику використання вибухонебезпечних предметів (EORE).

Ця гібридна навчальна ініціатива розпочне наступний цикл програми розвитку масового футболу/EORE, яку будуть здійснювати викладачі організації Spirit of Soccer для кандидатів цього курсу (Spirit of Soccer використовує футбол для навчання тих, хто живе в конфліктних і постконфліктних районах, із питань небезпеки наземних мін та інших вибухонебезпечних пережитків війни).

Фото Олександри Владімірової

Своєю програмою Spirit of Soccer охоплює декілька регіонів України з метою інформування населення про ризики, пов'язані з вибухонебезпечними предметами, та підвищення стійкості громад до наслідків воєнних дій. Розширення програми відображає прагнення проєкту задовольнити потреби громад, що перебувають у зоні ризику, по всій території України.

Ця навчальна програма має велике значення для дитячих, юнацьких та масових футбольних тренерів, адже надає необхідну кваліфікацію та досвід для ефективного впровадження EORE в контексті їхньої футбольної тренерської діяльності. Інтегруючи EORE в існуючі тренерські курси, проєкт Spirit of Soccer гарантує, що тренери здобувають необхідні знання та навички для подальшої ефективної та успішної роботи.

Фото Олександри Владімірової

Проєкт Spirit of Soccer Ukraine набуває особливого значення у зв'язку з поширенням великої кількості касетних боєприпасів, які є дуже чутливими до контакту та можуть вибухнути від легкого дотику. Тому подальше розповсюдження програми EORE сприяє інформованості футбольних тренерів і гравців, допомагає пережити цю загрозу та надати допомогу іншим.

Фото Олександри Владімірової

Двоетапний навчальний процес передбачає структурований підхід та надання тренерам всебічних інструкцій і підтримки. У першому етапі, який відбувся цього тижня в передмісті Києва, взяли участь 13 тренерів, які вже є учасниками програми Spirit of Soccer Ukraine, а також тренери з трьох нових регіонів (Дніпро, Миколаїв, Чернігів) — загалом 21 учасник.

До викладання навчальної програми були залучені міжнародні та українські експерти — міжнародний координатор та експерт із навчання Spirit of Soccer Геннадій Скуртул, менеджер із розвитку Федерації футболу Молдови Олег Молчанов, інструктур Spirit of Soccer Ukraine Богдан Городнюк. Також висловлюємо подяку за підтримку проєкту Спортивно-технічному департаменту Української асоціації футболу та технічному експерту УЄФА та куратору УАФ Даріушу Пасеці.

Фото Олександри Владімірової

Підсумкове практичне заняття особисто відвідав член Виконкому Української асоціації футболу та Асоціації аматорського футболу України Олександр Каденко, вручивши дітям, які брали участь у звітних тренуваннях, ігрові м'ячі та подарунки від УАФ та ААФУ.

Протягом насиченої програми учасники ознайомилися з методикою використання правил EORE у футбольних тренуваннях. Це свідчить про постійний всебічний розвиток тренерської команди проєкту та поширення актуальної експертної інформації на нові регіони. Завдяки розділенню навчання на етапи проєкт може забезпечити увагу та персоналізовану підтримку кожному з тренерів, максимізуючи загальну ефективність навчальної програми. Другий етап курсу охопить тренерів із трьох нових регіонів, загалом — ще 22 учасників.

Фото Олександри Владімірової

Завдяки міжнародній кооперації зусиль Spirit of Soccer Ukraine продовжує працювати на спортивному фронті та втілювати спільну мету — життя кожної дитини та безпеку кожної родини. Проєкт реалізується в Україні за підтримки Державного департаменту США та є однією з програм, спрямованих на зменшення можливих наслідків небезпечного та незаконно розповсюдженого застосування військової зброї в цивільному середовищі.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
25.09.2024 14:02

У Зборові відбувся фестиваль «Відкриті уроки футболу»

У Зборівській громаді, що на Тернопільщині, на міському стадіоні &laqu...

21.09.2024 14:00

«Інклюзивні футбольні секції» — для дітей Чернігова

Однією з нових точок у географії проєкту Української асоціації футболу...

20.09.2024 10:00

У Києві відбулося вручення тренерських А-дипломів УЄФА

У Києві відбулося вручення тренерських А-дипломів УЄФА цілій групі спе...

17.09.2024 16:00

Комітет з етики та чесної гри УАФ проводить планові освітні лекції для збірних України та клубів УПЛ і ПФЛ

Із метою підвищення обізнаності гравців, тренерів та персоналу основни...

Підписатися на новини