II Всесвітні пляжні ігри скасовано: чоловіча та жіноча збірні України з пляжного футболу на престижному турнірі не зіграють

Асоціація національних олімпійських комітетів (АНОК) оголосила, що II Всесвітні пляжні ігри на Балі, заплановані на 5—12 серпня 2023 року, скасовано. 

За повідомленням офіційного сайту BSWW, таке рішення було ухвалено сьогодні після того, як Індонезія відмовилася від зобов'язань приймати турнір. Місцевий організаційний комітет «Балі-2023» вже офіційно повідомив АНОК про відмову від проведення II Всесвітніх пляжних ігор.

Після цього АНОК виступила з відповідною заявою: «З великим сумом повідомляємо, що місцевий організаційний комітет «Балі-2023» офіційно повідомив АНОК про відмову від своїх зобов'язань щодо проведення II Всесвітніх пляжних ігор.

Зважаючи на дуже пізнє рішення оргкомітету, лише за місяць до проведення Ігор, уже неможливо знайти альтернативного організатора, і тому немає іншого вибору, окрім як скасувати проведення Ігор цього року на Балі.

Ми знаємо, що це стане великою несподіванкою та розчаруванням, і приносимо свої щирі вибачення. Ми також шоковані рішенням оргкомітету, особливо з урахуванням того, що ми були в щоденному контакті з ним, і оргкомітет жодного разу не вказував на серйозні проблеми, які могли б призвести до такого результату.

Як і у випадку з будь-яким спортивним заходом, під час підготовки виникали проблеми, але оргкомітет давав АНОК повну гарантію, що рішення будуть знайдені, й Ігри пройдуть відповідно до плану».

Крім того, АНОК пообіцяла повне відшкодування коштів, які були затрачені потенційними учасниками змагань на організацію поїздки та перебування на Балі. 

На жаль, від такого рішення оргкомітету «Балі-2023» та АНОК постраждали чоловіча й жіноча збірні України. Минулого року обидві наші команди успішно пройшли в Італії європейський відбір до Всесвітніх пляжних ігор і гарантували собі участь у цих змаганнях.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
08.05.2024 12:15

Керівники АПФУ та збірної України з пляжного футболу провели зустріч щодо планів на сезон-2024

7 червня керівництво Асоціації пляжного футболу України (АПФУ) про...

11.04.2024 10:00

Збірна України з пляжного футболу піднялася на одну сходинку у світовому рейтингу

Всесвітня організація пляжного футболу (BSWW) оновила рейтинг чоловічи...

14.03.2024 12:00

Збірна України з пляжного футболу перебуває в топ-20 світового рейтингу

Всесвітня організація пляжного футболу (BSWW) оновила рейтинг чоловічи...

23.12.2023 16:41

Визначилися найкращі гравці українського чоловічого та жіночого пляжного футболу у 2023 році

Асоціація пляжного футболу України визначила трійки найкращих грав...

Підписатися на новини