Euro Unity Cup-2023 об’єднав гравців та гравчинь Європи

У Франкфурті-на-Майні завершився другий за ліком Euro Unity Cup, що на прикладі 16-ти команд, сформованих із вимушених переселенців і місцевих гравців з європейських країн, які взяли участь у турнірі, знову підтвердив, що футбол сприяє інклюзивності та розширенню можливостей.

Турнір наголошує на ролі футболу в зміцненні зв'язків між приймаючими спільнотами та вимушеними переселенцями, руйнуванні бар'єрів і формуванні духу інклюзивності через універсальну мову спорту.

Цей унікальний турнір, організований УЄФА спільно з УВКБ ООН, дав футболістам і футболісткам можливість представляти країни, що їх приймають, або Європейський Союз на міжнародних змаганнях.

Фото Лари Суффель, УЄФА, НФС

Цьогоріч за Кубок Єдності змагалися команди з України, Вірменії, Австрії, Бельгії, Фінляндії, Франції, Німеччини, Італії, Латвії, Мальти, Нідерландів, Північної Ірландії, Ірландії, Іспанії, Швейцарії та ЄС.

Наша команда була сформована з українських шукачів притулку в Німеччині та місцевих мешканців. Незважаючи на те, що вона не вийшла у фінал, наші футболістки та футболісти залишилися вмотивованими та бажають продовжити тренування й надалі. За їхніми словами, тренування з футболу об’єднали українців, які живуть за кордоном, та дають можливість спілкуватися й підтримувати один одного.

Переможницею турніру стала команда з Фінляндії, серед гравців якої був і українець.

Українську команду підтримав Генеральний консул України у Франкфурті-на-Майні Вадим Костюк, який також із нагоди Дня Конституції України відзначив волонтерів ініціативи Frankfurt for Ukraine, що невпинно підтримують нашу країну в часи війни.

Фото Лари Суффель, УЄФА, НФС

Українська асоціація футболу висловлює вдячність Генеральному консулу України у Франкфурті-на-Майні Вадиму Костюку, організатору ініціативи підтримки України Frankfurt for Ukraine Юмасу Медоффу, волонтерам, гравцям та гравчиням за співпрацю й участь у цьому унікальному турнірі та за підтримку України.

Фото Лари Суффель, УЄФА, НФС

«Футбол є об'єднувальною силою у світі, обтяженому бар'єрами. Цей турнір чудово ілюструє глибокий вплив нашого виду спорту на життя людей і пропагує цінності, які відстоюють УВКБ ООН та УЄФА. Починати життя в незнайомому середовищі часто буває складно, але футбол може стати потужним каталізатором інтеграції та налагодження зв'язків. Він сприяє взаєморозумінню й відкриває можливості для структурованої взаємодії та досвіду, які можуть по-справжньому вплинути на наші громади», — зазначив Александер Чеферін, президент УЄФА.

Фото Лари Суффель, УЄФА, НФС

Паралельно у Франкфурті-на-Майні на базі Німецького футбольного союзу УЄФА організував перший Respect Forum, який об’єднав менеджерів із соціальної відповідальності національних асоціацій та зацікавлених стейкхолдерів, що працюють у напрямку соціальної та екологічної стійкості у футболі. Успішні практики, панельні дискусії, план запровадження критеріїв соціальної та екологічної стійкості у чемпіонаті Європи-2024, що відбудеться в Німеччині, були на порядку денному протягом 28—29 червня.

Також УЄФА відзначив Королівську бельгійську футбольну асоціацію (RBFA), Німецьку футбольну лігу (DFL), ФК «Арсенал» та екс-гравця збірної Франції Ліліана Тюрама, які стали першими лауреатами нагород УЄФА за видатний внесок у футбол на полі та поза ним.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
02.10.2023 19:28

Офіційно. Роз’яснення Комітету арбітрів УАФ щодо арбітрів Дмитра Кривушкінка, Євгена Гашкова та Дениса Романова

Комітет арбітрів Української асоціації футболу отримав листи від Коміт...

02.05.2023 10:00

Андрій Павелко вручив Олегу Блохіну орден «Легенда українського футболу»

З нагоди Всеукраїнського дня футболу та за історичний внесок у розвито...

Підписатися на новини