Інклюзивний футбол завітав на Черкащину

Проєкт «Інклюзивні футбольні секції» Української асоціації футболу реалізовано на Черкащині в інклюзивній групі «Чемпіони по життю» муніципального спортивного клубу «Дніпро» Черкаської міської ради.

Регіональний координатор проєкту від Черкаської обласної асоціації футболу Богдан Кулинич ділиться своїми враженнями: «У групі «Чемпіони по життю» вже більше двох років діти з вадами здоров’я мають змогу відвідувати секцію на постійній основі та займатися улюбленим видом спорту.

Фото ЧОАФ

Під час тренувань ми разом із кваліфікованими тренерами, які мають досвід у сфері спорту та реабілітації — Наталією Кулинич, Тетяною Король, Михайлом Якуніним, — працюємо над покращенням координаційних здібностей дітей та навчаємо їх взаємодіяти з м‘ячем та партнерами. За допомогою різноманітного інвентарю, який у межах проєкту нам надала Українська асоціація футболу, на тренуваннях проводимо вправи з елементами футболу, рухливі та рекреаційні ігри, естафети. Кілька разів на рік практикуємо «Веселі старти», де разом із дітьми участь в естафетах беруть спортсмени МСК «Дніпро». Також до тренувань залучаються студенти Навчально-наукового інституту фізичної культури, спорту та здоров‘я Черкаського національного університету ім. Богдана Хмельницького, які навчаються за спеціальністю «Спеціальна освіта».

Фото ЧОАФ

Завдяки цим тренуванням спостерігаємо у дітей покращення фізичного та психоемоційного здоров‘я. Дякую Українській асоціації футболу, Черкаській обласній асоціації футболу та МСК «Дніпро» за чудову ініціативу та постійну підтримку».

Фото ЧОАФ

Перший заступник голови Черкаської обласної асоціації футболу Євген Гуд зазначає: «Інклюзивні футбольні секції — це чудова та надважлива ініціатива Української асоціації футболу. Саме тому наша обласна асоціація радо відгукнулася на пропозицію реалізувати цей проєкт на Черкащині.

Спільно з МСК «Дніпро» (Черкаси) ми провели вже 40 тренувань для дітей з особливими освітніми потребами. Такі секції повинні бути тому, що всі діти мають право на рівних займатися спортом, а зараз, під час війни, коли вони й так багато часу проводять у бомбосховищах, рухлива активність і поготів набуває вкрай великого значення. Дякую організаторам, тренерам та всім причетним до проєкту «Інклюзивні футбольні секції».

Фото ЧОАФ

Цим проєктом у межах Хартії масового футболу УЄФА Українська асоціація футболу прагне:

— поліпшити психоемоційний та фізичний стан дітей через залучення їх до фізичних активностей та соціалізацію;

— змінити ставлення українського суспільства до людей з інвалідністю;

— надати доступ до інклюзивних занять спортом;

— розкрити дитячий потенціал;

— об'єднати дітей і дорослих, незалежно від особливостей фізичного й психічного розвитку.

Інклюзивні футбольні секції, до яких залюбки записуються діти з особливими освітніми потребами, відкриваються у 21-й громаді в Україні. Завдяки УАФ секції забезпечені дитячою футбольною формою, м’ячами та необхідним спортивним інвентарем.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
26.09.2024 16:00

У Києві пройшов проміжний семінар арбітрів VBET Української Премʼєр-Ліги

24—25 вересня в Києві в Будинку футболу відбувся проміжний семін...

12.09.2024 10:00

Українська арбітриня Світлана Грушко відпрацювала на матчі 1/8 фіналу ЧС-2024 (WU-20)

Однією з учасниць молодіжного жіночого чемпіонату світу-2024, який про...

04.09.2024 20:17

У Києві відбулося вручення тренерських PRO-дипломів УЄФА

У Києві відбулося вручення тренерських PRO-дипломів УЄФА цілій групі с...

Підписатися на новини