Відбір Євро-2024. Північна Македонія — Україна — 2:3 (текстова трансляція)

Сьогодні в Скоп'є матчем проти команди Північної Македонії збірна України продовжить боротьбу у відборі Євро-2024 (початок зустрічі — о 21.45 за київським часом). Нагадаємо, синьо-жовті виступають у групі С разом із командами Англії, Італії, Північної Македонії та Мальти. Дві найкращі збірні отримають прямі путівки на форум до Німеччини. Утім, для учасників ще буде шанс пробитися на чемпіонат через плей-оф Ліги націй.

90+4 хв. Фінальний свисток арбітра! Україна виграє у Північної Македонії 3:2, програючи 0:2 після першого тайму! Неймовірна вольова перемога синьо-жовтих і перша перемога Сергія Реброва на чолі команди!

90+3 хв. Все-таки ще одна заміна в України! Зубков змінює Циганкова!

90+2 хв. Македонці вже грають лонгболами в наші володіння, але все чітко позаду у підопічних Реброва.

90+1 хв. 4 хвилини компенсував арбітр до основного часу другого тайму.

90 хв. Сидорчук змінює Мудрика в України, а Бабунський змінює Брдаровського. Це фінальні кадрові зміни у матчі.

88 хв. Ванат отримав класний пас від Судакова з центральної лінії поля, проте не зміг обіграти кількох суперників у штрафному майданчику.

87 хв. Невеличке затишшя у нас виникло на футбольному полі. Таке враження, що македонці просто не очікували на такий перебіг гри в другому таймі.

85 хв. Тепер нас чекають нервові фінальні хвилині поєдинку, адже македонці навряд чи планували поразку після 2:0 у перші 45 хвилин.

83 хв. ГОЛ! ЦИГАНКОВ! Мудрик неначе рукою закидає верхову передачу на забігання Циганкову, і Віктор головою переправляє м'яча в сітку! ФАНТАСТИКА!

82 хв. Офсайд у Рістовського. М'яч знову переходить до українців.

80 хв. Порушення правил у центрі поля з боку Матвієнка з метою перервати потенційну контратаку від македонців.

78 хв. Небезпечний момент України! Який момент у Циганкова! Судаков виконав неймовірну низову діагональ, а Циганков, випередивши захисника, дивом не влучив у площину воріт!

77 хв. Ванат виграв верхове єдиноборство після закидання від партнера, але ніхто не підтримав форварда збірної України попереду.

75 хв. Заміна у македонців. Замість Трайковського на поле виходить Дорієв.

73 хв. Небезпечний момент України! Циганков пробиває зі штрафного, але м'яч летить поруч зі стійкою!

Фото Павла Кубанова

72 хв. Ванат заробляє штрафний і жовту картку для Мусліу! Це друга жовта і вилучення для Північної Македонії!

70 хв. Мудрик опинився на газоні й потребує допомоги від лікарів. Сподіваємося, зможе Михайло продовжити цю гру.

69 хв. І Забарний, і Конопля забивають сьогодні свої дебютні голи за збірну України!

67 хв. ГОЛ! КОНОПЛЯ! Мудрик увімкнув п'яту передачу на лівому фланзі, прострілив, а Конопля невідпорним ударом відправив шкіряну кулю в дальній нижній кут!

66 хв. Заміна в України! А ось і Маліновський, який змінює в грі Ярмоленка!

64 хв. Потрійна заміна від господарів. Брдаровський, Атанасов та Рістовський виходять на футбольне у македонців.

62 хв. ГОЛ! Забарний ударом головою переправив м'яча у дальній кут воріт македонців після подачі з кута поля від Циганкова!

60 хв. Намагаються гості більше грати на атаку у ці хвилини, але поки абсолютно безуспішно.

58 хв. Ярмоленко заробляє перший кутовий для збірної України після пасу від Степаненка та заблокованого прострілу.

56 хв. Матвієнко виконував довгий пас у бік Ярмоленка, проте лайнсмен зафіксував офсайд в українського гравця.

54 хв. Попередження для Мусліу. Заважав македонець Трубіну швидко ввести м'яча в гру.

53 хв. Довгу подачу зі штрафного від македонців нейтралізовує Конопля, який головою вибиває м'яч за межі поля на кутовий.

51 хв. Ярмоленко знайшов пасом на фланзі Коноплю, той зробив закидання у штрафний, де Димітрієвський виявився повним господарем ситуації.

50 хв. Ярмоленко в атаці робив пас між лініями, шукаючи когось із партнерів попереду - нікого в штрафному майданчику господарів.

Фото Павла Кубанова

48 хв. Македонці просто розривають лівий фланг, й добре, що центральні захисники підстрахували гострий простріл від Ашковського на партнера у штрафний майданчик.

46 хв. Стартує другий тайм. Ванат та Конопля з'являються на підсилення для України у другій 45-хвилинці. Тимчик та Довбик вже завершили гру.

45+2 хв. Перший тайм завершено! 45 хвилин, які хочеться забути. Жодного удару від українців у площину воріт у матчі, який треба вигравати.

45+1 хв. Жовта картка Довбику. Ну й дві хвилини компенсує арбітр до основного часу першого тайму.

45 хв. Небезпечний момент Північної Македонії! Трубін виконує сейв після удару зі штрафного від Аліовського! Витягнув наш воротар м'яча майже з дев'ятки після стандарту!

43 хв. Невелика паузі в грі через відмашку Ярмоленка проти Мусліу. Добре, що без наслідків для нашого капітана.

42 хв. Македонці, забивши два голи українцям, тепер спокійно та коротко граються на власній половині поля.

Фото Павла Кубанова

39 хв. Гол! Який м'яч забиває Ельмас після удару з дистанції! Щось неймовірне вдалося гравцю команди Північної Македонії! Гол у стилі Коноплянки на Вемблі...

38 хв. Довбик на ривку біг за м'ячем, намагаючись наздогнати передачу від Мудрика в атаці, проте перечепив Зайкова, порушивши правила.

36 хв. Небезпечний момент Північної Македонії! Трубін з дальнього кута відбив м'яча після спроби дальнього удару від гравця господарів!

35 хв. Мудрик на швидкості пройшов по лівому флангу, але м'яч саме від вінгера Челсі пішов за межі поля на удар від воріт.

33 хв. Знову Барді пробивав у бік наших воріт, проте м'яч пішов далеко від площини. Македонці завелися після забитого голу. Ще більше непросто буде команді Реброва.

31 хв. Гол! Барді розводить м'яч і Трубіна по різних кутах. Північна Македонія виходить вперед у рахунку!

30 хв. Арбітр призначає пенальті! За гру рукою від Миколи Матвієнка...

29 хв. Рефері переглядає цей епізод на легітимність боротьби Матвієнка проти свого опонента! VAR у дії!

28 хв. Трубін ловить м'яча після подачі від Барді і спроби удару головою гравця збірної Північної Македонії.

26 хв. Циганков, вибиваючи м'яча, влучив у руку Рістовському, який, до речі, має вже жовту картку в своєму пасиві.

24 хв. Лікарі з'явилися на футбольному полі й надають допомогу захиснику збірної Північної Македонії.

23 хв. Серію кутових виконали македонці, а Зайков опинився на газоні в результаті єдинобороства із Забарним під час стандартного положення.

21 хв. Миколенко вертикальною передачею знайшов в атаці Циганкова, а Віктору не вдалося зробити акцентований удар по воротах - голкіпер у стрибку забрав сферу до рук.

19 хв. Коли українці контролюють м'яча, то македонці одразу ж опускаються в позиційний захист. Тому гостям поки що не вдається бодай щось створити біля воріт Димітрієвського.

Фото Павла Кубанова

17 хв. Адемі відкривався під перспективну передачу з глибини, проте м'яч пішов за межі поля. Трубін вибиватиме його від воріт.

15 хв. Дощить наразі в Скоп'є, непросто буде хлопцям Реброва сьогодні грати в швидкісний вертикальний футбол.

14 хв. Перший кутовий заробляє збірна Північної Македонії у цій грі.

13 хв. Македонці вдало зіграли на перехопленні на половині поля українців, і Трайковський спробував завдати удару з дистанції, проте успішно в блоці зіграли захисники команди гостей.

11 хв. Мудрик з Миколенком намагалися комбінувати на лівому фланзі, проте передача Михайла на партнера виявилася неточною.

9 хв. Тепер вже пресинг від Аліовського призвів до фолу проти Тимчика. Штрафний для українців.

8 хв. Перша жовта картка у нашому поєдинку. Рістовський її отримує за жорсткий підкат проти Степаненка!

6 хв. Барді виконав подачу зі штрафного, а Довбик головою впевнено відіграв на захист своєї команди.

5 хв. Македонські футболісти намагаються якомога більше часу тримати м'яча у стартові хвилини. Поки без особливого просування вперед.

3 хв. Ашковський намагався по флангу пройти повз кількох суперників, а Матвієнко, вибиваючи м'яча, влучив супернику в голову. Потребує допомоги македонський футболіст.

2 хв. Вже на перших секундах поєдинку українці понеслися вперед, і Миколенко спробував завдати дальнього удару метрів з 25-ти - вище воріт!

1 хв. Матч розпочався! Україна розпочинає цю гру.

Останні налаштування обох колективів, які згрупувалися на своїх частинах футбольного поля!

Фото Павла Кубанова

Традиційне рукостискання команд перед грою, а також підкидання монетки арбітром зустрічі для визначення, хто першим розводитиме м'яча зі старту зустрічі.

Глядачі на трибунах оплесками зустріли обидва гімни, а ми зі стартових церемоніальних активностей потроху переходимо до гри!

Лунаються державні гімни України та Північної Македонії!

Українські футболісти, як завжди, обгорнуті в національні прапори!

Збірні Північної Македонії та України виходять з підтрибунного приміщення стадіону Тоше Проеський у Скоп'є на футбольне поле! До матчу залишаються лічені хвилини!

Але, на відміну від гри в Бремені, сьогодні збірна України проведе матч із македонцями в синьому комплекті форми. Сподіваємося, нашим хлопцям буде до снаги взяти перші очки у відбірному турнірі європейської першості 2024 року.

Сьогодні українська команда грає з македонцями тим самим складом, що й кількома днями тому у товариській грі зі збірною Німеччини! Схоже, попри втрачену перемогу у поєдинку з німцями, наставнику синьо-жовтих сподобалася гра у виконанні кістяка його колективу.

Доброго вечора, шановні вболівальники! Сьогодні національна збірна команда України зіграє свій перший офіційний матч під орудою тренерського штабу Сергія Реброва. На синьо-жовтих чекає виїзне протистояння із командою Північної Македонії в кваліфікації чемпіонату Європи 2024 року!

Стартовий склад збірної Північної Македонії: 1. Столе Димітрієвський, 8. Езджан Аліоський, 6. Вісар Мусліу, 4. Джоко Зайков, 13. Стефан Рістовський, 3. Стефан Ашковський, 5. Аріан Адемі, 10. Еніс Барді, 7. Еліф Ельмас, 23. Ілія Несторовський, 9. Александар Трайковський

Запасні: 12. Деян Ілієв, 22. Даміан Шишковський, 2. Владіца Брдаровський, 11. Яні Атанасов, 14. Дарко Велковський, 15. Йован Манєв, 16. Давид Бабунський, 17. Люпче Дорієв, 18. Агон Елезі, 19. Мілан Рістовський, 20. Доріан Бабунський, 21. Боян Дімоський

Стартовий склад збірної України: 12. Анатолій Трубін, 16. Віталій Миколенко, 22. Микола Матвієнко, 13. Ілля Забарний, 18. Олександр Тимчик, 10. Михайло Мудрик, 21. Георгій Судаков, 6. Тарас Степаненко, 15. Віктор Циганков, 7. Андрій Ярмоленко (к) 11. Артем Довбик.

Запасні: 1. Георгій Бущан, 2. Едуард Соболь, 3. Олександр Сваток, 4. Сергій Кривцов, 5. Сергій Сидорчук, 8. Руслан Маліновський, 9. Владислав Ванат, 14. Віталій Буяльський, 17. Юхим Конопля, 19. Данило Ігнатенко, 20. Олександр Зубков, 23. Андрій Лунін.

Заявка збірної України на матч із Північною Македонією

1. Георгій Бущан, 2. Едуард Соболь, 3. Олександр Сваток, 4. Сергій Кривцов, 5. Сергій Сидорчук, 6. Тарас Степаненко, 7. Андрій Ярмоленко, 8. Руслан Маліновський, 9. Владислав Ванат, 10. Михайло Мудрик, 11. Артем Довбик, 12. Анатолій Трубін, 13. Ілля Забарний, 14. Віталій Буяльський, 15. Віктор Циганков, 16. Віталій Миколенко, 17. Юхим Конопля, 18. Олександр Тимчик, 19. Данило Ігнатенко, 20. Олександр Зубков, 21. Георгій Судаков, 22. Микола Матвієнко, 23. Андрій Лунін.

Із тих футболістів, які зараз перебувають у Скоп'є, до заявки на матч не потрапили Владислав Кочергін та Назарій Русин.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
01.05.2024 11:15

Євро-2024. Кадри збірної України у відбірному турнірі: Олексій Гуцуляк

У відборі Євро-2024 півзахисник «Дніпра-1» Олексій Гуцуляк...

30.04.2024 16:00

Вік-енд для легіонерів збірної України: Артем Довбик продовжує тягнути «Жирону» в чемпіонаті Іспанії

Минулого вік-енду у складах своїх клубів на поле виходило шість легіон...

Підписатися на новини