Олена Кудзієва: «Віддам належне тернополянам за гостинність, а підопічним — за бойовитість»

Після тривалої перерви дівоча збірна України з футболу WU-15 змогла провести повноцінний етап підготовки до Турніру розвитку під егідою УЄФА та європейської першості.

— Ми не прогадали, обравши місцем проведення збору Тернопіль, — сказала головний тренер дівочої збірної України WU-15 Олена Кудзієва в коментарі офіційному сайту УАФ. — Спасибі господарям, які вже мали досвід проведення таких спільних тренувань, за гостинність, а підопічним — за бійцівські якості, бажання збагатитися необхідною інформацією. Усе, що планували, — виконали.

Під вашою орудою дівоча збірна України провела в Тернополі два спаринги: декласувала «Ладомир» (8:1) і розійшлася  миром із «Рухом» (3:3).

— Спочатку з’ясували стосунки з однолітками з «Ладомира» й легко взяли гору. У матчі з «Рухом» зустрічалися з молодіжним складом, і старші на кілька років львів’янки в першому таймі вигравали — 3:0. Проте це не вибило з колії моїх підопічних, які ще до перерви зменшили відставання в рахунку до мінімуму, а в другому таймі не тільки вирівняли становище, але й були близькі до того, аби відсвяткувати супервольову вікторію.

У Тернополі ви змогли побачити в ділі всіх найсильніших футболісток цього віку?

— Ні, через травми не змогли приїхати Анастасія Шворінь та Вероніка Дерев’янко. Я на них розраховую вже на наступному зборі в серпні. Одержала необхідну інформацію про всіх 23-х гравців, що працювали в Тернополі, й приховувати не буду: кадрові зміни ще попереду. Хоча важливо, що всі підопічні виходили на поле налаштованими, і ніхто з них з ансамблю не випадав…

Ви вже наголошували, що наступний збір пройде в серпні, а хто буде господарем?

— Докладаємо зусиль, аби в серпні  провести на виїзді міжнародні контрольні поєдинки. Буде дуже добре, якщо пощастить зіграти з латвійками чи словачками. Ну, а перші офіційні матчі заплановані на традиційному Турнірі розвитку під егідою УЄФА вже навесні 2024 року.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
07.02.2024 16:03

Для воротарів жіночих збірних України 2024 року заплановано два НТЗ

За традицією голкіпери жіночих збірних України проведуть тренувальні з...

27.08.2023 17:36

WU-15: дівоча збірна України завершила НТЗ у Львові перемогою

У межах навчально-тренувального збору дівоча збірна України&...

25.08.2023 08:35

WU-15: дівоча збірна України провела спаринг у Львові

У межах навчально-тренувального збору дівоча збірна України WU-15 пров...

Підписатися на новини