Збірна України в Бремені зіграла внічию з Німеччиною в першому матчі під керівництвом Сергія Реброва

12 червня збірна України в межах підготовки до ігор відбору Євро-2024 провела товариський благодійний матч у Бремені на «Везерштадіоні» проти команди Німеччини. Для бундестіму це був ювілейний, 1000-й поєдинок в історії.

Водночас це була перша гра синьо-жовтих під керівництвом нового головного тренера Сергія Реброва. Зі списку викликаних до розташування збірної виконавців поза заявкою на матч залишилися Кривцов, Буяльський, Кочергін і Русин.

Фото Павла Кубанова

Господарі майбутнього Євро-2024 одразу заволоділи ініціативою, тоді як українці зосередилися на швидких контратаках. Невдовзі після стартового свистка Мудрик невдало віддав пас назад, але Фюллькруг не реалізував убивчий момент. Проте на 6-й хвилині німці все ж вийшли вперед — після закидання Кімміха до штрафного Вольфу дали пробити, і м’яч рикошетом від Фюллькруга залетів до сітки.

Згодом господарі створили ще один хороший момент, але Раум завершив комбінацію ударом повз ближню стійку. Із часом синьо-жовті зуміли відсунути м’яч від власних воріт, а на 19-й хвилині в контратаці зрівняли рахунок. Після закидання з глибини від Забарного м’яч прийняв Тимчик, віддав розрізний пас на Циганкова, а той упевнено пробив у дальній кут.

Фото Павла Кубанова

Більше того, на 23-й хвилині підопічні Сергія Реброва повели в рахунку. Ярмоленко вдало вступив у відбір на фланзі, віддав на Тимчика, пішов простріл із флангу, Циганков пропустив, і після удару Мудрика м'яч рикошетом від Рюдігера залетів у ворота. 1:2.

Надалі німці контролювали м’яч, намагаючись забити свій другий гол. Так, поруч із дев’яткою прийшовся постріл Горецки з підбору, вище цілі після подачі з лівого флангу головою пробив Фюллькруг. Наші хлопці відповіли моментом на 44-й хвилині, коли Ярмоленко в штрафному скинув п’ятою на Тимчика, але тому забракло влучності. Перед самою перервою Сане потужним ударом зі стандарту струснув поперечину воріт Трубіна.

Фото Павла Кубанова

Другий тайм розпочався досить спокійно, але на 56-й хвилині німці «привезли». Гінтер подарував м’яч Довбику, а той віддав Циганкову, який оформив дубль. 1:3.

Господарі відповіли небезпечним ударом Гаверца — м’яч полетів вище цілі. На 74-й хвилині Рюдігер зіграв на підборі, але пробив повз ближню стійку. У наступній атаці Мудрик вивів Зубкова на ударну позицію, але Трапп виручив.

Незабаром своєю спробою відзначився Сане, але м’яч пройшов повз дальню стійку. На 83-й хвилині після закидання Рюдігера Гаверц переграв Матвієнка й проштовхнув м'яч повз Трубіна, тим самим скоротивши відставання в рахунку. У фінальний відрізок матчу німці продовжували тиснути й у підсумку зуміли вирвати нічию. Соболь збив у власному штрафному Гаверца, і Кімміх реалізував пенальті — 3:3.

Фото Павла Кубанова

Тепер на синьо-жовтих очікують матчі кваліфікації Євро-2024 проти Північної Македонії (16 червня, Скоп’є) та Мальти (19 червня, Трнава).

Товариський матч національних збірних

Німеччина — Україна — 3:3 (1:2)

Голи: Фюллькруг (6), Гаверц (83), Кімміх (90+1, з пенальті) — Циганков (19, 56), Рюдігер (23, автогол).

Німеччина: Трапп, Вольф (Гофманн, 62), Рюдігер, Гінтер, Шлоттербек (Клостерманн, 46), Раум (Генрікс, 71), Кімміх (к), Сане, Горецка (Мусіала, 62), Брандт (Віртц, 71), Фюллькруг (Гаверц, 46).

Запасні: тер Штеген, Лено, Керер, Джан, Тіав.

Тренер: Ганс-Дітер Флік.

Україна: Трубін, Тимчик, Забарний, Матвієнко, Миколенко (Соболь, 78), Циганков (Зубков, 71), Степаненко (Ігнатенко, 64), Судаков, Мудрик (Піхальонок, 78), Ярмоленко (Маліновський, 64), Довбик (Ванат, 64).

Запасні: Бущан, Лунін, Сваток, Бондар, Сидорчук, Конопля.

Тренер: Сергій Ребров.

Арбітр: Анастасіос Сідіропулос (Греція).

Попереджений: Маліновський (90).

12 червня. Бремен. «Везерштадіон».

НОВИНИ ПО ТЕМІ
21.05.2024 15:04

Інформація для ЗМІ щодо акредитації на червневі товариські матчі збірної України

До уваги представників медіа, які мають бажання акредитуватися на това...

17.05.2024 17:00

Коли футболісти збірної України закінчують свої клубні справи в сезоні-2023/2024: графік

Учора головний тренер нашої національної команди Сергій Ребров оголоси...

Підписатися на новини