Новини з табору збірної України: наша команда провела тренування на бременському «Везерштадіоні»

Легендарний стадіон бременського «Вердеру», «Везерштадіон», збудований ще далекого 1924 року, себто майже сто років тому. За століття біло-зелена арена зазнала чимало реновацій (останньої — 2010 року), однак тут усе ще є трибуни, датовані минулим століттям, зокрема центральна, де нині розміщена медіаложа.

Фото Павла Кубанова

Збірна Німеччини не грала в Бремені цілих 12 років, тож Німецький футбольний союз вирішив зробити певний триб'ют бременцям за таке довге очікування, призначивши тут особливий матч — 1000-й для бундестіму. Інший важливий момент, на якому наголошує DFB, — це опонент в ювілейному поєдинку, національна команда України, запросивши яку, футбольна асоціація Німеччини наголосила на підтримці нашоі держави у визвольній боротьбі.

Фото Олександра Гливинського

Із перших днів війни на фасаді «Везерштадіону» розмістили великий синьо-жовтий стяг із написом STOP WAR (такий же напис від 25 лютого 2022 року присутній на лобовому склі клубного автобуса). У центрі міста величезні українські прапори майорять один навпроти одного — на старій та новій міських ратушах. Тож не буде перебільшенням сказати, що в Бремені підтримку українців відчуваєш фактично на кожному кроці.

Фото Олександра Гливинського

До гравців та представників штабу збірної України часто підходять звичайні німці й кажуть: «Бажаємо вам удачі в завтрашньому матчі проти Німеччини!» На запитання: «А як же ваша команда?» — відповідають: «За нашу ми вболіваємо завжди, але завтра також бажаємо удачі Україні». Такі самі слова почули ми й від водія Німецького футбольного союзу, який привіз синьо-жовтих на «Везерштадіон».

Фото Павла Кубанова

В атмосфері підтримки організаторів українці проводили попередні тренування на полі футбольного центру «Вердеру», і так само було й сьогодні, під час передматчевого заняття. Воно тривало рівно годину, і в ньому взяли участь усі 26 гравців, присутніх у таборі головної команди країни. Газон бременського стадіону, без перебільшення, в ідеальному стані. Трибуни, хай навіть деяким і по сто років, також доглянуті і дбайливо пофарбовані в біло-зелені кольори.

Фото Павла Кубанова

Сьогодні збірники на початку заняття виконали комплекс вправ для розігріву м’язів, який їм запропонував тренер із фізпідготовки Хав’єр Луруенья Лобо. Після цього Сергій Ребров і його помічники Вісенте Гомес та Альберто Босх провели основну частину тренування, що мала на меті фіналізацію тактичних напрацювань, які команда робила впродовж трьох днів. Тренування було достатньо інтенсивним та, власне, ігровим. Уже завтра буде відомо, хто саме зі стартових хвилин розпочне матч із Німеччиною. Однак уже зараз можна стверджувати, що всі хлопці максимально мотивовані на перший поєдинок під керівництвом нового наставника.

Фото Павла Кубанова

Щодо вболівальників, то всі 35 тисяч квитків на матч продано, відтак очікується аншлаг. Серед глядачів буде чимало українців, і синьо-жовті кольори точно майорітимуть не в одному секторі.

Фото Павла Кубанова

Склад національної збірної України

Воротарі: Георгій Бущан («Динамо» Київ), Анатолій Трубін («Шахтар» Донецьк), Андрій Лунін («Реал» Мадрид, Іспанія).

Захисники: Микола Матвієнко, Валерій Бондар, Юхим Конопля (усі — «Шахтар» Донецьк), Олександр Тимчик («Динамо» Київ), Олександр Сваток (СК «Дніпро-1» Дніпро), Віталій Миколенко («Евертон» Ліверпуль, Англія), Ілля Забарний («Борнмут», Англія), Едуард Соболь («Страсбур», Франція), Сергій Кривцов («Інтер» Маямі, США).

Півзахисники: Тарас Степаненко, Олександр Зубков, Георгій Судаков (усі — «Шахтар» Донецьк), Сергій Сидорчук, Віталій Буяльський (обидва — «Динамо» Київ), Олександр Піхальонок (СК «Дніпро-1» Дніпро), Андрій Ярмоленко («Аль-Айн», ОАЕ), Руслан Маліновський («Олімпік» Марсель, Франція), Віктор Циганков («Жирона», Іспанія), Михайло Мудрик («Челсі» Лондон, Англія), Данило Ігнатенко («Бордо», Франція), Владислав Кочергін («Ракув» Ченстохова, Польща).

Нападники: Артем Довбик (СК «Дніпро-1» Дніпро), Владислав Ванат («Динамо» Київ), Назарій Русин («Зоря» Луганськ).

Олександр Гливинський, прес-секретар національної збірної України

НОВИНИ ПО ТЕМІ
01.05.2024 11:15

Євро-2024. Кадри збірної України у відбірному турнірі: Олексій Гуцуляк

У відборі Євро-2024 півзахисник «Дніпра-1» Олексій Гуцуляк...

30.04.2024 16:00

Вік-енд для легіонерів збірної України: Артем Довбик продовжує тягнути «Жирону» в чемпіонаті Іспанії

Минулого вік-енду у складах своїх клубів на поле виходило шість легіон...

Підписатися на новини