«Відкриті уроки футболу» завітали до Первозванівки на Кіровоградщині

У Первозванівці на стадіоні «Інгул» відбувся футбольний фестиваль проєкту «Відкриті уроки футболу» для дітей, постраждалих від війни. Важливі психосоціальні футбольні заходи організували Українська асоціація футболу, Кіровоградська обласна асоціація футболу та Первозванівська громада.

Фото КОАФ

Участь у «Відкритих уроках футболу» взяли діти Первозванівської ТГ та з інших регіонів України, які через війну вимушені були переїхати. Спортивне свято тривало два дні. У перший день діти залюбки пройшли шість різних футбольних, психологічних і безпекових станцій, обладнаних волонтерами, а наступного дня розіграли «Солодкий кубок».

Метою заходів проєкту стали розвиток фізичних можливостей і талантів дітей, популяризація футболу, формування навичок здорового способу життя, психологічне розвантаження, адаптація та соціалізація внутрішньо переміщених дітей.

Фото КОАФ

На початку заходу всі разом виконали Гімн України та хвилиною мовчання вшанували пам’ять усіх полеглих у війні захисників України.

Саме дійство розпочалося з веселої та енергійної руханки. Діти змістовно провели свій час на свіжому повітрі, отримали багато позитивних емоцій, показали свою спритність та майстерність.

Захід для дітей відкрили голова Кіровоградської обласної асоціації футболу Віктор Безсмертний, начальник Управління молоді та спорту ОВА Андрій Щетина, начальник обласного відділення Комітету з фізичного виховання та спорту МОН Олександр Шевченко, голова Первозванівської сільської ради Прасковія Мудрак, директорка Первозванівського ліцею Оксана Курлова.

Місцеві школи отримали велику кількість спортивного інвентарю та м’ячів для проведення футбольних заходів, волонтери були екіпіровані, а кожна дитина, що брала участь у фестивалі, отримала в подарунок футболку проєкту і диплом учасника.

Фото КОАФ

Всі заходи проєкту проводяться в регіонах за погодженням з обласними військовими адміністраціями.

Українська асоціація футболу, за підтримки Common Goal та Асоціації крос-культурних проєктів (Данія), продовжує проєкт «Відкриті уроки футболу», що включає:

— психосоціальну підтримку дітей ВПО, дітей військових ЗСУ, дітей, постраждалих від війни;

— об’єднання і дружбу дітей ВПО з місцевими дітьми, соціальну інтеграцію;

— інклюзивне середовище, залучення учасників незалежно від рівня здібностей, статі, а також участь дітей з особливими освітніми потребами;

— набуття знань із безпеки в умовах війни;

— філософію масового футболу — радість від гри замість результату за будь-якою ціну;

— виховання здорового способу життя;

— розвиток волонтерства;

— активізацію місцевих громад через міжсекторні мережі (вчителі, тренери, психологи, фахівці з безпеки, батьки, молодіжні лідери, місцева влада, меценати та інші).

НОВИНИ ПО ТЕМІ
31.10.2023 09:00

Вадим Костюченко: «Відкриті уроки футболу» виконують важливу місію підтримки дітей, які постраждали від війни»

Завершується цьогорічний сезон спільного соціального проєкту Українськ...

30.10.2023 09:00

«Відкриті уроки футболу» завітали в Одесу на стадіон «Чорноморець»

26 жовтня на центральній футбольній арені міста Одеса, стадіоні &laquo...

27.10.2023 11:00

«Відкриті уроки футболу» завітали до ФК «ЮКСА» на Київщині

Соціальний проєкт Української асоціації футболу за підтримки УЄФА &laq...

12.10.2023 09:00

«Відкриті уроки футболу» завітали на Полтавщину

Українська асоціація футболу та Асоціація футболу Полтавщини за підтри...

Підписатися на новини