Друга ліга. «Хуст» скористався осічкою «Чайки» й продовжує боротьбу за підвищення в класі

Інтерес до заключного туру чемпіонату другої ліги підігрівала невизначеність із командою, яка мала посісти друге місце й здобути право зіграти перехідні поєдинки з одним з аутсайдерів першої ліги ФСК «Mаріуполь». На цю позицію претендували одразу три учасники.

На думку більшості експертів, найкращі шанси були в «Чайки», яка у випадку гостьової звитяги над «Звягелем» досягала бажаного. Але слід сказати, що зробити це було складно, адже безпрограшна серія «містян» налічувала сім поєдинків. Уже в дебюті суперники обмінялися голами, але потім обидві команди посунули гру від своїх воріт. І в другому таймі боротьба точилася на зустрічних курсах. Після удару Артура Ващишина господарі вийшли вперед, проте Олексій Литовченко відновив паритет — 2:2. Під завісу матчу гості двічі не реалізували гольові моменти і змушені були змиритися з нічийним підсумком.

А в паралельному поєдинку ще один претендент, «Хуст», грав на виїзді з бузівською «Нивою», яка задовго до фінішу гарантувала собі перше місце й підвищення в класі. Закарпатцям треба було обов’язково вигравати в Бучі й розраховувати на втрату очок «Чайкою». Зі своїм завданням вони впоралися. Гості відкрили рахунок у середині першого тайму (відзначився Богдан Павлич), але перед перервою залишилися в меншості після вилучення Ігоря Тихненка. Проте це не вибило підопічних Володимира Циткіна з колії, вони стіною стояли біля своїх воріт і втримали переможний результат. 0:1. А кількома хвилинами раніше стало відомо про нічию «Чайки», тож радість «містян» була зрозумілою…

Отже, одразу три команди фінішували з однаковою кількістю очок, але завдяки додатковим показникам друге місце посів «Хуст», який і зіграє в червні перехідні матчі з ФСК «Mаріуполь».

Підсумкова таблиця другої ліги

НОВИНИ ПО ТЕМІ
22.04.2024 16:54

Друга ліга. Вагоме слово легіонерів ФК «ЮКСА» та «Звягеля»

У 25-му турі другої ліги команди із чільної групи свої поєдинки провод...

17.04.2024 16:55

Друга ліга. «ЮКСА», «Дружба» та «Чайка» перемагають, а «Звягель» зміцнює тренерську ланку

Відбулися поєдинки 24-го туру чемпіонату України серед команд другої л...

13.04.2024 12:00

Друга ліга. ФК «ЮКСА» не скористався нагодою відірватися від переслідувачів

Відбулися поєдинки 23-го туру чемпіонату України серед команд другої л...

07.04.2024 17:43

Друга ліга. Аргументи ФК «ЮКСА» у Звягелі виявилися вагомішими

У 22-му турі чемпіонату другої ліги сьогодні в епіцентрі уваги були ві...

Підписатися на новини