Перша ліга. «Полісся» стало переможцем турніру й разом з «Оболонню» крокує до УПЛ, на «ЛНЗ» та «Mеталург» чекають перехідні матчі

Лише після заключного туру в чемпіонській групі стали відомі переможець та команди, які візьмуть участь у перехідних поєдинках з аутсайдерами УПЛ за підвищення в класі.

У Житомирі «Полісся» в сьогоднішньому протистоянні з «ЛНЗ» влаштовувала навіть нічия. Але підопічні Юрія Калитвинцева завдяки точним пострілам Василя Грицука та Артема Козака зняли з порядку денного питання про переможця ще до перерви. У другому таймі господарі продовжували диктувати умови. Єдине, що вдалося черкащанам, так це, граючи в меншості, скоротити відставання до мінімуму після гола Івана Тищенка. 2:1. «Полісся» доволі впевнено посідає перше місце.

«Mеталургу» завадити пробитися до чільного квартету могло тільки диво. Для цього треба було, аби запоріжці крупно програли в Тернополі, а «Карпати» в паралельному матчі розтрощили «Оболонь». Обійшлося без сенсацій. Лідер нападу металургів Олексій Сидоров відкрив рахунок ще в середині першого тайму. Утім, «Нива» доклала чималих зусиль, аби врятуватися, і на 88-й хвилині юний Даніель Вольський встановив остаточний результат — 1:1.

Що ж до «Карпат», то хоч вони й вийшли вперед у поєдинку з «Оболонню» перед перервою (влучним ударом відзначився ветеран Денис Кожанов), але на початку другого тайму киянин Тарас Мороз відновив статус-кво, й інтрига відразу зникла. 1:1.

Отже, у перехідних матчах за місця в еліті «ЛНЗ» зустрінеться з командою, що посяде в УПЛ 14-те місце, а «Mеталург» — із 13-ю.

Що ж до групи вибування, то завдяки звитязі в Чернігові турнірну таблицю очолило «Прикарпаття». Понизиться в класі «Гірник-Спорт», а ФСК «Mаріуполь» поміряється силами в перехідних поєдинках із клубом, що фінішує другим у другій лізі.

Підсумкові таблиці першої ліги в чемпіонській групі та групі вибування

НОВИНИ ПО ТЕМІ
21.04.2024 16:01

Перша ліга. «Інгулець» здолав «Карпати», а «Металург» продовжує падіння

У 5-му турі в епіцентрі уваги були два поєдинки в чемпіонській групі,...

14.04.2024 17:01

Перша ліга. Вагомі заявки «Карпат» та «Інгульця», чергова невдача «Металурга»

Суперництво в першій лізі виходить на фінішну пряму. У четвертому турі...

07.04.2024 15:37

Перша ліга. «Карпати» здобувають вольову звитягу, а результативний «Хуст» — уже не аутсайдер

Після третього туру в «чемпіонській» групі першої ліги заг...

31.03.2024 14:31

Перша ліга. Перемоги «Карпат» і «Лівого берега», осічка «Інгульця» та камбек «Хуста»

Відбулися поєдинки другого туру весняної частини чемпіонату України се...

Підписатися на новини