Юрій Клименко: «На жаль, жереб на Європейських іграх не був прихильним до збірної України»

Головний тренер жіночої збірної України з пляжного футболу Юрій Клименко прокоментував прийдешні збори своєї команди в Польщі та Португалії.

У межах підготовки до ІІІ Європейських ігор жіноча збірна України з пляжного футболу в червні проведе товариські матчі з командами Польщі та Португалії.

Головний тренер синьо-жовтих Юрій Клименко поділився планами підготовки до престижних змагань.

«Починаючи з 15 травня наша команда проводить збір у Києві. Він триватиме до 27-го числа. Наразі ми переглядаємо потенціальних кандидаток до збірної. Особливо цікавлять нас воротарі. Зараз із нами працює Олександра Кулик із «Кривбасу», в якої багато бажання виступати за національну команду. Побачимо її роботу в цьому мікроциклі й ухвалимо рішення. Проблема другого голкіпера стоїть у нас дуже гостро, адже кілька дівчат із різних причин не зможуть наразі грати за збірну.

У Києві ми працюємо у дворазовому режимі, надолужуючи те, що дівчата трохи підзабули за останні півроку, коли команда не збиралася. Провели між собою двосторонюю гру й перейшли до тактико-технічних занять та відпрацювання стандартів.

30 травня ми відбуваємо в Польщу з 10-ма дівчатами. Там до нас приєднається Олеся Малиновська. У такому складі ми проведемо у Гданську п'ятиденний мікрозбір. 1-го та 2 червня будемо працювати у дворазовому режимі, а 3-го та 4-го числа зіграємо два контрольні поєдинки зі збірною Польщі. Ця команда є господарем Європейських ігор і зараз дуже інтенсивно працює, готуючись до турніру.

5 червня ми перелітаємо в Португалію, 6-го тренуємося, а 7-го та 8-го числа граємо з місцевою національною командою. У Назаре до нас приєднаються Ірина Дубицька й Таїсія Бабенко. Тобто там уже буде приблизно той склад, з яким ми розраховуємо вирушити на Європейські ігри. У Португалії завжди непогана збірна. Зараз португалки теж проходять підготовку. І нам, і їм ці товариські зустрічі дуже потрібні.

На жаль, жереб на Європейських іграх не був прихильним до збірної України. Ми потрапили у справжню групу смерті, де, окрім нас, гратимуть Іспанія та Італія. Друга група дещо слабша, тож той, хто переможе в нашій, матиме великі шанси виграти весь турнір.

Після завершення нашого збору четверо дівчат — Анастасія Терех, Ірина Дубицька, Мирослава Випасняк та Олеся Малиновська — зіграють за свої клуби в Кубку чемпіонів Європи.

Наостанок хочу додати, що наразі буде легше працювати, адже до кінця сезону мені допомагатиме асистент. Це молодий та перспективний тренер Артем Криворучко, який чудово розуміється на пляжному футболі. Тож сподіваюся на плідну роботу», — сказав Юрій Клименко.

Склад жіночої збірної України з пляжного футболу 

Воротар: Анастасія Терех. 

Польові гравці: Марія Тихонова, Мирослава Випасняк, Анастасія Калягіна, Юлія Дехтяр, Олеся Малиновська, Анастасія Кліпаченко, Юлія Костюк, Ганна Давиденко, Ірина Василюк, Олена Кирильчук, Ірина Дубицька, Таїсія Бабенко.  

Нагадаємо, у груповому раунді Європейських ігор у Польщі жіноча збірна України з пляжного футболу виступить у групі В разом з Іспанією та Італією. В іншій трійці гратимуть Польща, Португалія та Чехія.  Ігри пройдуть у період із 27 червня до 1 липня в Тарнові.

За регламентом змагань жіночі збірні на груповому етапі зіграють в одноколовому турнірі, за підсумками якого по дві найкращі команди з кожної групи вийдуть до півфіналів. Невдахи ж поборються за 5—6-те місця.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
17.01.2024 16:01

Жіноча збірна України з пляжного футболу продовжує перебувати в топ-3 світового рейтингу

Всесвітня організація пляжного футболу (BSWW) уперше у 2024 році онови...

14.12.2023 13:01

2023: підсумки року для жіночої збірної України з пляжного футболу

2023 року жіноча збірна України з пляжного футболу взяла участь у двох...

06.10.2023 15:04

Юрій Клименко: «Євроліга стала для нас стимулом до визначної перемоги в Кубку чемпіонів світу»

Головний тренер жіночої збірної України з пляжного футболу та команди...

Підписатися на новини