Головний тренер збірної України з пляжного футболу Микола Костенко — про плани підготовки команди до ІІІ Європейських ігор

На III Європейських іграх у Польщі збірна України з пляжного футболу зіграє в груповому раунді у квартеті В разом зі Швейцарією, Італією та Молдовою. В іншій групі виступатимуть Польща, Португалія, Іспанія та Азербайджан. Наставник нашої команди Микола Костенко поділився планами синьо-жовтих щодо підготовки до турніру.

«Цими вихідними в київському Гідропарку відбувся Турнір пам'яті Євгена Рябчука, в якому змагалися чотири провідні наші команди. Практично всі гравці збірної України, за винятком буквально кількох, узяли в ньому участь. Це були дуже гарні напружені поєдинки. Так, наприклад, переможці в обох півфіналах, NC Beachsoccer та «ВІТ», визначилися в серії пенальті та в додатковий час. Це свідчить про рівень боротьби.

У фіналі в дуже видовищному матчі переміг NC Beachsoccer (3:0). Та й у матчі за третє місце багато м'ячів було забито, як то кажуть, для глядачів. Це те, що й потрібно нашим збірникам, щоб якнайшвидше набути ігрового тонусу.

Що ж до безпосередньої підготовки до Європейських ігор, то наш тренерський штаб запланував навчально-тренувальний збір у португальському Назаре. 1 червня ми відбуваємо з Києва і вночі з 2-го на 3-тє розраховуємо бути на місці. Там ми будемо працювати двома мікроциклами. Перший буде спрямовано на розвиток швидкісних та силових якостей, витривалості. Хлопці тренуватимуться в триразовому режимі. А другий — це вже техніко-тактичні складові. Награватимемо стандартні положення, гру в нападі та обороні.

Збір триватиме до 10 червня, і ми впевнені, що він проходитиме в чудових умовах. Команда житиме за містом, у спортивному готелі з тренажерною залою. Для тренера це мрія. Тренування, харчування й відпочинок — усе ідеально», — сказав наставник.

Нагадаємо, що головний тренер збірної України Микола Костенко та його асистент Олександр Корнійчук запросили на збір у Португалії 13-х гравців.

Склад збірної України з пляжного футболу на зборі в Португалії

Воротарі: Андрій Неруш («Гріффін»), Олександр Пославський («ВІТ»), Денис Сабатюк («Альтернатива»).

Польові гравці: Іван Глуцький, Максим Войток, Олег Будзько, Юрій Щериця (усі — «ВІТ»), Дмитро Войтенко, Андрій Пашко, Ігор Левченко (усі — «Альтернатива»), Олег Зборовський, Андрій Борсук (обидва — «Артур М'юзік»), Олег Щитник (NC Beachsoccer).

Нагадаємо, що й чоловічий, і жіночий турніри з пляжного футболу на Європейських іграх 2023 року проходитимуть у період із 27 червня до 1 липня в польському Тарнові.

За регламентом змагань чоловічі збірні на груповому етапі зіграють в одноколовому турнірі, за підсумками якого по дві найкращі команди з кожної групи вийдуть до півфіналів. Невдахи поборються за 5—8-ме місця.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
11.04.2024 10:00

Збірна України з пляжного футболу піднялася на одну сходинку у світовому рейтингу

Всесвітня організація пляжного футболу (BSWW) оновила рейтинг чоловічи...

14.03.2024 12:00

Збірна України з пляжного футболу перебуває в топ-20 світового рейтингу

Всесвітня організація пляжного футболу (BSWW) оновила рейтинг чоловічи...

23.12.2023 16:41

Визначилися найкращі гравці українського чоловічого та жіночого пляжного футболу у 2023 році

Асоціація пляжного футболу України визначила трійки найкращих грав...

14.12.2023 17:15

Визначено найкращого гравця пляжного футболу України 2023 року

За підсумками сезону Асоціація пляжного футболу України визначила...

Підписатися на новини