Друга ліга: вагома заявка Артура Загорулька, а нічия в Хусті — на користь конкурентів

ПФЛ України визначилася з датами проведення перехідних поєдинків за право в наступному сезоні виступати в першій лізі. 3-го та 10 червня в них з'ясовуватимуть стосунки команда, що фінішує сьомою в «групі вибування» в першій лізі, та клуб, який буде другим у другій лізі. До речі, перший матч відбудеться на полі команди з нижчого дивізіону.

Якщо переможець турніру визначився достроково (ним стала бузівська «Нива»), то на другу позицію претендує відразу квартет учасників. Двоє з них сьогодні зустрічалися в Хусті, де господарі приймали «Звягель». Уже в дебюті гості вийшли вперед: Mаксим Авер’янов реалізував пенальті у стилі легендарного Антоніна Паненки. Але невдовзі Владислав Борисенко відновив паритет. Суперники продовжували діяти з відкритим забралом і ще до перерви обмінялися голами після влучних ударів невгамовних Авер’янова та Борисенка.

І в другому таймі небезпечні моменти часто виникали біля воріт обох команд, але завершальні удари були неточними. Нічийний підсумок, 2:2, неабияк потішив конкурентів «Хуста» та «Звягеля».

Вінницька «Нива» вже в середині першого тайму гарантувала собі перемогу над «Mеталуром-2» (3:0) після того, як Артур Загорулько оформив хет-трик. До речі, це дозволило граючому президенту ФК «Нива» із 14-ма голами знову стати лідером у суперництві серед бомбардирів.

Третю перемогу поспіль, цього разу над «Вастом», записала до свого активу «Чайка» (2:0), перемістившись на третє місце. Зайві в боротьбі за другу позицію визначаться тільки після заключного туру.

Турнірна таблиця та календар другої ліги

НОВИНИ ПО ТЕМІ
30.04.2023 18:31

Друга ліга. «Звягель» націлився на друге місце, бузівська «Нива» сенсаційно втратила очки

14-й тур відкривався протистоянням у Новограді-Волинському, де місцеви...

25.08.2020 11:04

Друга ліга: вісім дебютантів, амбітні плани «Епіцентру», відродження «Кривбасу»

6 вересня стартує чемпіонат України з футболу серед команд другої ліги...

01.03.2018 20:12

Друга ліга: турнір під час антракту не дограли через мороз...

Як відомо, згідно з умовами проведення друголігової першості, право пі...

Підписатися на новини