УАФ провела спортивні заходи за програмою ФІФА «Пошук і розвиток юних талантів» на Львівщині

Славська територіальна громада стала першою на Львівщині та четвертою в Україні, де Українська асоціація футболу впровадила програму ФІФА «Пошук і розвиток юних талантів».

Минулого тижня УАФ за підтримки Славської селищної ради, ПФК «Львів» та мережі АЗК «ОККО» провела тестування для дітей із 16-ти місцевих шкіл. У триденних футбольних тестах узяли участь 600 хлопців і дівчат віком від семи до 12-ти років.

Фото прес-служби УАФ

Діти стрибали в довжину з місця, бігали з м’ячем і без нього на дистанції 10, 20 і 30 м. Ще були два цікаві тести, «Іллінойс» і «Смарт Голс», на перевірку координаційних та бігових здібностей.

За підсумками тестувань національна асоціація вираховує єдиний показник для всіх учасників та вносить дані в єдину платформу Football-Test Online. Найбільш здібних маленьких футболістів пропонують до набору місцевим ДЮСШ, де реалізується програма ФІФА з розвитку талантів.

Фото прес-служби УАФ

«Не всі стануть професійними футболістами, але головне, що наші діти люблять футбол і мають можливість долучитися до улюбленої гри. І гра також допомагає нашій малечі в ці складні часи не думати про війну. Бачити ці щасливі обличчя — це дорогого коштує!» — відзначає перший віце-президент УАФ Олексій Михайличенко.

Друга частина проєкту — це навчання вчителів фізкультури і тренерів. Вони отримали ліцензії «D-диплом» від Олексія Михайличенка та Вадима Костюченка. А дітей почесні гості заходу нагородили медалями й грамотами на згадку про спортивне свято.

Фото прес-служби УАФ

До кінця року УАФ планує провести ще 20 подібних заходів. У межах першої фази пілотного проєкту у квітні УАФ уже провела тестування дітей та навчання тренерів у Куяльницькій ОТГ (м. Подільськ, Одеська обл.), Ківерцівській ОТГ (м. Ківерці, Волинська обл.) та Рівненській ОТГ (с. Рівне, Волинська обл.), до яких долучилися близько 1 200 осіб.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
13.04.2024 13:25

У Будинку футболу відбулися семінари арбітрів та асистентів арбітра

9 квітня в Будинку футболу відбувся семінар арбітрів та асистентів арб...

12.03.2024 12:00

Завершено навчальний курс за програмою С-ліцензії УЄФА

7 березня 2024 року в приміщенні УАФ відбувся заключний день за програ...

04.03.2024 19:38

У березні заплановано заходи Комітету арбітрів УАФ

Визначено дати заходів для українських арбітрів, які відбудуться найбл...

22.02.2024 16:00

Затверджено дату проведення звітно-виборної конференції Всеукраїнської асоціації жіночого футболу

Відбулося засідання президії Всеукраїнської асоціації жіночого футболу...

Підписатися на новини