Перша ліга. 8 квітня стартує другий етап: одразу чотири клуби не приховують свого бажання пробитися до еліти

У весняній частині сезону суперництво в першій лізі буде точитися у двох групах. У «чемпіонській», де визначаться володарі двох путівок до УПЛ, 8 квітня відбудуться матчі «Карпати» «Кремінь», «Епіцентр» «Оболонь», «Нива» «ЛНЗ», а наступного дня «Полісся» «Металург».

Для учасників «групи вибування» головним завданням буде збереження прописки в дивізіоні. 8 квітня пройде поєдинок «Чернігів-ШВСM» — ФСК «Маріуполь», а в неділю — «Полтава» — «Буковина», «Скорук» — «Діназ» та «Гірник-Спорт» — «Прикарпаття».

Незважаючи на те, що «Оболонь» і «Полісся» втекли від найближчого переслідувача аж на вісім очок, битва за прямі перепустки до Прем’єр-ліги та третє—четверте місця, що дають змогу зустрітися в перехідних матчах з аутсайдерами еліти, очікується дуже гостра. Адже принаймні «Оболонь», «Полісся», «ЛНЗ» і «Карпати» докладуть максимуму зусиль, щоб підвищитися в класі. І нехай шанувальників футболу не вводить в оману те, що ті самі «Карпати» поки що посідають тільки шосту позицію. Під час зимової перерви вони поповнили свої лави такими знаними виконавцями, як Олександр Ільющенков, Тарас Саків, Сергій Горбунов, Данило Книш, Іван Бобко та Олексій Хобленко. А те, що підопічні Андрія Тлумака вже близькі до своєї бойової форми, підтверджує їхня розгромна перемога в одному з останніх спарингів над елітним «Вересом» — 3:0.

Схожа ситуація й у «ЛНЗ», який підсилився кількома гравцями з досвідом виступів в УПЛ. До речі, у заключному контрольному матчі підопічні Олександра Ковпака взяли гору над ще одним представником «чемпіонської» вісімки, «Кременем» (1:0), який наприкінці березня підписав двох півзахисників — Андрія Кіреєва з «Нікополя» та Дмитра Касімова з «Миная».

Що ж до фаворитів, «Оболоні» та «Полісся», то вони не проявляли активності в селекційній роботі. Зрештою, нічого дивного, адже до послуг їхніх керманичів — збалансовані склади з доволі довгою лавою запасних. Як кажуть, добра добувши, кращого не шукай…

Якщо вести мову про другу вісімку, то там хіба що «Чернігів-ШВСМ» дещо відірвався від переслідувачів. Але й тут найцікавіше — попереду.

Останнім зимовим новачком «Буковини» став вихованець місцевого футболу Олександр Штефанович, який раніше виступав за молодіжний склад «Олександрії», а у ФСК «Маріуполь» працевлаштувалися Максим Тепляков із «Вовчанська» та Єгор Петров із київського «Локомотива». Навіть аутсайдер, «Гірник-Спорт», подбав про запрошення не лише нового керманича, Сергія Дірявки, але й цілої групи кваліфікованих футболістів і прагне якнайшвидше виправити незавидне турнірне становище.

Турнірні таблиці та календар матчів першої ліги

Нагадаємо, на другому етапі 1—4-те місця двох груп першого етапу сформували групу, яка змагатиметься за вихід до УПЛ, з урахуванням очок, отриманих на першому етапі в іграх між собою. А 5—8-ме місця сформували групу, яка боротиметься за право грати в першій лізі, з урахуванням результатів ігор між собою на першому етапі.

Дві найкращі команди «чемпіонської» групи здобудуть право на прямий вихід до УПЛ, третя та четверта команди зіграють матчі плей-оф за підвищення в класі: третя гратиме із 14-ю командою УПЛ, четверта — із 13-ю.

Остання команда першої ліги вилетить до другої ліги, передостання зіграє плей-оф із другою командою другої ліги.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
12.05.2024 16:10

Перша ліга. Залишилося визначити найсильнішу команду дивізіону

Із чималими труднощами даються звитяги лідеру — «Карпатам&...

04.05.2024 16:43

Перша ліга. Амбітні плани не тільки у «Карпат», а й в «Інгульця»

Коли сьогодні футболісти «Інгульця» виходили  на поле...

28.04.2024 16:00

Перша ліга. «Карпати» — в УПЛ, «Інгулець» — на підході

Як і очікувалося, футболісти «Карпат» достроково здобули п...

21.04.2024 16:01

Перша ліга. «Інгулець» здолав «Карпати», а «Металург» продовжує падіння

У 5-му турі в епіцентрі уваги були два поєдинки в чемпіонській групі,...

Підписатися на новини