Прем’єр-міністр Португалії Антоніу Кошта: «Маємо амбіції прийняти чемпіонат світу 2030 року разом з Іспанією, Марокко та Україною. Це унікальна спільна заявка»

Під час відкриття 47-го чергового Конгресу Союзу європейських футбольних асоціацій, який відбувся сьогодні, 5 квітня, у Лісабоні й на якому Александера Чеферіна було переобрано на посаду президента УЄФА, а президента УАФ Андрія Павелка — до складу виконавчого комітету організації, прем’єр-міністр Португалії Антоніу Кошта виступив із вітальною промовою. У ній він, зокрема, приділив увагу темі заявки на проведення фінального турніру ЧС-2030, до якої, як відомо, торік долучилася Україна.

«Цей конгрес проходить у драматичні часи, коли триває війна в Європі. Ми сьогодні боїмося впливу цієї війни, ніхто її не очікував і не бажав. Ми повинні розуміти, що футбол і спорт у цілому не є знаряддям війни, а є інструментом миру й діалогу між людьми. Історія людства знає чудові приклади, коли через спорт — і в окремих випадках саме через футбол — ми могли досягати миру, толерантності й розуміння між людьми.

УЄФА та кожен із вас має фундаментальну роль у цьому бажанні піти дорогою досягнення єдиної можливої перемоги — перемоги миру. Це виклик, який повинен мобілізувати всіх. Спортивні події, кількість людей, які їх переглядають, емоції, які вони відчувають, роблять спорт унікальною платформою з довготривалим впливом, який може використовуватися для досягнення таких цілей.

Як ви знаєте, у нас є амбіції прийняти чемпіонат світу 2030 року разом з Іспанією, Марокко та Україною. Це унікальна спільна заявка з обох боків Середземного моря, перший чемпіонат світу, який можуть прийняти два континенти — Європа та Африка. Це найкращий потужний меседж, який ми можемо надіслати світу, Європі та Африці, — що завдяки футболу ми можемо рухатися вперед. Ми розраховуємо на вашу підтримку», — сказав пан Кошта.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
31.12.2022 13:00

2022: найважливіші події року в українському футболі

Рік, що минає, увійде в історію українського футболу як такий, що прип...

21.10.2022 20:00

Александер Чеферін: «Залучення України до кампанії ЧС-2030 є символічним»

Президент УЄФА словенець Александер Чеферін із робочою поїздкою відвід...

Підписатися на новини