Новини з табору збірної України: привітання Циганкова та приєднання до загальної групи Сидорчука й Ярмоленка

Ранок у таборі збірної України розпочався з привітань. Півзахисник Віктор Циганков цього тижня став батьком, тож збірники привітали його з народженням первістка. Керманич синьо-жовтих Руслан Ротань вручив Вікторові святковий торт, який новоспечений татусь, звісно, розділив із партнерами по команді.

Фото Павла Кубанова

Наступного дня після контрольної гри у збірної було відновлювальне тренування. Це заняття стало останнім на базі ФК «Брентфорд», який упродовж цього робочого тижня забезпечував усе необхідне для підготовки синьо-жовтих. Привітний колектив працівників клубу приязно відгукувався на кожне питання від штабу національної команди. Відтак не буде перебільшенням сказати, що в районі Брентфорд українські збірники почувалися як удома.

Фото Павла Кубанова

На сьогоднішнє тренування до основної групи повернувся Сергій Сидорчук, який відновився після застуди. Також у всіх вправах брав участь капітан збірної Андрій Ярмоленко — як і Олександр Зінченко, якому тренери вчора дали відпочити після інтенсивного ігрового графіку в клубі.

Фото Павла Кубанова

Після тактичної роботи тренери запропонували підопічним емоційно-відновлювальні вправи. Усю команду було розділено на чотири групи по шість гравців, які змагалися між собою у швидкості проходження етапів своєрідної естафети. Усім членам кожної команди слід було влучити м’ячем з 11-ти метрів у поперечину, поцілити в маленькі ворота, закрутити м’яч із лицьової лінії у ворота повітрям, руками закинути м’яч у кошик і головою влучити у невеликий трикутник на газоні. Команда, яка прийшла до фінішу останньою, отримувала покарання у вигляді футбольного обстрілу від решти колективу.

Фото Павла Кубанова

Такі емоційні старти однозначно підняли настрій гравцям після вчорашнього матчу, що проходив у супроводі зливи, а отже, приніс відповідну фізичну втому. Перший місяць весни в Лондоні славний погодними метаморфозами. Скажімо, в обід на місцевість, де мешкає збірна України, миттєво налетів потужний град, і залишалося тільки радіти, що в цей час команда була вже у готелі, а не на тренуванні.

Фото Павла Кубанова

Зрештою, такі природні катаклізми аж ніяк не впливають на настрій та налаштування синьо-жовтих на гру з англійцями. Учора хлопці почали дивитися матч Італія — Англія в автобусі — на шляху зі стадіону до готелю, а завершили за вечерею. А вже завтра — заключний день підготовки до стартового поєдинку кваліфікації на «Вемблі».

Фото Павла Кубанова

Українці розпочнуть передматчеве тренування на славнозвісній арені о 18.00 за місцевим часом. На півгодини раніше в. о. головного тренера збірної України Руслан Ротань та один із гравців команди зустрінуться в конференц-залі «Вемблі» з представниками ЗМІ.

Склад національної збірної України

Воротарі: Андрій Лунін («Реал» Мадрид, Іспанія), Анатолій Трубін («Шахтар» Донецьк), Микита Шевченко («Олександрія»).

Захисники: Олександр Караваєв, Денис Попов (обидва — «Динамо» Київ), Микола Матвієнко («Шахтар» Донецьк), Віталій Миколенко («Евертон» Ліверпуль, Англія), Едуард Соболь («Страсбур», Франція), Олександр Сваток, Едуард Сарапій (обидва — «Дніпро-1» Дніпро), Денис Мірошніченко («Олександрія»).

Півзахисники: Тарас Степаненко, Георгій Судаков, Артем Бондаренко (усі — «Шахтар» Донецьк), Сергій Сидорчук, Віталій Буяльський (обидва — «Динамо» Київ), Олександр Піхальонок («Дніпро-1» Дніпро), Андрій Ярмоленко («Аль-Айн», ОАЕ), Руслан Маліновський («Олімпік» Марсель, Франція), Олександр Зінченко («Арсенал» Лондон, Англія), Віктор Циганков («Жирона», Іспанія), Михайло Мудрик («Челсі» Лондон, Англія), Євген Коноплянка («Краковія» Краків, Польща).

Нападники: Роман Яремчук («Брюгге», Бельгія), Артем Довбик («Дніпро-1» Дніпро).

Олександр Гливинський, прес-секретар національної збірної України

НОВИНИ ПО ТЕМІ
28.03.2024 14:37

Олександр Зінченко: «Я сам не можу повірити, що це буде наше третє Євро»

У фінальному поєдинку плей-оф кваліфікації Євро-2024 збірна України зд...

27.03.2024 01:03

Розпочинається продаж квитків на Євро-2024 для вболівальників збірної України

Збірна України пройшла кваліфікацію Євро-2024, тож сьогодні відкриєтьс...

27.03.2024 00:38

Президент України Володимир Зеленський: «Дякую, збірна, за надважливі емоції для всієї країни!»

Президент України Володимир Зеленський привітав національну збірну Укр...

Підписатися на новини