Тарас Степаненко: «Руслан Ротань живе футболом, грою з Англією, а ми всі готові йому допомогти»

Півзахисник національної збірної України Тарас Степаненко розповів про підготовку команди до свого першого поєдинку у кваліфікації Євро-2024 — проти Англії.

21 березня зранку збірна України в Лондоні провела теоретичне заняття, після якого приступила до тренування на базі клубу АПЛ «Брентфорд». Гравці працювали в різних групах залежно від попередніх навантажень. Про початок тренувальної роботи в таборі синьо-жовтих розповів півзахисник донецького «Шахтаря» Тарас Степаненко.

«Багатьох хлопців я не бачив із кінця вересня. Тому вчора багато спілкувалися, причому навіть на обіді та вечері. Я завжди радий перебувати у збірній, зустрічати друзів, розмовляти й дізнаватися, як у них справи. 

Ми працюємо зараз на тренувальному полі «Брентфорда», й я можу сказати, що це справжня європейська база. Невелика, але головне — є чудові газони, хороша фітнес-зала, тобто все, що треба для футболу. Наразі ми багато подорожуємо із «Шахтарем», тренуємося в Польщі на базі варшавської «Легії», маємо досвід.

В Європі зараз скрізь роблять такі затишні бази, де сконцентровано все для занять футболом. А оскільки «Брентфорд» виступає в англійській Прем'єр-лізі, зрозуміло, у нього добрі умови. Ми всім задоволені. Для цієї пори року стан газону відмінний, адже ми бачимо, що в чемпіонаті України хороших полів зараз не так багато. Тут поле не можна сказати, що ідеальне, але за 10-бальною шкалою десь на сімку буде. 

Перше тренування під керівництвом Руслана Ротаня було спрямоване на те, щоб хлопці, які багато грали останнім часом, відновилися. Крім того, у нас учора була досить довга дорога. Ті, хто був задіяний менше, пограли у футбол і відпрацювали тактичні вправи. Часу до матчу з Англією в нас мало, а Ротань повинен якнайкраще нас підготувати. Тому далі все буде більш насиченим, адже він має згуртувати колектив після довгої перерви і впровадити своє бачення футболу.  

Він — достатньо активний тренер, молодий і енергійний, який багато років грав у футбол і от перейшов на тренерську роботу. Ротань уже має свій досвід, тому розуміє, що зараз він — керманич національної команди, й усвідомлює, яка на ньому відповідальність. Він живе футболом, живе грою з Англією, а ми всі готові йому допомогти. Прилетіли підтримати команду навіть деякі травмовані гравці. Робимо все, щоб здобути гарний результат», — сказав Тарас Степаненко. 

Нагадаємо, що матч відбору Євро-2024 між збірними Англії та України відбудеться 26 березня в Лондоні (початок — о 19.00 за київським часом).

НОВИНИ ПО ТЕМІ
21.04.2024 14:00

Євро-2024. Кадри збірної України у відбірному турнірі: Тарас Степаненко

У відборі Євро-2024 півзахисник донецького «Шахтаря» Тарас...

19.11.2023 18:19

Тарас Степаненко: «Завтра повинна бути трохи більша концентрація та впевненість у власних силах...»

Півзахисник національної збірної України Тарас Степаненко взяв участь...

15.06.2023 19:05

Тарас Степаненко: «Я пам’ятаю гру з Північною Македонією на Євро-2020, вона була дуже складною»

Півзахисник національної збірної України Тарас Степаненко взяв участь...

Підписатися на новини