Збірна України прибула в Лондон на підготовчий збір напередодні старту у відборі Євро-2024

Національна команда України зібралася в Лондоні, аби розпочати підготовку до старту у кваліфікаційній кампанії Євро-2024.

Воєнний час вимагає специфічної логістики, тож з України збірники їхали двома групами. Київські динамівці та Денис Мірошніченко з «Олександрії» разом з адміністративно-медичним штабом виїхали недільним вечором потягом із Києва до Перемишля. Там вони пересіли на автобус і подолали ще 80 км до аеропорту Жешува. Туди ж іншим автобусом, зі Львова, прибула друга група у складі тренерського штабу та гравців «Шахтаря» й «Дніпра-1», які свої матчі 18-го туру УПЛ проводили на Заході України. До цієї ж групи ввійшов і воротар «Олександрії» Микита Шевченко.

Фото Павла Кубанова

Самостійно до аеропорту приїхав із Кракова Євген Коноплянка, який повернувся до збірної як гравець «Краковії». Зустріч зі збірниками була теплою — Євген давно вже не бачив хлопців, і вони також були дуже раді побачити одного з найбільш досвідчених виконавців національної команди.

Фото Павла Кубанова

У такому складі синьо-жовті вилетіли чартерним рейсом до Лондона — о 13.30 за Києвом.

Політ тривав трохи більше двох годин. З аеропорту Станстед команда вирушила просто до готелю Hilton Syon Park, який на тиждень стане її лондонською резиденцією.

На обід до готелю прибудуть всі українські представники англійської Прем'єр-ліги, а також виконавці з інших чемпіонатів — Едуард Соболь, Андрій Ярмоленко, Андрій Лунін та Роман Яремчук. Трохи пізніше, о 18-й, прилетить із Марселя Руслан Маліновський.

Фото Павла Кубанова

Сьогодні ввечері в програмі збірної — відновлювальні фітнес-вправи на території готелю. А вже завтра синьо-жовті проведуть перше тренування на базі ФК «Брентфорд».

Склад національної збірної України

Воротарі: Андрій Лунін («Реал» Мадрид, Іспанія), Анатолій Трубін («Шахтар» Донецьк), Микита Шевченко («Олександрія»).

Захисники: Олександр Караваєв, Денис Попов (обидва — «Динамо» Київ), Микола Матвієнко («Шахтар» Донецьк), Віталій Миколенко («Евертон» Ліверпуль, Англія), Ілля Забарний («Борнмут», Англія), Едуард Соболь («Страсбур», Франція), Олександр Сваток, Едуард Сарапій (обидва — «Дніпро-1» Дніпро), Денис Мірошніченко («Олександрія»).

Півзахисники: Тарас Степаненко, Георгій Судаков, Артем Бондаренко (усі — «Шахтар» Донецьк), Сергій Сидорчук, Віталій Буяльський (обидва — «Динамо» Київ), Олександр Піхальонок («Дніпро-1» Дніпро), Андрій Ярмоленко («Аль-Айн», ОАЕ), Руслан Маліновський («Олімпік» Марсель, Франція), Олександр Зінченко («Арсенал» Лондон, Англія), Віктор Циганков («Жирона», Іспанія), Михайло Мудрик («Челсі» Лондон, Англія), Євген Коноплянка («Краковія» Краків, Польща).

Нападники: Роман Яремчук («Брюгге», Бельгія), Артем Довбик («Дніпро-1» Дніпро).

Олександр Гливинський, прес-секретар національної збірної України

НОВИНИ ПО ТЕМІ
28.03.2024 14:37

Олександр Зінченко: «Я сам не можу повірити, що це буде наше третє Євро»

У фінальному поєдинку плей-оф кваліфікації Євро-2024 збірна України зд...

27.03.2024 01:03

Розпочинається продаж квитків на Євро-2024 для вболівальників збірної України

Збірна України пройшла кваліфікацію Євро-2024, тож сьогодні відкриєтьс...

27.03.2024 00:38

Президент України Володимир Зеленський: «Дякую, збірна, за надважливі емоції для всієї країни!»

Президент України Володимир Зеленський привітав національну збірну Укр...

Підписатися на новини