U-21. Молодіжна збірна України вирушила на перший збір 2023 року: у складі відбулися вимушені зміни

Під час березневого збору синьо-жовті проведуть два контрольні поєдинки — з командами Данії та Італії.

Сьогодні молодіжна збірна України під орудою тренерів Василя Кардаша та Олександра Мелащенка в неповному складі вирушила з Києва до Львова. Там до команди приєднаються гравці донецького «Шахтаря» та місцевого «Руху», які проводили матч чемпіонату країни. Завтра вранці синьо-жовті знову ж таки автобусом дістануться Варшави, а вже звідти вилетять до Туреччини, де 24 березня в Белеку відбудеться їхній спаринг зі збірною Данії (початок — о 15.30 за київським часом).

Після цього матчу українці 25 березня вилетять до Італії, де на 27-ме число в місті Реджо-ді-Калабрія заплановано контрольний поєдинок із господарями (початок — о 21.00 за Києвом).

Зазначимо, що у зборі не візьмуть участі травмований Владислав Ванат та Олександр Сирота, який занедужав. Із резервного списку лави команди поповнив Антон Боль.

Перед від'їздом до Польщі гравці молодіжної збірної України поділилися емоціями з прес-службою УАФ.

Руслан Нещерет

(воротар молодіжної збірної України)

«Ми готові працювати з повною самовіддачею, оскільки маємо зіграти спаринги з дуже сильними опонентами — Данією та Італією. Це будуть дуже корисні матчі перед стартом на чемпіонаті Європи».

Микола Михайленко

(півзахисник молодіжної збірної України)

«У майбутніх товариських матчах із Данією та Італією молодіжна збірна України, як завжди, намагатиметься показати цікаву гру. При цьому ми зробимо все, щоб досягти позитивного результату».

Костянтин Вівчаренко

(захисник молодіжної збірної України)

«Для молодіжної збірної України матчі з Данією та Італією — по суті, генеральна репетиція перед стартом у відбірному турнірі Євро, тому ми з усією серйозністю готуватимемося до цих контрольних поєдинків».

Склад молодіжної збірної України

Воротарі: Руслан Нещерет («Динамо» Київ), Кіріл Фесюн («Колос» Ковалівка), Яків Кінарейкін («Дніпро-1» Дніпро).

Захисники: Ростислав Лях, Віталій Роман, Роман Дідик (усі — «Рух» Львів), Максим Таловєров (ЛАСК, Австрія), Крістіан Біловар (АЕЛ, Кіпр), Антон Боль, Костянтин Вівчаренко (обидва — «Динамо» Київ), Арсеній Батагов («Зоря» Луганськ), Олександр Драмбаєв («Зюльте-Варегем», Бельгія).

Півзахисники: Іван Желізко («Валмієра», Латвія), Валентин Рубчинський, Олександр Назаренко (обидва — «Дніпро-1» Дніпро), Володимир Бражко, Максим Хлань (обидва — «Зоря» Луганськ), Микола Михайленко («Олександрія»), Олексій Кащук («Сабах», Азербайджан), Олег Очеретько, Дмитро Криськів (обидва — «Шахтар» Донецьк), Максим Брагару («Чорноморець» Одеса).

Нападники: Богдан В’юнник («Грацер», Австрія), Данило Сікан («Шахтар» Донецьк), Микола Кухаревич («Гіберніан», Шотландія).

Нагадаємо, що цього року молодіжна збірна України візьме участь у фінальному турнірі Євро-2023 (U-21). Загалом у форумі, що проходитиме в період із 21 червня до 8 липня в Грузії та Румунії, братимуть участь 16 команд. За підсумками жеребкування, яке відбулося 18 жовтня минулого року в Бухаресті, синьо-жовті потрапили до групи В, де зустрінуться з Румунією, Іспанією та Хорватією. Три найкращі команди Євро-2023 (окрім Франції та Англії) отримають путівки на Олімпійські ігри 2024 року.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
18.03.2024 09:00

U-21: молодіжна збірна України розпочинає підготовку до матчів з Марокко та Азербайджаном

Сьогодні, 18 березня в Туреччині молодіжна збірна України розпочинає с...

15.02.2024 12:00

Молодіжна збірна України проведе товариський матч із командою Марокко U-23

Молодіжна збірна України розпочне 2024 рік товариським поєдинком із ко...

29.11.2023 17:11

Молодіжна збірна України передала авто швидкої допомоги для потреб ЗСУ

Гравці та тренерський штаб молодіжної збірної України за підтримки юна...

12.10.2023 10:00

Євро-2025 (U-21): сьогодні молодіжна збірна України проведе матч проти команди Люксембургу

Сьогодні, 12 жовтня молодіжна збірна України проведе свій другий...

Підписатися на новини