Сергій Нагорняк: «В іспанців п'ять збірних цього віку, настільки великий у них вибір...»

В елітному раунді відбору Євро-2023 (U-19) юнацька збірна України (футболісти не старші 2004 року народження) зіграє проти Люксембургу, Данії та Іспанії.

Зібравшись сьогодні, юнацька збірна України U-19 одразу взяла курс на Іспанію. Саме там відбудеться елітний раунд відбору Євро-2023. Про те, як команда готуватиметься до турніру, офіційному сайту УАФ розповів її головний тренер Сергій Нагорняк.

— Сергію Миколайовичу, який вигляд мають плани підготовки вашої збірної до еліт-раунду відбору чемпіонату Європи?

— 19 березня ми вирушаємо з Києва в неповному складі, інших футболістів підбиратимемо дорогою, хтось дістанеться місця самостійно. 20-го числа вранці з Будапешта ми вилетимо до Іспанії. 21-го — передігрове тренування, а наступного дня — старт в еліт-раунді. На підготовку до турніру часу немає взагалі, тому знову виходитимемо з тієї ситуації, в якій перебуваємо. Проте для мене найприкріше — травми деяких виконавців.

— Хто саме не зможе допомогти?

— Насамперед це Єгор Ярмолюк. А також Євген Пастух та Олег Федор.

— У списку є нове ім'я, Микита Александров…

— Ми маємо проблему з нападниками. По суті, є лише Ігор Горбач. Даніель Ківінда тільки-но приступив до тренувань після складної травми, тому зараз говорити про нього як про потенційного кандидата до збірної не варто. Хоч як я шукав, але відповідних кандидатур не було навіть серед молодшого віку. Мені порадили подивитися на Микиту Александрова, якого я пам'ятав ще з «Динамо». Із початком війни він поїхав до Іспанії й зараз виступає за «Рівас Мадрид». Побачимо, що являє собою цей виконавець.

— Познайомилися з майбутніми суперниками по групі?

— Люксембург вийшов у еліт-раунд, а це багато про що говорить, Данія завжди була непоступливим опонентом, а Іспанію й представляти не потрібно. Порівнюючи її склад у кваліфікації Євро й зараз у товариських матчах, можна сказати, що в іспанців п'ять збірних цього віку, настільки великий вибір у їхнього головного тренера.

— Проте у збірної України завдання максимальні?

— Безперечно. Іншого не дано. Так, обставини проти нас, але я вірю у свою команду. Найбільше я хвилююся за першу гру, проти Люксембургу, оскільки невідомо, як наші футболісти перенесуть таку тривалу дорогу.

Додамо, що в еліт-раунді 28 учасників поведуть боротьбу за путівки до фінальної стадії, матчі якої відбудуться в період із 3-го до 16 липня поточного року на Мальті. Туди потраплять переможці семи груп.

На цій стадії відбору в березні виступатимуть 27 команд, що пройшли перший етап, і португальці, які отримали пряму перепустку до еліт-раунду як лідери рейтингу відповідного віку.

Склад юнацької збірної України U-19

Воротарі: Юрій-Володимир Герета («Рух» Львів), Денис Барченко («Шахтар» Донецьк).

Захисники: Андрій Булеза («Минай»), Олександр Роспутько («Шахтар» Донецьк), Артем Бенедюк («Динамо» Київ), Віталій Холод, Богдан Слюбик, Андрій Кітела (усі — «Рух» Львів), Данило Удод («Аль-Айн», ОАЕ).

Півзахисники: Іван Лосенко, Олег Пушкарьов, Олександр Ющенко, Антон Глущенко (усі — «Шахтар» Донецьк), Антон Царенко («Динамо» Київ), Кирило Сігеєв («Олександрія»), Дмитро Черниш («Ворскла» Полтава), Іван Варфоломєєв («Слован», Чехія), Володимир Харабара («Нюрнберг», Німеччина).

Нападники: Ігор Горбач («Динамо» Київ), Микита Александров («Рівас Мадрид», Іспанія).

Календар еліт-раунду відбору Євро-2023 (U-19) у групі 3

22.03.2023

Данія — Іспанія (18.00)

Україна — Люксембург (21.00)

25.03.2023

Україна — Данія (17.00)

Іспанія — Люксембург (19.00)

28.03.2023

Іспанія — Україна (19.00)

Люксембург — Данія (19.00)

Час початку матчів — київський.

Євро-2023 (U-19). Еліт-раунд відбору

Група 1: Франція, Румунія, Норвегія, Північна Ірландія.

Група 2: Німеччина, Словенія, Бельгія, Італія.

Група 3: Україна, Іспанія, Данія, Люксембург.

Група 4: Португалія, Хорватія, Чехія, Швеція.

Група 5: Ірландія, Греція, Естонія, Словаччина.

Група 6: Сербія, Польща, Ізраїль, Латвія.

Група 7: Англія, Туреччина, Ісландія, Угорщина.

Нагадаємо, у кваліфікаційному раунді Євро-2023 (U-19) юнацька збірна України під керівництвом Сергія Нагорняка завершила виступ із максимальним результатом на першому місці в групі.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
Підписатися на новини