У Києві відновила роботу Національна школа футбольного арбітра України

Завдяки зусиллям ЗСУ й з ініціативи президента УАФ, члена Виконкому УЄФА Андрія Павелка після річної перерви, пов'язаної з повномасштабним вторгненням окупантів на українську територію, відновилася робота Національної школи футбольного арбітра України.

У відкритті семінару, що днями відбувся в Будинку футболу, взяли участь заступник голови Комітету арбітрів УАФ, керівник НШФА Сергій Лисенчук і лектори та члени КА УАФ.

Вітання молодим арбітрам передав голова комітету Лучано Лучі. Він побажав їм завжди ставити перед собою найвищі цілі та вести щоденну кропітку роботу заради їхнього досягнення. Крім того, пан Лучі відзначив, що кожен рефері має шанс працювати на поєдинках U-19 та другої ліги, якщо демонструватиме стабільний рівень арбітражу й використовуватиме досвід, набутий у матчах регіонального та аматорського рівня.

Після спілкування з іншими учасниками семінару арбітри склали тести, письмовий іспит та відеотест. Згодом Сергій Лисенчук презентував програму для слухачів НШФА другого року навчання, а член КА Михайло Овчар окреслив напрямок у жіночому футболі.

Учасники заходу заслухали інформацію щодо сучасних вимог до арбітрів із фізичної підготовки та медичного огляду.

Крім того, арбітрів було поінформовано про регламентні норми змагань ДЮФЛ і ААФУ, також вони прослухали лекції від викладачів НШФА — арбітра ФІФА Дениса Шурмана, члена комітету арбітрів Леоніда Ярмолинського, провідного спеціаліста Віктора Дердо і заступника начальника відділу забезпечення арбітражу УАФ Дмитра Кубряка.

Лучано Лучі звернув увагу молодих рефері також і на морально-етичну складову поведінки, на яку слід зважати не лише під час футбольних матчів.

Цікавою вийшла завершальна частина семінару, в якій молоді арбітри в режимі зворотного зв'язку поспілкувалися з Лисенчуком та Кубряком, що пройшли окупацію та бойові дії, а Дмитро ще й відчув на собі, що таке полон. Молоді арбітри також дізналися, як виживати в цих умовах і паралельно встигати займатися улюбленою справою.

Загалом, вийшов дуже насичений семінар із цікавими презентаціями та спілкуванням із відомими у футбольному світі людьми. УАФ, незважаючи на важкі часи, планує цього року максимально приділити увагу молодим арбітрам.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
10.04.2024 20:00

Арбітри на матчі 24-го туру УПЛ були призначені за допомогою жереба

У Будинку футболу відбулося жеребкування, згідно з яким арбітри були п...

02.04.2024 17:07

В Будинку футболу відбулася робоча нарада з питань арбітражу в УПЛ

2 квітня в Будинку футболу за ініціативи Української асоціації футболу...

23.03.2024 10:15

Програма УЄФА «Плеймейкерс» підтримує дівчат на Тернопільщині

Наймолодші дівчата долучаються до футболу в трьох центрах програми УЄФ...

17.03.2024 10:00

У Києві пройшов турнір із мініфутболу, присвячений Дню українського добровольця

У Києві на полі НТК ім. В. Баннікова відбувся турнір із мініфутболу, п...

Підписатися на новини