Друга ліга: практика в зимовій першості ПФЛ, спаринги двох «Нив», трансферна активність «Звягеля»

Добігає кінця зимова першість ПФЛ, в якій беруть участь і три представники третього за рангом дивізіону.

З-поміж них найкраще справи йдуть у бузівської «Ниви», яка в черговому турі здолала опір «Чайки» (Петропавлівська Борщагівка) — 3:1. Хоча головний претендент на перше місце — «Лівий берег», що виступає без втрат і налаштований із нового сезону повернутися до ПФЛ.

До речі, саме команда з Бузової, яка, нагадаємо, упевнено лідирує в друголіговій першості України, провела найбільше контрольних матчів — 14, здобувши дев’ять перемог, двічі зігравши внічию і тричі поступившись. Виокремимо звитягу підопічних Сергія Карпенка над першоліговим «Черніговом» — 2:0.

Найближчий переслідувач бузівчан, «Реал Фарма», уже за традицією зосередився на участі в зимовій першості Одеської області, де вважається головним претендентом на перемогу.

Ще одна команда із чільної групи, вінницька «Нива», провела 12 контрольних поєдинків (п’ять перемог і сім поразок). Слід уточнити, що в деяких програних спарингах за подолян виступав молодіжний склад. На правах оренди кольори «Ниви» захищатиме воротар Mаксим Коваленко з «Mеталіста».

Активізувався на трансферному ринку «Звягель», який підписав Владислава Павленка, Тараса Завадовича, Юрія Бамболю, Назара Мигаля, Максима Майтака, Володимира Гончарова та Вадима Гупаленка. Команда із Житомирщини зараз перебуває на зборі в Рівному, де проводить спаринги з аматорськими колективами сусідніх областей. Є зміни й у тренерському штабі — відтепер за підготовку воротарів відповідатиме Олег Шевченко, що свого часу грав за «Єдність», «Полісся» та «Десну».

Із перемінним успіхом проводять спаринги футболісти «Хуста». Зігравши внічию з першоліговими львівськими «Карпатами» (1:1), підопічні Володимира Циткіна потім були розгромлені — 1:5 аматорами із «Севлюша», яких, до речі, очолює екс-гравець збірної України Адріан Пуканич. У «Хусті» працевлаштувався досвідчений воротар Ігор Левченко, відомий за виступами за запорізький «Металург».

А от для футболістів клубу «ВАСТ» спаринги поки що складаються невдало. Зате миколаївці вже узаконили стосунки з двома зимовими новачками — захисником Русланом Березанським і півзахисником Радіоном Лісняком.

І насамкінець — про «Чайку», яку залишив один із найдосвідченіших гравців, стопер Михайло Цебро. Не дивно, що новий керманич команди Сергій Сизихін нині зосередився передусім на зміцненні захисної ланки.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
17.04.2024 16:55

Друга ліга. «ЮКСА», «Дружба» та «Чайка» перемагають, а «Звягель» зміцнює тренерську ланку

Відбулися поєдинки 24-го туру чемпіонату України серед команд другої л...

13.04.2024 12:00

Друга ліга. ФК «ЮКСА» не скористався нагодою відірватися від переслідувачів

Відбулися поєдинки 23-го туру чемпіонату України серед команд другої л...

07.04.2024 17:43

Друга ліга. Аргументи ФК «ЮКСА» у Звягелі виявилися вагомішими

У 22-му турі чемпіонату другої ліги сьогодні в епіцентрі уваги були ві...

31.03.2024 16:01

Друга ліга. «Чайка» перервала переможну серію «Звягеля»

Відбулися поєдинки 21-го туру чемпіонату України серед команд другої л...

Підписатися на новини