Успіх інклюзивних футбольних секцій у Рівному

У Рівному на базі 27-ї школи вже впродовж кількох місяців проходять інклюзивні заняття з футболу в межах відповідної програми Української асоціації футболу.

У секції займаються близько 20 дітей. Серед них є як хлопчики, так і дівчатка. Важливо, що група досить дружна, у ній комфортно себе почувають як найменші, так і найстарші, які навіть допомагають меншим краще адаптуватися та виконувати різноманітні вправи.

Фото прес-служби УАФ

Однією з учениць є шестикласниця Софійка Сукач. До цього дівчинка не надто цікавилася спортом загалом та футболом зокрема. Неохоче відвідувала уроки фізичної культури. Але нашим тренерам та волонтерам удалося зацікавити її займатися спортом та повірити в себе. Тепер вона веде активний спосіб життя та безмежно любить футбол. Бере учать у відкритих футбольних інклюзивних заходах, відвідує заняття в секції та з нетерпінням чекає наступних тренувань.

«Приємно, що досягти такого прогресу вдалося саме за допомогою інклюзивних занять із футболу. У Софійки з'явилася впевненість, стійкість та покращилася фізична форма. І це лише початок! Впевнені, що завдяки таким проєктам наші діти матимуть світле та переможне майбутнє!» — заявив координатор від Рівненської обласної асоціації футболу Тарас Кир’янчук.

Фото прес-служби УАФ

«Мене звати Дарина, — розповідає інша учениця. — Мені 15 років. Із раннього дитинства маю вади слуху. Навчаюся в 9 класі Рівненського ліцею. Маю багато позашкільних занять. У першому семестрі навчання мене запросили взяти участь у проєкті «Інклюзивні секції футболу». І я із задоволенням погодилася, тому що полюбляю різні спортивні ігри. Спорт для мене  це відпочинок, місце, куди можна «втекти» від буденності. На цих уроках бігаємо, граємо в ігри, жартуємо, проводимо час із користю та задоволенням. Щоразу з нетерпінням чекаю наступного заняття, оскільки футбол став для мене частинкою життя. Щиро дякую всім, хто сприяє розвитку спорту та допомагає в такий складний військовий час».

Голова Рівненської обласної асоціації футболу Олексій Хахльов зазначає: «Інклюзивні заняття з футболу на Рівненщині триватимуть і надалі. Ми провели лише першу серію занять і обов'язково продовжимо в тому ж ключі. Для нас украй важливо бачити успіхи та прогрес наших вихованців, разом радіти їхнім новим досягненням, розділяти щастя та допомагати у складних моментах, завжди бути поруч та працювати на результат, адже разом ми — сила!»

Фото прес-служби УАФ

Цим проєктом в межах Хартії масового футболу УЄФА Українська асоціація футболу прагне:

— поліпшити психоемоційний та фізичний стан дітей через залучення їх до фізичних активностей та соціалізацію;

— змінити ставлення українського суспільства до людей з інвалідністю;

— надати доступ до інклюзивних занять спортом;

— розкрити дитячий потенціал;

— об'єднати дітей і дорослих, незалежно від особливостей фізичного і психічного розвитку.

Інклюзивні футбольні секції, до яких залюбки записуються діти з особливими освітніми потребами, відкриваються у 21 громаді в Україні. Завдяки УАФ секції забезпечені футбольною формою для дітей, м’ячами та необхідним спортивним інвентарем.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
25.04.2024 12:00

В Івано-Франківській області продовжили реалізацію проєкту УАФ

Івано-Франківська обласна асоціація футболу продовжила реалізацію проє...

10.04.2024 20:00

Арбітри на матчі 24-го туру УПЛ були призначені за допомогою жереба

У Будинку футболу відбулося жеребкування, згідно з яким арбітри були п...

02.04.2024 17:07

В Будинку футболу відбулася робоча нарада з питань арбітражу в УПЛ

2 квітня в Будинку футболу за ініціативи Української асоціації футболу...

23.03.2024 10:15

Програма УЄФА «Плеймейкерс» підтримує дівчат на Тернопільщині

Наймолодші дівчата долучаються до футболу в трьох центрах програми УЄФ...

Підписатися на новини