Збірна України з пляжного футболу проведе товариські матчі з командами Оману та Саудівської Аравії

Чоловіча збірна України з пляжного футболу на запрошення футбольної асоціації Оману відвідає цю країну й проведе там три контрольні поєдинки.

Суперниками українців стануть збірні Оману та Саудівської Аравії. Матчі з оманцями пройдуть 28 лютого (початок — о 16.00 за київським часом) та 1 березня (16.00). Поєдинок з аравійцями заплановано на 2 березня (18.00).  

Про підготовку нашої команди та головну мету цих спарингів розповів керманич синьо-жовтих Микола Костенко.

«Команда від'їжджає з України в п'ятницю, 24 лютого зранку. Дорога буде досить важкою, адже ми маємо дістатися автобусом Будапешта, потім вилітаємо до Туреччини і вже звідти — до Оману. На жаль, іншого варіанту немає, тож так необхідно. 

Два матчі зі збірною Оману були заплановані відразу, і буквально сьогодні успішно завершилися перемовини із Саудівською Аравією про проведення ще одного поєдинку. Ми розглядаємо ці зустрічі як етап підготовки до прийдешнього насиченого сезону. Уже місяць тренуємося в Києві й хочемо підготуватися якнайкраще, адже цьогоріч міжнародні турніри стартують дуже рано. Наш тренерський штаб ставить за мету, щоб до наших хлопців швидше повернулося відчуття піску. 

Щодо безпосереднього завдання на ці товариські матчі, то ми, як завжди, налаштовані на найвищі результати. Тож будемо готуватися, адже, окрім поєдинків, проведемо там невеличкий навчально-тренувальний збір. Плануємо ранкові тренування перед іграми, теоретичні заняття, розбір матчів», — розповів наш наставник. 

«Ми включили до складу команди відразу трьох воротарів і хочемо розпланувати на них рівномірні навантаження. У полі розраховуємо на 10-х виконавців», — додав Микола Костенко.

Склад збірної України з пляжного футболу

Воротарі: Андрій Неруш («Гріффін»), Денис Сабатюк («Альтернатива»), Олександр Пославський («ВІТ»).

Польові гравці: Юрій Щериця, Олег Будзько, Іван Глуцький, Максим Войток, Олександр Корнійчук (усі — «ВІТ»), Ігор Левченко, Андрій Пашко (обидва — «Альтернатива»), Андрій Борсук, Олег Зборовський (обидва — «Артур М'юзік»), Олег Щитник (NC Beachsoccer).

«Улітку 2021 року ми вже грали з оманцями в Києві. Вони приїжджали до нас на Кубок Незалежності. Дуже непроста команда, сильна фізично, добре організована. Ми тоді здобули перемогу з рахунком 3:1, але у важкій боротьбі. Тож матчі мають бути цікавими, надто що господарі теж готуються до відбору чемпіонату світу, і для них це також будуть важливі поєдинки», — зазначив тренер збірної України Олександр Корнійчук.  

Відзначимо, що збірна Оману з пляжного футболу наразі посідає 19-у сходинку у світовому рейтингу BSWW, Саудівська Аравія — 31-у, а наша команда знаходиться на 13-й позиції. 

НОВИНИ ПО ТЕМІ
11.04.2024 10:00

Збірна України з пляжного футболу піднялася на одну сходинку у світовому рейтингу

Всесвітня організація пляжного футболу (BSWW) оновила рейтинг чоловічи...

14.03.2024 12:00

Збірна України з пляжного футболу перебуває в топ-20 світового рейтингу

Всесвітня організація пляжного футболу (BSWW) оновила рейтинг чоловічи...

23.12.2023 16:41

Визначилися найкращі гравці українського чоловічого та жіночого пляжного футболу у 2023 році

Асоціація пляжного футболу України визначила трійки найкращих грав...

14.12.2023 17:15

Визначено найкращого гравця пляжного футболу України 2023 року

За підсумками сезону Асоціація пляжного футболу України визначила...

Підписатися на новини