2023: на чоловічу збірну України з пляжного футболу в новому році чекає дуже насичений календар

Головний тренер чоловічої збірної України з пляжного футболу Микола Костенко розповів про плани нашої команди на нинішній сезон.

2023 року на збірну України з пляжного футболу потенційно чекають шість відповідальних турнірів. Контури сезону для офіційного сайту УАФ окреслив наставник синьо-жовтих Микола Костенко.

Наразі команда вже розпочала підготовку, проводячи тренування в режимі два рази на тиждень у столичному Гідропарку. Утім, із середини лютого тренерський штаб у складі Миколи Костенка та Олександра Корнійчука планує перейти на триденний цикл. Таким чином збірна України готуватиметься майже до кінця березня. 

«За великим рахунком, кістяк команди в нас залишається той самий, що й минулого року. Однак до неї повернулися відразу четверо виконавців. До нас знову приєдналися Олег Будзько, Віктор Пантелейчук, Олександр Пославський та Денис Соботюк. Отже, зараз тренуються чотири воротарі та 16 польових гравців. Плюс на перегляді — три молоді виконавці з «ВІТу». Заняття поки що спрямовані на загальнофізичну підготовку, без особливих навантажень — класичний втягувальний режим», — розповів Микола Костенко.

А з 29 березня до 9 квітня у синьо-жовтих заплановано навчально-тренувальний збір у Туреччині, де вони можуть провести кілька контрольних поєдинків. 

«Це для нас ідеальний варіант перед стартом сезону. Тренерський штаб запланував серію тренувань, і ведуться переговори про спаринги з командами, що теж проводитимуть там свої збори. Ідеться перш за все про збірну Іспанії, поєдинок з якою в нас у пріоритеті. Розглядаємо також варіанти з командами Туреччини, Польщі та Молдови. Добре було б узагалі провести невеликий турнір», — підкреслив головний тренер збірної України.

Сам сезон збірна України розпочне в середині весни. Із 24-го до 30 квітня в Іспанії проходитиме європейська кваліфікація світової першості 2023 року, яка відбудеться в Об'єднаних Арабських Еміратах. Після цього гравці нашої команди готуватимуться до продовження сезону у своїх клубах.

Потім підопічні Миколи Костенка та Олександра Корнійчука візьмуть участь у Європейських іграх 2023 року в Кракові, що триватимуть із 26-го до 30 червня. Далі українці з 5-го до 9 липня гратимуть у відборі до Суперфіналу Євроліги-2023. Після цього синьо-жовті мають взяти участь у чемпіонаті України, що пройде 19—23 липня в Києві. 

Надалі наша команда зіграє на II Всесвітніх пляжних іграх, які відбудуться в період із 6-го до 12 серпня на індонезійському острові Балі, а в разі успішного проходження кваліфікації Євроліги-2023 на наших хлопців чекатиме її Суперфінал, запланований на 23—27 серпня.

І, врешті-решт, позитивний результат відбору на ЧС-2023 дасть змогу підопічним Костенка та Корнійчука поборотися за медалі світової першості в ОАЕ. Мундіаль проходитиме з 11-го до 17 вересня.

«У нас у цьому сезоні буде шість великих турнірів. Усі вони дуже важливі, але пріоритетом є вихід у фінальну частину чемпіонату світу та вдалий виступ у ній, а також позитивні результати на Європейських іграх під егідою Міжнародного олімпійського комітету і на Всесвітніх пляжних іграх, які є своєрідною неофіційною першістю планети. Там збираються топ-команди світу, що ставлять перед собою найвищі цілі. Звісно, це викликає великий ажіотаж серед уболівальників.

Щодо цьогорічної Євроліги, де ми теж маємо максимальні завдання, то там, можливо, будуть задіяні деякі з молодих гравців, адже основним виконавцям у такому насиченому сезоні буде досить важко. Попри це, будемо намагатися потрапити до Суперфіналу», — зазначив наставник нашої команди.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
11.04.2024 10:00

Збірна України з пляжного футболу піднялася на одну сходинку у світовому рейтингу

Всесвітня організація пляжного футболу (BSWW) оновила рейтинг чоловічи...

14.03.2024 12:00

Збірна України з пляжного футболу перебуває в топ-20 світового рейтингу

Всесвітня організація пляжного футболу (BSWW) оновила рейтинг чоловічи...

23.12.2023 16:41

Визначилися найкращі гравці українського чоловічого та жіночого пляжного футболу у 2023 році

Асоціація пляжного футболу України визначила трійки найкращих грав...

14.12.2023 17:15

Визначено найкращого гравця пляжного футболу України 2023 року

За підсумками сезону Асоціація пляжного футболу України визначила...

Підписатися на новини