Чоловіча збірна України з пляжного футболу розпочала навчально-тренувальний збір у Києві

Чоловіча збірна України з пляжного футболу у столичному Гідропарку розпочала підготовку до нового сезону.

Синьо-жовті проводять ранкові тренування в манежі спорткомплексу SUNRISE Beach Sports Academy. Про це повідомила Асоціація пляжного футболу України.

Відзначимо, що прийдешній сезон буде вкрай насиченим і стартує доволі рано — уже 24 квітня в Іспанії розпочнеться європейська кваліфікація чемпіонату світу 2023 року. 

Фото АПФУ

Початок роботи наших хлопців прокоментував головний тренер збірної України Микола Костенко: «Цей робочий процес можна вважати втягувальним навчально-тренувальним збором. Приїжджають як досвідчені хлопці, так і молодь, яка тренується разом зі збірниками. Хтось буває відсутній, як, наприклад, сьогодні Ярослав Заворотний. Але в нього дуже поважна причина — народився син, із чим ми всі його й вітаємо. Сезон буде дуже насиченим — на команди чекає європейській відбір чемпіонату світу, Європейські ігри в Польщі, Всесвітні пляжні ігри в Індонезії, Євроліга-2023, безпосередньо сам чемпіонат світу в Дубаї.

Через те, що чемпіонат світу перенесено з Європи в ОАЕ, європейська квота скоротилася з п’яти перепусток до чотирьох. Тож наразі наше завдання — потроху набирати форму, а у квітні у кваліфікації ЧС потрапити в топ-4, щоб поїхати на мундіаль-2023».

Свою думкою поділився й гравець збірної України Дмитро Войтенко, який, щоправда, не брав участі в тренувальному процесі.

«Самопочуття — у повному порядку. Просто я проходжу певну реабілітацію, яка була запланована на цей період. Минулого тижня я тренувався, але є невеличкі проблеми зі спиною, тож після реабілітації буду готовий на сто відсотків. 

Взагалі, ми дуже довго чекали на це — маю на увазі повернення на пісок. Така складна ситуація в країні зараз. Але завдяки ЗСУ ми маємо змогу готуватися. Усі хлопці були готові розпочинати, і вже після Нового року Микола Петрович Костенко та Олег Анатолійович Примачук усе організували, і ми всі з радістю зустрілися й розпочали. 

На нас очікує дуже щільний календар, тож фундамент потрібно закладати вже зараз, щоб вистачило сил на весь сезон», — сказав Дмитро Войтенко.

Фото АПФУ

Наразі команда займається двічі на тиждень, а із середини лютого планується збільшення кількості тренувань до трьох на тиждень.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
14.03.2024 12:00

Збірна України з пляжного футболу перебуває в топ-20 світового рейтингу

Всесвітня організація пляжного футболу (BSWW) оновила рейтинг чоловічи...

23.12.2023 16:41

Визначилися найкращі гравці українського чоловічого та жіночого пляжного футболу у 2023 році

Асоціація пляжного футболу України визначила трійки найкращих грав...

14.12.2023 17:15

Визначено найкращого гравця пляжного футболу України 2023 року

За підсумками сезону Асоціація пляжного футболу України визначила...

12.12.2023 15:01

2023: підсумки року для чоловічої збірної України з пляжного футболу

2023 року чоловіча збірна України з пляжного футболу взяла участь у кі...

Підписатися на новини