U-19: юнацька збірна України в березні боротиметься за путівку на Євро-2023

Наприкінці березня підопічні Сергія Нагорняка в елітному раунді відбору чемпіонату Європи спробують здобути путівку до фінального турніру.

Із 22-го до 28 березня 2023 року юнацька збірна України U-19 (футболісти не старші 2004 року народження) гратиме в елітному раунді відбору чемпіонату Європи. За підсумками жеребкування з'ясувалося, що синьо-жовті зустрінуться з командами Іспанії (господар турніру), Данії та Люксембургу.

«Узимку зібратися не вийде, оскільки всі клуби готуватимуться до чемпіонату, тож наша підготовка пройде напередодні офіційних змагань. Але нічого, виходитимемо з тієї ситуації, в якій перебуваємо, розраховуватимемо на тих футболістів, які виступали у кваліфікаційному раунді», — розповів після жеребкування про плани підготовки головний тренер юнаків Сергій Нагорняк.

Євро-2023 (U-19). Еліт-раунд відбору

В еліт-раунді 28 учасників поведуть боротьбу за путівки до фінальної стадії, матчі якої відбудуться в період із 3-го до 16 липня 2023 року на Мальті. Туди потраплять переможці семи груп.

На цій стадії відбору в березні виступатимуть 27 команд, що пройшли перший етап, і португальці, які отримали пряму перепустку до еліт-раунду як лідери рейтингу відповідного віку.

Група 1: Франція, Румунія, Норвегія, Північна Ірландія.

Група 2: Німеччина, Словенія, Бельгія, Італія.

Група 3: Україна, Іспанія, Данія, Люксембург.

Група 4: Португалія, Хорватія, Чехія, Швеція.

Група 5: Ірландія, Греція, Естонія, Словаччина.

Група 6: Сербія, Польща, Ізраїль, Латвія.

Група 7: Англія, Туреччина, Ісландія, Угорщина.

Нагадаємо, у кваліфікаційному раунді Євро-2023 (U-19) юнацька збірна України під керівництвом Сергія Нагорняка завершила виступ із максимальним результатом на першому місці в групі.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
Підписатися на новини