Українські судді Катерина Монзуль та Марина Стрілецька взяли участь у семінарі ФІФА для офіційних осіб матчів жіночого ЧС-2023

Цього тижня в столиці Катару, Досі, відбувся перший із трьох підготовчих семінарів для офіційних осіб матчів жіночого чемпіонату світу, що проходитиме в Австралії та Новій Зеландії з 20 липня до 20 серпня 2023 року.

На семінарі зібралися представники УЄФА, а наступного місяця заплановано ще два такі заходи для інших конфередерацій. Судді з АФК, КАФ і ОФК прибудуть у Доху наступного тижня, а члени КОНКАКАФ і КОНМЕБОЛ проведуть семінар у Монтевідео наприкінці лютого.

Серед європейських арбітрів, обраних для роботи на жіночому ЧС-2023, є й представники України — Катерина Монзуль та Марина Стрілецька. Офіційний сайт ФІФА у своєму коментарі до семінару розповідає про Монзуль, що вона розпочала суддівську кар’єру 2002 року, переживши на сьогодні низку яскравих моментів у своїй роботі. Катерина змушена була залишити домівку через російську агресію в Україні й віддала належне допомозі своїх колег з усього світу.

«Зараз у мене дві сім’ї — сім’я вдома й сім’я суддів. Пригадую, коли в Україні почалася повномасштабна війна, для мене це було величезним шоком. Я не знала, що робити. Але коли я приїхала з України, то отримала величезну підтримку від суддівської родини. І я хотіла б подякувати всім, хто мені допомагав. Це сталося в найвідповідальніший для мене момент», — цитує ресурс Катерину Монзуль. А ще українка порівняла свою підготовку з роботою машини: «Система має працювати. Якщо якась деталь не працює, потрібно переробити всю систему. Ви повинні бути готові фізично, морально й психологічно».

Фото fifa.com

Для тих арбітрів, що взяли участь у семінарі в Досі, програма включала практичні заняття, тести на силу та спритність, моделювання VAR та теоретичні заняття. Крім того, реальні епізоди матчу аналізувалися за допомогою відеозаписів. Після семінару офіційні особи ЧС-2023 продовжуватимуть удосконалювати свої професійні навички та зможуть використовувати ці матеріали, щоб підготуватися морально, фізично та технічно.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
04.01.2024 14:00

Катерина Монзуль посіла четверте місце в опитуванні, що визначало найкращих рефері світу 2023 року серед жінок

Експерти та журналісти з усіх континентів традиційно взяли участь у ре...

21.07.2023 08:15

Українські арбітри працюватимуть на матчі ЧС-2023 серед жіночих команд

Українські арбітри працюватимуть на матчі групового етапу фінального т...

24.02.2023 16:10

Українські арбітри відпрацювали на матчах міжконтинентального плей-оф відбору жіночого ЧС-2023

Українки Катерина Монзуль та Марина Стрілецька, які ввійшли до списку...

23.12.2022 12:00

Катерина Монзуль посіла друге місце в опитуванні, що визначало найкращих рефері світу 2022 року серед жінок

Експерти та журналісти з усіх континентів узяли участь у референдумі з...

Підписатися на новини