Андрій Павелко: «Сергій Ребров — основний кандидат на посаду головного тренера збірної України»

У Будинку футболу проходить зустріч президента УАФ, члена Виконкому УЄФА Андрія Павелка з представниками спортивних ЗМІ.

Під час зустрічі Андрій Павелко прокоментував питання вибору головного тренера збірної України.

Фото Павла Кубанова

— Перш за все хочу подякувати Олександру Петракову за його роботу в дуже складний час, — сказав президент УАФ. — Після початку повномасштабного російського вторгнення він відпрацював усі наші матчі, ми мали великий шанс потрапити на чемпіонат світу та повернутися до дивізіону А Ліги націй.

Ми всі розуміємо, що потрібно рухатися далі, бачити нашу збірну в перспективі, адже триває зміна поколінь. Комітет національних збірних команд УАФ проводить велику роботу з кандидатами. Так, ми спілкуємося із Сергієм Ребровим, маємо спільне бачення щодо гри наших збірних. Нам імпонує те, що він може привести в наш футбол іспанську модель з іспанськими фахівцями. Це стосуватиметься гри не лише національної збірної, а й молодіжної та юнацьких. Я впевнений, що це стратегічний і дуже далекоглядний крок.

Фото Павла Кубанова

Проте в Сергія Реброва є чинний контракт із клубом. Тому прошу всіх трохи почекати. Ми всі дуже хотіли б оголосити якесь рішення. Але є правила, є контракт, Сергію Станіславовичу треба його виконувати. Я впевнений, що він зараз зосереджений на роботі у своєму клубі. Через деякий час, переконаний, ми все це оголосимо.

Учора була нарада з радою регіонів, ми розглядали в тому числі це питання. Члени виконкому, наші представники в УПЛ і ПФЛ знають, як ми відпрацьовуємо дане питання.

Фото Павла Кубанова

— Хто поведе збірну України на поєдинок відбору Євро-2024 проти Англії, який відбудеться 26 березня на «Вемблі»?

— Це дуже важлива стартова гра. У нас присутнє стратегічне бачення для того, щоб тренерський штаб міг провести тектонічну роботу з кількома поколіннями гравців. Ми могли б вибудувати ту стратегічну модель, яка дасть нашій збірній зіграти не лише 26 березня на «Вемблі», а й на ЧС-2030, коли ми всі очікуємо на домашній чемпіонат світу.

Фото Павла Кубанова

Ми прораховуємо всі варіанти. Але найголовніше, що нашу збірну готуватимуть ті спеціалісти, які могли б працювати протягом кількох відбірних циклів. У нас є молоді й талановиті хлопці, зараз росте покоління чемпіонів світу U-20, наступне покоління — «молодіжка», яка пробилася на Євро-2023 і має гарний шанс потрапити на Олімпійські ігри. Тож тренерський штаб повинен напрацьовувати далекоглядну стратегію.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
07.10.2023 09:00

Вітаємо Андрія Павелка з днем народження!

Бажаємо міцного здоров’я, найважливішого для кожного українця &m...

11.07.2023 17:04

Офіційно. Судове рішення про відсторонення Андрія Павелка від посади президента УАФ скасоване

Суд не продовжив рішення про відсторонення Андрія Павелка від посади п...

28.06.2023 13:00

Адвокати розповіли про перебіг досудового розслідування та суть самої справи проти керівництва УАФ

У столичному Будинку футболу відбулася прес-конференція щодо спра...

Підписатися на новини