Привітання президента УАФ Андрія Павелка з Новим роком

Дорогі друзі!

Минає один із найважчих років в історії рідної України. 2022-й назавжди стане для нас символом складних випробувань, героїзму Збройних сил України та унікального єднання мільйонів українців навколо захисту найціннішого для кожного з нас — свободи й незалежності.

Усі ми можемо пишатися тим, що наша футбольна спільнота з перших днів повномасштабного вторгнення окупантів сміливо долучилася до оборони країни. Уболівальники, футболісти, тренери, арбітри, керівники й представники клубів, співробітники УАФ та обласних асоціацій стали активними учасниками опору орді агресора в лавах ЗСУ, медиків і волонтерів.

Завдяки хоробрості наших воїнів та єдності українців по всьому світу нам вдалося зберегти Україну. А ще нам вдалося зберегти в нескореній Україні улюблений футбол. І саме футбол став ще одним важливим інструментом мобілізації зусиль на захист нашої держави.

Саме тому міжнародна футбольна спільнота на рівні УЄФА та ФІФА у відповідь на звернення УАФ і в найкоротші терміни ухвалила рішення щодо повної ізоляції команд країни-агресора. В УЄФА за активної участі ФІФА був створений Координаційний центр з організації підтримки України: гуманітарна допомога, сприяння в евакуації із зони бойових дій і розміщення юних футболістів у різних країнах Європи, допомога в організації матчів наших збірних, які були позбавлені можливості тренуватися та проводити домашні поєдинки в рідній країні.

Ми разом із вами, футболістами й тренерами збірних, долучилися до президентської платформи United24, головною метою якої є мобілізація ресурсів заради відновлення нашої країни. Координаційний центр УАФ, який був створений у перший день повномасштабного вторгнення й увесь цей час тісно взаємодіє з гуманітарними хабами на базі обласних асоціацій, продовжує надавати матеріальну та організаційну підтримку сім’ям із дітьми, ветеранам футболу, медикам, пораненим воїнам та захисникам на передовій. 

Одним із ключових досягнень нашої спільноти в рік, що минає, є відродження футбольного життя в умовах війни — старт особливого чемпіонату-2022/2023, який відбувся за сприяння Президента України Володимира Зеленського. Те, що здавалося неможливим ще навесні 2022 року, сьогодні є успішним результатом, який надихає на подальшу роботу не тільки нашу дружну команду, але й весь футбольний світ. Ми спільно організували першу частину змагань серед клубів УПЛ та команд УПЛ U-19, першої й другої ліги ПФЛ, вищої та першої ліги серед жіночих професіональних клубів, чемпіонат серед аматорів та Кубок ДЮФЛУ, і продовжимо їх 2023 року.   

Закономірно, що хоробрістю й стійкістю української футбольної спільноти, яка продовжує розвивати футбол навіть в умовах повномасштабної війни, захоплюється весь світ. Тому 2022-й став роком історичного рішення Української асоціації футболу, яке вже підтримав УЄФА, — подання спільної з Іспанією та Португалією заявки на проведення фінальної частини ЧС-2030. Проєкт об’єднаної заявки трьох країн символізує єдність усієї Європи, від Києва до Лісабона, і може стати яскравим футбольним завершенням набуття Україною повноправного членства в ЄС, на що ми сподіваємося найближчими роками.  

Усупереч усім перешкодам, пов’язаним із війною, наші національні збірні 2022 року продовжили успішні виступи на міжнародній арені. Ми пишаємося нашою молодіжною командою на чолі з Русланом Ротанем, яка кваліфікувалася у фінальну частину Євро-2023. Щиро радіємо успіхам юнацьких збірних U-17 та U-19, які вийшли до еліт-раунду відбору на Євро-2023. Пишаємося жіночою збірною з футзалу, яка вперше в історії виборола бронзові медалі чемпіонату Європи. Позитивні емоції подарували нам і інші збірні. Зокрема, національна збірна з футзалу завершує рік у четвірці найсильніших команд Європи, студентська збірна з футзалу стала срібним призером ЧС-2022, а чоловіча й жіноча збірні з пляжного футболу вибороли путівки на Європейські ігри-2023 та Всесвітні пляжні ігри-2023. 

Футбольна спільнота вдячна за яскраві виступи 2022 року й активну соціальну діяльність на підтримку України національній чоловічій збірній, яка готується до березневого старту у кваліфікації Євро-2024, та національній жіночій збірній, яка 2023 року візьме участь у першому розіграші Ліги націй УЄФА серед жіночих команд.

Ми вітаємо з успішним професійним роком Катерину Монзуль, яка за підсумками 2022-го вкотре ввійшла до числа найкращих арбітринь світу, а ще — разом із колегою Мариною Стрілецькою записала у свій актив арбітраж на фінальному поєдинку жіночого Євро-2022 в Лондоні.

Друзі, 2022 рік для всіх нас сповнений глибоких переживань. Повномасштабна війна проти агресора зачепила кожного громадянина нашої держави. Але ми вистояли завдяки єдності й відданій любові до України, завдяки Збройним силам України, які щодня наближають нашу спільну перемогу й яким ми завдячуємо всіма перемогами нашої держави в рік, що минає!

Щиро дякую нашим воїнам, команді Глави Держави Володимира Зеленського, усім уболівальникам, футболістам, тренерам, керівникам клубів, УПЛ, ПФЛ, обласним асоціаціям, усім колективним членам УАФ та команді Української асоціації футболу за незламність і плідну співпрацю протягом 2022 року!

Нехай 2023-й стане роком тріумфу вільної України й наших хоробрих воїнів!

Миру й процвітання вам і нашій рідній батьківщині!

З Новим роком!

Слава Збройним силам України!

Слава героям!

Слава Україні!   

З найкращими побажаннями,

президент Української асоціації футболу, член Виконкому УЄФА Андрій Павелко

НОВИНИ ПО ТЕМІ
07.10.2023 09:00

Вітаємо Андрія Павелка з днем народження!

Бажаємо міцного здоров’я, найважливішого для кожного українця &m...

11.07.2023 17:04

Офіційно. Судове рішення про відсторонення Андрія Павелка від посади президента УАФ скасоване

Суд не продовжив рішення про відсторонення Андрія Павелка від посади п...

28.06.2023 13:00

Адвокати розповіли про перебіг досудового розслідування та суть самої справи проти керівництва УАФ

У столичному Будинку футболу відбулася прес-конференція щодо спра...

Підписатися на новини