УАФ звернулася до УЄФА з приводу інформації щодо можливого проведення футбольного турніру на території країни-терориста

У ЗМІ з'явилася інформація щодо можливого проведення турніру під егідою Союзу європейських футбольних асоціацій на території країни-терориста.

Із цього приводу УАФ звернулася за роз'ясненнями до УЄФА. У листі на ім'я генерального секретаря організації Теодора Теодорідіса, зокрема, ідеться: 

«Нас особливо стурбувала недавня новина на сайті РФС і в місцевих ЗМІ про те, що росія прийматиме в себе футбольний турнір серед юнацьких збірних під егідою УЄФА. Змагання визначені як частина програми розвитку УЄФА з проведення турнірів серед юнаків і дівчат до 16-ти років. «У травні 2023 року у Волгограді заплановано проведення міжнародного турніру розвитку УЄФА для юнацьких збірних. Домовленість щодо проведення турніру була досягнута з УЄФА кілька місяців тому», — ідеться у відповідній публікації.

Беручи до уваги однозначну позицію УЄФА щодо війни в Україні та низку рішучих заходів, ужитих Радою ФІФА та Виконавчим комітетом УЄФА — таких, як рішення про відсторонення російських команд (і національних збірних, і клубних команд) від участі у змаганнях як ФІФА, так і УЄФА, що було ухвалено в перші дні війни, й еквівалентні положення щодо наступного сезону-2022/2023, прийняті пізніше, під час засідання Виконавчого комітету УЄФА в травні 2022 року, — якщо зазначена заява РФС відповідає дійсності, цей турнір стане першим міжнародним заходом, проведеним у країні-агресорі з початку війни в Україні, засудженої всім цивілізованим світом, і фактично буде порушенням санкцій, справедливо накладених ФІФА та УЄФА на росію. Щиро віримо, що згадана вище заява РФС неправдива, і звертаємося за підтвердженням цього».

НОВИНИ ПО ТЕМІ
14.02.2024 09:00

Генеральний штаб ЗС України: оперативна інформація щодо російського вторгнення (станом на 6:00 14.02.2024)

До вашої уваги — оперативна інформація Генерального штабу Збройн...

13.02.2024 09:16

Генеральний штаб ЗС України: оперативна інформація щодо російського вторгнення (станом на 6:00 13.02.2024)

До вашої уваги — оперативна інформація Генерального штабу Збройн...

Підписатися на новини