Валерій Паламарчук: «Уже найближчими днями дівчата будуть забезпечені необхідною інформацією про суперниць на турнірі в Копенгагені»

У другому раунді відбору чемпіонату Європи 2023 року футболістки молодіжної жіночої збірної України WU-19 зіграють у Лізі А з візаві з Данії, Швеції та Ісландії.

— Турнір пройде в столиці Данії — Копенгагені, — сказав головний тренер молодіжної жіночої збірної України Валерій Паламарчук у коментарі офіційному сайту УАФ. — 5 квітня з’ясовуватимемо стосунки зі шведками, 8-го — з господарками й 11-го — з ісландками. До речі, свою кар’єру в збірній України я розпочинав 2018 року з кваліфікаційних змагань чемпіонату Європи, які приймала Данія. Тоді збірна України серед 17-річних футболісток посіла третє місце, не пробившись до наступного раунду. Якщо у квітні ми будемо третіми, то це нас цілком влаштує, адже дозволить зберегти прописку в елітному дивізіоні.

— Кого експерти вважають фаворитом турніру в Данії?

— Передусім шведок, яким намагатимуться завадити пробитися до фінальної частини змагань данки. Збірна України, швидше за все, у суперництві з ісландками визначить, хто буде третім, хоча, звичайно, ми будемо серйозно налаштовуватися й на два перші поєдинки в Копенгагені.

Нині ми з моїми помічниками займаємося вивченням опоненток і вже найближчим часом забезпечимо наших дівчат необхідною інформацією. У них буде вдосталь часу, аби як слід підготуватися до квітневих випробувань.

До речі, суперництво в Копенгагені точитиметься на штучних газонах. Ось чому попередньо плануємо, що перед від’їздом до Данії проведемо триденний збір у Львові, де тренуватимемося саме на такому покритті. У пригоді повинно стати й те, що два весняні тури чемпіонату України в еліті, 18-го та 25 березня, також пройдуть на синтетиці.

— Часто контактуєте з підопічними?

— Звичайно. Я володію інформацією, що Руслану Левченко з «Кривбасу» недавно було прооперовано, але сподіваюся, що вона встигне відновити бойову форму. Також у курсі, що Софія Луцан, яка раніше захищала кольори польського «Медика», перебуває в пошуках нової команди.

Скільки футболісток збірної України мають вирушити у квітні до Данії?

— 20. Нині в розширеному списку кандидатів до молодіжної жіночої збірної України 25 прізвищ. Хочеться вірити, що у виборі ми не помилимося, дівчатам пощастить уникнути травм, і до Копенгагена поїдуть усі найсильніші.

Євро-2023 (WU-19). Другий раунд

У Лізі А в семи групах зіграють 28 команд, зокрема сім збірних, які піднялися з Ліги В за підсумками першого раунду. Сім переможців груп другого раунду Ліги А (і найкращий володар другого місця, якщо Бельгія фінішує першою у групі) отримають путівки до фінальної стадії, матчі якої проходитимуть із 18-го до 30 липня 2023 року. Команди, що посядуть у групах четверті місця, перший раунд сезону-2023/2024 розпочнуть у Лізі В.

Команди в Лізі В, у тому числі ті, що вилетіли після осіннього етапу з Ліги А, у семи групах (три — по чотири учасники, чотири — по три) боротимуться за путівки до першого раунду Ліги А наступного розіграшу.

Нагадаємо, молодіжна жіноча збірна України посіла третю сходинку у своїй групі першого раунду та зберегла прописку в Лізі А. За підсумками жеребкування підопічні Валерія Паламарчука потрапили до групи А5, де зіграють із Данією, Швецією та Ісландією.

Ліга А

Група А1: Норвегія, Німеччина, Ірландія, Хорватія.

Група А2: Сербія, Польща, Швейцарія, Чехія.

Група А3: Франція, Португалія, Угорщина, Румунія.

Група А4: Іспанія, Англія, Словенія, Білорусь.

Група А5: Данія, Швеція, Україна, Ісландія.

Група А6: Австрія, Італія, Греція, Боснія і Герцеговина.

Група А7: Нідерланди, Фінляндія, Бельгія, Болгарія.

Ліга В

Група В1: Ізраїль, Північна Македонія, Грузія, Гібралтар.

Група В2: Туреччина, Молдова, Литва, Андорра.

Група В3: Північна Ірландія, Косово, Кіпр, Латвія.

Група В4: Мальта, Фарерські о-ви, Вірменія.

Група В5: Словаччина, Чорногорія, Азербайджан.

Група В6: Уельс, Казахстан, Естонія.

Група В7: Шотландія, Албанія, Ліхтенштейн.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
18.11.2022 16:20

Валерій Паламарчук: «В Ізраїлі дівчата зіграли навіть краще, ніж ми очікували»

Молодіжна жіноча збірна України WU-19 в Ізраїлі посіла третє місце в г...

19.05.2022 17:03

Валерій Паламарчук: «Україна заслужено залишилася в елітному дивізіоні»

В Австрії відбулися поєдинки другого етапу відбору Євро-2022 (WU-19) у...

Підписатися на новини