П’ять громад Рівненщини взяли участь у всеукраїнському проєкті «Відкриті уроки футболу»

Продовжуємо знайомити вас із заходами проєкту УАФ «Відкриті уроки футболу», що відбулися в регіонах України в листопаді.

Костопіль став останньою громадою, де цьогоріч Рівненська обласна асоціація футболу реалізувала проєкт від УАФ «Відкриті уроки футболу». На стадіоні міської громади зібралося близько 110 дітей. Серед них і переселенці. Уже традиційно з учасниками працювали тренери, психолог та вибухотехнік. 

Загалом футбольний фестиваль побував у п’ятьох населених пунктах — Рівному, Острозі, Здолбунові, Гощі та Костополі. 

Проєкт діє вже давно. Його протягом багатьох років реалізовують по всій території України, але раніше одна область могла провести лише один такий захід. Через війну в багатьох регіонах України не можна проводити цей фестиваль, відповідно звідти такі футбольні уроки перенесли до більш безпечних місць. 

Фестиваль проходить під егідою UEFA Foundation for Children за підтримки міжнародних партнерів і реалізується УАФ по всіх регіонах України, де є така можливість. Весь футбольний інвентар наданий УАФ, уже на місцях відповідають за організацію та проведення «Відкритих уроків футболу». Усім учасникам були вручені кепки та футболки, а спортивні школи, в яких вони навчаються, отримали спортивний інвентар. Наприклад, канати, конуси, фішки, футбольні м’ячі, манішки.

Фото roaf.rv.ua

Учасниками фестивалю є учні загальноосвітніх і спортивних шкіл тих територіальних громад, які брали участь у проєкті. Діти різного віку, але в основному 9—12 років. І хлопчики, і дівчатка. Серед них — діти-переселенці, які проживають у тій громаді, де проводять такі уроки. Було заплановано, що 144 дитини бере участь у кожній громаді. Але, наприклад, у Гощі та Костополі за годину до початку заходу була оголошена повітряна тривога, і батьки не відпустили дітей. Тому було трохи менше, у Гощі — 130, а в Костополі — 110 дітей. 

Щодо формату фестивалів. Футбольне поле ділиться на 12 квадратів. Кожен квадрат — окремий сектор. Усюди по одному тренеру, який показує унікальну вправу. Діти діляться на 12 груп таким чином, щоб усі побували в кожному із секторів. Обов’язково є сектор, де працює психолог та вибухотехнік, який розповідає про мінну безпеку. Всі інші квадрати — це фізична активність. 

Як і в попередні роки, так і зараз, дітям дуже подобаються такі активності. Вони отримують масу незабутніх вражень та емоцій. Варто відзначити, що дуже важливо проводити ці фестивалі саме зараз, адже діти тут відволікаються від жахливих реалій та заряджаються позитивними емоціями. 

НОВИНИ ПО ТЕМІ
31.10.2023 09:00

Вадим Костюченко: «Відкриті уроки футболу» виконують важливу місію підтримки дітей, які постраждали від війни»

Завершується цьогорічний сезон спільного соціального проєкту Українськ...

30.10.2023 09:00

«Відкриті уроки футболу» завітали в Одесу на стадіон «Чорноморець»

26 жовтня на центральній футбольній арені міста Одеса, стадіоні &laquo...

27.10.2023 11:00

«Відкриті уроки футболу» завітали до ФК «ЮКСА» на Київщині

Соціальний проєкт Української асоціації футболу за підтримки УЄФА &laq...

12.10.2023 09:00

«Відкриті уроки футболу» завітали на Полтавщину

Українська асоціація футболу та Асоціація футболу Полтавщини за підтри...

Підписатися на новини