Українська команда здобула нагороду FIFPRO Fair Play Award

Українська команда здобула нагороду FIFPRO Fair Play Award за позитивне спортивне ставлення протягом турніру, організованого Фундацією чемпіонату світу з футболу серед бездомних (FIFPRO Fair Play Award for their positive sporting attitudes throughout the tournament).

Фото homelessworldcup.org

Турнір, організований Фундацією чемпіонату світу з футболу серед бездомних (в оригіналі — Homeless World Cup Foundation), проходив цьогоріч 12—13 листопада в Іспанії за участю команд хлопців та дівчат із малозабезпечених сімей, що проживають у Португалії, Румунії, Боснії і Герцеговині, Італії, Україні, Іспанії (SPAIN UBUNTU DRAGONES і SPAIN UBUNTU) та Франції.

Фото homelessworldcup.org

Українська команда дівчат та хлопців була сформована одеським благодійним фондом «Шлях додому», який надає послуги та допомогу безпритульним людям, у тому числі дітям вулиці. Ще в жовтні 2008 року в ОБФ «Шлях додому» стартував футбольний проєкт «Червона картка дитячій бездоглядності». Із вихованців фонду була сформована дитяча команда з вуличного футболу — ФК «Домовичок».

Фото homelessworldcup.org

Як показує практика, підлітки охоче міняють свій спосіб життя, якщо їм запропонують дійсно хорошу альтернативу. Однією з таких альтернатив є футбол. Соціальна адаптація за допомогою спорту стала успішною стратегією в багатьох країнах, тому що пристрасть до футболу має унікальну здатність стирати межі між людьми. За підтримки інтеграційних програм спорт стає засобом створення нових можливостей для дітей та підлітків, що пройшли суворі життєві випробування.

Фото homelessworldcup.org

Вуличний футбол — це спорт, в якому немає дискримінації за статевою ознакою. Футбол розвиває повагу та довіру, командний дух та волю, віру в себе та прагнення до перемоги. Хлопцям та дівчатам, які тренувалися та продовжують тренуватися в команді, заняття футболом допомогли адаптуватися в суспільстві, покращити здоров’я, а головне — подарували ні з чим не зрівняне задоволення від власної перемоги. Це те, що відбивається в пам’яті назавжди, те, що буде підтримувати їх усе життя, коли буде важко або навіть страшно. Адже залишилися спогади про те, як, переступаючи через себе, вони йшли до перемоги.

Додому українська команда привезла нагороду FIFPRO Fair Play Award за її позитивне спортивне ставлення протягом турніру.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
25.04.2024 12:00

В Івано-Франківській області продовжили реалізацію проєкту УАФ

Івано-Франківська обласна асоціація футболу продовжила реалізацію проє...

10.04.2024 20:00

Арбітри на матчі 24-го туру УПЛ були призначені за допомогою жереба

У Будинку футболу відбулося жеребкування, згідно з яким арбітри були п...

02.04.2024 17:07

В Будинку футболу відбулася робоча нарада з питань арбітражу в УПЛ

2 квітня в Будинку футболу за ініціативи Української асоціації футболу...

23.03.2024 10:15

Програма УЄФА «Плеймейкерс» підтримує дівчат на Тернопільщині

Наймолодші дівчата долучаються до футболу в трьох центрах програми УЄФ...

Підписатися на новини