Ігор Москвичов: «Погодився очолити юнацьку збірну майже одразу, адже це — цікава робота, яка мені подобається»

Головний тренер юнацької збірної України з футзалу Ігор Москвичов розповів про деталі свого призначення, завдання на новій посаді та найближчі збори.

Наразі проходить збір юнацької збірної України з футзалу U-17, який триватиме до 27 листопада. Він є першим для Ігоря Москвичова в ролі головного тренера синьо-жовтих і слугуватиме в якості підготовки до офіційних матчів.

Новий наставник українських юнаків прокоментував своє призначення для прес-служби Асоціації футзалу України.

— Ігоре Євгеновичу, розкажіть, як виник варіант із можливістю попрацювати в юнацькій збірній.

— Мені зателефонував президент Асоціації футзалу України Сергій Владико, розповів про ситуацію в команді та пояснив, чому було припинено співпрацю з попереднім тренером. Ми зустрілися й обговорили певні моменти. Я погодився очолити юнацьку збірну майже одразу, адже це цікава робота, яка мені подобається. Можу сказати, що мріяв про неї все своє тренерське життя. Зараз починаємо активно працювати з командою.

— Які завдання ставите перед собою на цій посаді?

— Навіть під час кар’єри гравця мене кликали до інших країн, але я залишався, бо хотів допомагати розвитку футзалу в Україні. Буду робити для цього все, що в моїх силах. Я вже працював із представниками команди «Кардинал-Рівнестандарт» — буде приємно знову з ними побачитися й допомогти зробити крок уперед, а з іншими — познайомимося й разом будемо працювати!

— Розкажіть про ваш тренерський штаб. Чи зазнав він змін?

— Ні, змін не відбулося. Разом зі мною в ролі асистента та тренера воротарів працюватиме Олексій Сагайдаченко.

— Ви спостерігали за матчами Молодіжної ліги (U-20) наживо. Розкажіть про враження від турніру, адже в ньому також брали участь гравці, яких викликано на НТЗ.

— Перші два дні спостерігав онлайн, а потім вдалося приїхати до Києва. Безумовно, дивитися футзальні матчі на власні очі — це зовсім інша справа. Одразу вдалося щось для себе відзначити, але коли побачив усе наживо — впали в око ще кілька гравців, яких узяв на олівець.

— Стартував перший збір для вас у ролі головного тренера юнацької збірної України й для цього складу команди загалом. Які завдання поставлено на найближчий тиждень?

— Передусім потрібно познайомитися з хлопцями. Більшість із них я не знаю, тому треба оцінити під час тренувального процесу можливості кожного. До того я працював із дорослими командами. Буде цікаво порівняти підготовку професіональних гравців та юнаків. Незабаром у нас відбудеться ще один збір. Прагнемо переглянути багатьох претендентів на те, аби потрапити до складу юнацької збірної України.

— Серед запрошених на збір відсутні троє гравців «Кардинала-Рівнестандарту», які грали на Євро-2022, а також легіонери. Ставите завдання подивитися на виконавців, які виступають в Україні?

— Так. Хочемо переглянути саме цих хлопців. Те, що вміють робити Малиновський, Скибчик і Дяченко, я добре знаю. Будемо дивитися на тих, хто може допомогти та підсилити нашу команду. Під час матчів Молодіжної ліги мене приємно здивував Денис Сніцаренко з команди SkyUp Futsal. Так, він забив багато голів, але мою увагу більше привернула правильність його гри та прийняття рішень. Ще не спілкувався з тренером і не знаю його школи: вона футбольна чи футзальна? Однак на паркеті він діяв максимально по-футзальному. Це дуже сподобалося! Щодо легіонерів, то незабаром у нас відбудеться другий навчально-тренувальний збір, який ми присвятимо саме роботі з хлопцями, що виступають у закордонних чемпіонатах. Звичайно, склад на ньому доповнять і інші виконавці.

— Які подальші плани команди?

— У грудні наша збірна візьме участь у турнірі, який проходитиме в Чехії.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
17.11.2022 17:01

Ігор Москвичов визначив склад юнацької збірної України з футзалу U-17 на НТЗ

Головний тренер юнацької збірної України з футзалу Ігор Москвичов визн...

11.01.2022 18:20

Визначено склад юнацької збірної України з футзалу U-17 на НТЗ у Броварах

Головний тренер юнацької збірної України з футзалу U-17 Віталій Одегов...

Підписатися на новини