Перша ліга. «Прикарпаття» погіршило свої шанси на потрапляння до чільного квартету

На фініші першої частини сезону в першій лізі інтрига не вщухає, бо триває суперництво за «золоті» очки, які стануть у пригоді в боротьбі за підвищення в класі. Утім, як і за пункти, що допоможуть уникнути прощання з першим дивізіоном.

Ось чому в черговому турі в Тернополі місцевій «Ниві» важливо було взяти гору над сусідами з «Епіцентру», аби закріпитися в чільному квартеті й розжитися цінними очками.

Ближчими до звитяги були тернополяни. Ще на 22-й хвилині союзником гостей після пострілу Mаксима Демчука став каркас воріт, а в другому таймі тричі рятував свою команду від неприємностей голкіпер «Епіцентру» Роман Жмурка, який, до речі, свого часу захищав кольори «Ниви». У підсумку нічийний результат 0:0 не влаштував обидві команди і потішив футболістів «Прикарпаття», які у випадку перемоги сьогодні над «Карпатами» випереджали б «Ниву» в турнірній таблиці.

Проте львів’яни були іншої думки. У середині першого тайму стопер гостей Ігор Дуць відкрив рахунок, а перед перервою Денис Галенков закріпив перевагу підопічних Андрія Тлумака. 0:2.

Не вибило гостей із колії навіть те, що на 64-й хвилині було вилучено Галенкова, і вони залишилися в меншості. Львів'яни стіною стояли біля своїх володінь і заслужено відсвяткували вікторію.

Тепер, аби продовжити боротьбу за путівку до елітного дивізіону, «Прикарпаттю» в наступному турі треба обов’язково перемагати в групі «А» в гостях «Епіцентр» і розраховувати на те, що «Нива» програє в паралельному матчі в Чернівцях.

А в групі «Б» центральний поєдинок відбувся сьогодні в Києві, де «Оболонь» приймала «Кремінь». Господарі вже в дебюті вийшли вперед після удару Віталія Груші і завдяки добре налагодженим діям в обороні втримали переможний рахунок — 1:0. «Пивовари» впритул наблизилися до лідера — «ЛНЗ».

Результати матчів і таблиці першої ліги

НОВИНИ ПО ТЕМІ
21.04.2024 16:01

Перша ліга. «Інгулець» здолав «Карпати», а «Металург» продовжує падіння

У 5-му турі в епіцентрі уваги були два поєдинки в чемпіонській групі,...

14.04.2024 17:01

Перша ліга. Вагомі заявки «Карпат» та «Інгульця», чергова невдача «Металурга»

Суперництво в першій лізі виходить на фінішну пряму. У четвертому турі...

07.04.2024 15:37

Перша ліга. «Карпати» здобувають вольову звитягу, а результативний «Хуст» — уже не аутсайдер

Після третього туру в «чемпіонській» групі першої ліги заг...

31.03.2024 14:31

Перша ліга. Перемоги «Карпат» і «Лівого берега», осічка «Інгульця» та камбек «Хуста»

Відбулися поєдинки другого туру весняної частини чемпіонату України се...

Підписатися на новини