Валерій Паламарчук: «В Ізраїлі дівчата зіграли навіть краще, ніж ми очікували»

Молодіжна жіноча збірна України WU-19 в Ізраїлі посіла третє місце в груповому турнірі першого раунду відбору Євро-2023, залишившись у Лізі А.

— Зіграли навіть краще, ніж очікували, — сказав головний тренер нашої збірної Валерій Паламарчук у коментарі офіційному сайту УАФ. — Я сподівався, що складемо конкуренцію фаворитам і досягнемо потрібного результату в поєдинку з господарками, але підопічні перевершили себе, зігравши внічию з австрійками, і самої дещиці їм забракло, аби не поступитися в компенсований час німкеням…

— До речі, останнім часом жереб постійно зводить у груповому раунді чемпіонату Європи збірні України й Австрії, і лише зараз, в Ізраїлі, нашим дівчатам вдалося не програти…

— Справді, ми двічі поступилися з однаковим рахунком 0:1 на змаганнях у Нідерландах та Австрії й ось тільки з третьої спроби таки підписали мирну угоду. Підопічні зіграли тактично грамотно, вправно діяли у відборі, не дозволивши суперницям знаходити вразливі місця на флангах. На висоті була й наш воротар Катерина Боклач, довівши, що не випадково є основним кіпером французького «Гренобля». Як на мене, нічию з австрійками ми заслужили.

— А що завадило збірній України в другому турі не програти німкеням?

— Необхідно уточнити, що ключові гравці збірної України у своїх клубах діють першим номером, а в матчах з австрійками та німкенями довелося грати від оборони, і не завжди вистачало вміння потрібної миті перешикуватися, надійно зіграти при підстраховці. І німкені в компенсований час таки схилили шальки терезів на свій бік.

— А те, що в підсумку вони фінішували слідом за австрійками, це несподіванка?

— Не думаю. Оскільки це був перший раунд відбору, то за Німеччину виступали гравці, на рік молодші за своїх візаві. А от уже наступної весни, коли визначатимуться учасники фінальної частини континентальної першості, переконаний, буде задіяна основа.

— Аби залишитися в елітному дивізіоні, у заключному поєдинку, із господарками, нашим дівчатам достатньо було не програти…

— Я налаштовував підопічних тільки на перемогу, і вони діяли з акцентом на атаку. Навіть коли на 54-й хвилині з поля за повторне попередження було вилучено Дар’ю Борисюк, то ізраїльтянок від неприємностей врятувала поперечина, на жаль, не було реалізовано й вихід віч-на-віч із воротарем суперниць. І все ж заради справедливості слід сказати, що вже в компенсований час господарки здобули право на небезпечний  штрафний метрах у 18-ти навпроти воріт, проте схибили…

— Усі звернули увагу на те, що в трьох матчах в Ізраїлі ви задіяли лише 15-х футболісток із 20-ти заявлених…

— Знаєте, я не прибічник того, аби проводити заміни, як то кажуть, для годиться… Хоча не можна сказати, що в нас була довга лава запасних, проте слід врахувати, що з попереднього раунду відбору на Євро залишилися тільки вісім гравців, решті бракувало міжнародного досвіду.

— Окрім воротаря Катерини Боклач, ще когось виокремите?

— Ні, бо ми були сильні командою.

— Що далі?

— 7 грудня відбудеться жеребкування другого раунду відбору Євро-2023. Тоді й довідаємося і про майбутніх опонентів, і про те, хто буде господарем турніру. Я переконаний, що й наступної весни мої підопічні не підведуть, а з часом у футболісток з’явиться більше шансів пробитися до жіночої збірної України.

Євро-2023 (WU-19). Перший раунд відбору. Група А6

08.11.2022

Україна — Австрія — 1:1

Німеччина — Ізраїль — 5:0

11.11.2022

Німеччина — Україна — 2:1

Австрія — Ізраїль — 3:1

14.11.2022

Австрія — Німеччина — 2:1

Ізраїль — Україна — 0:0

Підсумкова таблиця

 

І

В

Н

П

М

О

1. Австрія

3

2

1

0

6—3

7

2. Німеччина

3

2

0

1

8—3

6

3. Україна

3

0

2

1

2—3

2

4. Ізраїль

3

0

1

2

1—8

1

Нагадаємо, церемонія жеребкування другого раунду відбору Євро-2023 (WU-19), яка розпочнеться 7 лютого о 12.00 за київським часом, визначить склади груп обох ліг та господарів міні-турнірів.

У другому раунді кваліфікації визначаться сім збірних, які складуть компанію Бельгії у фінальній стадії чемпіонату Європи серед дівчат віком до 19-ти років, а також команди, які перейдуть з однієї ліги до іншої. Посів при жеребкуванні другого раунду визначатиметься позиціями, які збірні зайняли в першому раунді.

У Лізі А зіграють 28 команд, зокрема сім збірних, які піднялися з Ліги В за підсумками першого раунду. Сім переможців груп другого раунду Ліги А (і найкращий володар другого місця, якщо Бельгія фінішує першою у групі) отримають путівки до фінальної стадії, матчі якої проходитимуть із 18-го до 30 липня 2023 року. Команди, що посядуть у групах четверті місця, перший раунд сезону-2023/2024 розпочнуть у Лізі В.

Команди в Лізі В, у тому числі ті, що вилетіли після осіннього етапу з Ліги А, боротимуться за путівки до першого раунду Ліги А наступного розіграшу.

Євро-2023 (WU-19)

Підсумки першого раунду відбору сформували склад кошиків перед жеребкуванням другого раунду

Ліга A

Переможці груп: Іспанія, Нідерланди, Сербія, Данія, Франція, Австрія, Норвегія.

Другі команди груп: Фінляндія, Швеція, Італія, Англія, Польща, Німеччина, Португалія.

Треті команди груп: Швейцарія, Греція, Угорщина, Словенія, Ірландія, Україна, Бельгія (господар фінальної частини).

Перейшли з Ліги В: Хорватія, Румунія, Ісландія, Боснія і Герцеговина, Болгарія, Білорусь, Чехія.

Ліга В

Вилетіли з Ліги A: Шотландія, Туреччина, Уельс, Словаччина, Північна Ірландія, Ізраїль, Мальта.

Другі команди груп: Чорногорія, Албанія, Фарерські о-ви, Молдова, Косово, Північна Македонія, Казахстан.

Треті команди груп: Кіпр, Латвія, Литва, Естонія, Гібралтар, Грузія, Андорра.

Четверті команди груп: Азербайджан, Вірменія, Ліхтенштейн.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
Підписатися на новини