Ліга націй-2022/2023. Україна — Шотландія — 0:0 (текстова трансляція)

Сьогодні у Кракові збірна України зійдеться з командою Шотландії у своєму шостому поєдинку розіграшу Ліги націй-2022/2023 (початок зустрічі — о 21.45 за київським часом). Нагадаємо, синьо-жовті посідають друге місце у першій групі дивізіону В, де виступають разом із командами Ірландії, Шотландії та Вірменії. Згідно з регламентом, переможець групи отримає путівку до Ліги А, а остання команда квартету у наступному циклі виступатиме в Лізі С. 

90+4 хв. Фінальний свисток арбітра. На жаль, збірна України зіграла внічию із командою Шотландії - 0:0, посідає друге місце у групі B1 і не зіграє в елітному дивізіоні європейських змагань.

90+2 хв. Небезпечний момент України! Степаненко не влучив по воротах ударом головою після подачі з кута поля!

90 хв. Кутовий заробляє збірна України. Компенсований арбітром час вже пішов!

87 хв. Заміни в України. Зубков та Піхальонок виходять на футбольне поле замість Ярмоленка та Маліновського.

86 хв. Лунін зловив м'яча після навісного прострілу Кінгіслі з лівого флангу.

84 хв. Жовта картка для Дайкса, яким ліктем зіграв проти Матвієнка!

82 хв. Маліновський віддав довгий пас уперед у боротьбу, але її виграв Портеус, який скинув м'яча головою на воротаря.

80 хв. Заміна. Адамс залишає поле, виходить у гру Дайкс у Шотландії.

79 хв. Небезпечний момент України! Степаненко спіймав м'яч на ліву і ногу пробив зльоту - м'яч пролетів поруч із дальньою стійкою!

78 хв. Ярмоленко виконав прострільну передачу з правого флангу, але ніхто не відгукнувся на цю передачу з українських гравців. М'яч вибито подалі.

Фото Павла Кубанова

77 хв. Чудову передачу на хід отримав Миколенко на фланзі в атаці, і лише підстраховка від шотландського захисника перервала цей прорив Віталія. Кутовий для України.

75 хв. Яремчук та Циганков виходять на заміну в українців замість Мудрика та Довбика.

73 хв. Намагаються шотландці сповільнити темп гри, час грає на команду-гостей.

71 хв. Кінгслі виходить на заміну замість Тейлора у складі збірної Шотландії. Також виходять Армстронг та Крісті замість Фрейзера і Джека.

70 хв. Довбик проривався до воріт шотландців після вертикального пасу від Забарного - і знову офсайд у Артема!

69 хв. Шотландія заробила кутовий після дальнього удару Макгрегора та рикошету від Маліновського.

67 хв. Кутовий шотландців завершився тим, що Лунін опинився повним господарем у штрафному під час навісу від Макліна.

65 хв. Один з рідкісних офсайдів у Шотландії. Це Маклін опинився вище усіх українських захисників.

64 хв. Ярмоленко пасом у дотик відправляв Тимчика у вільну зону на фланзі, але Олександру не вистачило швидкості і поля, щоб дістатися до цього пасу. Удар від воріт.

63 хв. Небезпечний момент України! Маліновський виконав зависаючу подачу зі штрафного на дальню стійку, а там Забарний у дотик не зумів переправити шкіряного у ціль!

62 хв. Мудрик обікрав Гікі на фланзі, і той відверто порушив правила, заробивши жовту картку.

61 хв. Відверто пришвидшилася гра за участю збірної України. Намагаються господарі за рахунок швидких та вертикальних атак шукати щастя біля воріт гостей.

Фото Павла Кубанова

60 хв. Довбик не зумів переграти Гордона! Але після цього лайнсмен підняв прапорець - офсайд.

59 хв. Довбик в єдиноборстві пресингував захисника біля володінь шотландців і порушив правила, не зумівши відібрати м'яча.

58 хв. Степаненко навісною подачею з правого флангу шукав партнерів у штрафному, але Мудрик не дотягнувся до сфери, яка полетіла за межі поля.

56 хв. Невеличке непорозуміння виникло на бровці у Миколенка та Гікі. Не бажав шотландец віддавати м'яча українцю, аби той кинув аут.

54 хв. Вже черговий офсайд у Довбика після вертикалі від Ярмоленка. Шотландські захисники грають високо і поки що надійно ловлять українців в офсайдні пастки.

53 хв. Матвієнко довгим пасом з глибини шукав ривок Ярмоленка за спини захисників, але, на жаль, офсайд у нашого вінгера.

51 хв. Небезпечний момент України! Черговий прорив Мудрика завершився скидкою на Ігнатенка та ударом півзахисника з дальньої дистанції - м'яч прилетів до рук воротаря!

50 хв. Лунін впевнено забрав м'яча до рук, опинившись першим на підборі після прострільної передачі з лівого напівфлангу від Фрейзера.

48 хв. Небезпечний момент України! Гордон потягнув м'яча після удару з-за меж штрафного у дальній кут від Мудрика!

47 хв. Тейлор дальнім ударом з 20-ти метрів завдав удару вище воріт збірної України.

46 хв. Стартує друга половина зустрічі Україна - Шотландія. Зустрічі, в якій українцям потрібна лиша перемога, щоб виграти групу Ліги націй та пробитися до елітного дивізіоні змагань! Українці розвели м'яч з центру поля.

45+2 хв. Перший тайм завершено. Рахунок так і не відкрито - 0:0. Збірна України мала шанси для голу, проте їх не реалізувала. Сподіваємося, хлопцям Петракова буде до снаги це зробити після перерви.

45 хв. Арбітр компенсував 2 хвилини до основного часу першого тайму.

43 хв. Мудрик знайшов Тимчика на фланзі, а Олександр виконав гострий навіс на дальню стійку з рикошетом від захисника - м'яч пішов на кутовий, але арбітр вказав на удар від воріт!

Фото Павла Кубанова

41 хв. Небезпечний момент України! Степаненко вистрілив здалеку з лівої ноги, а Довбику не вистачило дещиці, щоб підставити ногу і скерувати м'яч у площину воріт шотландців!

39 хв. Миколенко виконав чудовий простріл з флангу на Маліновського у штрафний майданчик, проте Руслан без обробки м'яча пробив дуже невдало!

37 хв. Стадіон вибухає гаслами "Слава України! Героям слава!". Українські футболісти сьогодні точно мають почуватися себе як вдома у Кракові.

36 хв. Явний офсайд у Довбика, який вибіг на ворота шотландців, проте так і не зміг розпечатати стража воріт гостей.

35 хв. Небезпечний момент України! Степаненко після кутового ударом головою не влучив у площину воріт Гордона! Поруч зі стійкою пролетів м'яч!

34 хв. Маліновський на швидкості прорвався до володінь гостей, але атака українців так і не закінчилася завершальним ударом!

33 хв. Ігнатенко намагався віддати пас уперед чи-то на Довбика, чи-то на Мудрика. Хай би як, українці втратили м'яч, який перешов до шотландців.

31 хв. Небезпечний момент Шотландії! Серія кутових від збірної Шотландії завершилася ударом Джека з близької дистанції! Пощастило українцям, що не влучив він у ворота Луніна - вище поперечини!

30 хв. Чимало браку у комбінаційній грі збірної України. Тільки господарі намагаються пришвидшити гру у контролі, як втрачають м'яча після другого-третього пасу.

28 хв. Джек штовхнув у спину Ігнатенка у центрі. Дуже багато боротьби на футбольному полі, футболу поки що значно менше.

27 хв. Ще один гірчичник для збірної України. Ігнатенко зіграв небезпечно проти Гікі у підкаті.

26 хв. Тривожні хвилини пережили вболівальники збірної України. Дуже потрібен гол команді Петракова!

25 хв. VAR та арбітр відміняють пенальті! М'яч все-таки влучив у плече Степаненку!

24 хв. Арбітр ставить пенальті у ворота українців за гру рукою!

23 хв. Жовта картка для Ярмоленка за агресивний підкат проти Макліна!

22 хв. Небезпечний момент України! Довбик уникнув офсайду і вивалився на побачення із воротарем, але пробив прямо до рук Гордона! Ще один шанс для господарів змарнований!

21 хв. Маліновський виконав розрізну передачу на Довбика, Артем прийняв м'яч і сильно пробив повз дальню стійку. Але опісля арбітр свиснув про положення поза грою у нападника.

19 хв. Українці відбиваються зусиллями Луніна та захисників після чергового стандарту від шотландського колективу.

17 хв. Макгінн виконав зависаючу подачу зі штрафного на дальню стійку, але там не опинилося нікого з його партнерів.

Фото Павла Кубанова

16 хв. Гікі заробив штрафний удар для шотландців і жовту картку для Мудрика.

15 хв. Арбітр свиснув фол за підніжку Маліновського проти Фрейзера у центрі. Незадоволений рішенням офіційної особи матчу Руслан.

14 хв. Миколенко програв боротьбу Хікі на фланзі, намагаючись заволодіяти м'ячем після довгої діагоналі від Луніна. Аут для гостей.

12 хв. Шотландці взяли м'яч під контроль і володіють ним без особливого просування у другій третині поля.

10 хв. Маліновський віддав довгу вертикаль на Тимчика, який пропонував себе у вільній зоні в атаці, але арбітр зафіксував офсайд.

8 хв. Небезпечний момент України! Ярмоленко не забиває у порожні ворота після швидкісного рейду у штрафний Мудрика і простріла на дальню стійку! Супершанс втрачає наша команда!

6 хв. Забарний шукав діагоналлю на лівому фланзі атаки Миколенка, але Віталій не встиг за м'ячем і ще й не за правилами підкотився проти суперника.

5 хв. Макгінн штовхнув у спину Забарного під час єдиноборства на фланзі. Штрафний для України.

3 хв. Українці розігрують м'яч на власній половині полі, а шотландці намагаються високо пресингувати хлопців Петракова.

2 хв. Небезпечний момент Шотландії! Макгінн зробив скидку на Адамса у штрафний майданчик, а той пробив у дотик, і лише рикошет врятував нашу команду від неприємностей!

1 хв. Матч розпочався з розіграшу м'яча шотландцями у центрі поля!

Збірна Шотландії гратиме сьогодні у білому комплекті форми, а українці обрали на гру форму синього кольору.

Підняті українські прапори на "Краковії" нагадали про ті часи, коли все у нашій державі було добре, а національна команда грала під акомпанемент підтримки на "Арені Львів", ОСК "Металіст", НСК "Олімпійський" і інших футбольних стадіонах!

Фото Павла Кубанова

Футболісти вишикувалися перед центральною трибуною! Лунають національні гімни Шотландії та України!

Команди вже виходять з підтрибунного приміщення на футбольне поле! Українці вже традиційно загорнуті у прапори рідної держави!

Збірну України на "Краковії" сьогодні підтримуватимуть тисячі українських вболівальників, які знайшли прихисток у Кракові через повномасштабне російське військове вторгнення росії. Серед них - і зірковий вболівальник та легендарний гравець збірної. Андрій Пятов сьогодні присутній на матчі в якості нового амбасадора збірної України!

Ідентична до української погода панує зараз у Кракові, де й відбудеться вирішальна зустріч збірних України та Шотландії у Лізі націй. 14 градусів вище нуля та хмарна погода - гравцям доведеться гарненько розбігатися в умовах свіжого футбольного вечора.

Українські вболівальники жадають продовження святкового вечора! Усього годину тому молодіжна збірна України розгромила команду Словаччини у матчі-відповіді плей-офф кваліфікації чемпіонату Європи 2023 року з рахунком 3:0 і пробилася до фінальної частини турніру!

Збірна Шотландії зазнала чималих втрат перед цим матчем. З різних причин - травми та дискваліфікації - з обойми вибули захисники Енді Робертсон, Натан Паттерсон, Скотт Маккенна, Кіран Тірні та півзахисник Скотт Мактоміней. Крім того, наставник команди Стів Кларк пожалівся на вірус, який зачепив гравців його колективу після матчу з Ірландією у Лізі націй (2:1). Тож не дивно, що шотландці вийдуть на матч з українцями оборонною схемою 5-4-1 і спробують не програти у Кракові.

Олександр Петраков виставив на гру гібридний склад після виїзної поразки від Шотландії (0:3) та гостьового розгрому над Вірменією (5:0). У центрі захисту несподівано зіграє Тарас Степаненко, а у центрі поля діятиме пара Руслана Маліновського та Данила Ігнатенка. Також повертається до основи Михайло Мудрик, яка зіграє зліва в атаці.

Переможець забирає усе! Сьогодні збірні України та Шотландії матимуть 90 хвилин, щоб вирішити в очній битві, хто більш гідний, щоб виграти групу B1 у Лізі націй! Україну влаштує лише перемога, шотландці погодяться й на нічию.

Доброго вечора, шановні вболівальники! Сьогодні національна збірна команда України зіграє у матчі Ліги націй УЄФА проти команди Шотландії.

Нагадаємо, лише перемога над Шотландією дозволить збірній України фінішувати на першому місці у квартеті. У разі успіху разом із трьома очками українська команда отримає:

— путівку до елітного дивізіону — Ліги А сезону-2024/2025;

— як переможець групи Ліги націй — додатковий шанс поборотися за перепустку на Євро-2024 в плей-офф, якщо не потрапить на чемпіонат через кваліфікацію;

— місце в другому кошику під час жеребкування відбору Євро-2024.

Стартовий склад збірної України: 12. Андрій Лунін, 16. Віталій Миколенко, 22. Микола Матвієнко, 13. Ілля Забарний, 18. Олександр Тимчик, 6. Тарас Степаненко, 8. Руслан Маліновський, 14. Данило Ігнатенко, 10. Михайло Мудрик, 7. Андрій Ярмоленко (к), 11. Артем Довбик.

Запасні: 1. Євген Волинець, 2. Валерій Бондар, 3. Богдан Михайліченко, 4. Сергій Кривцов, 5. Едуард Сарапій, 9. Роман Яремчук, 15. Віктор Циганков, 17. Олександр Піхальонок, 19. Тарас Качараба, 20. Олександр Зубков, 21. Олександр Караваєв, 23. Дмитро Різник.

Стартовий склад збірної Шотландії: 1. Крейг Гордон, 3. Грег Тейлор, 5. Раян Портеус, 7. Джон Макгінн (к), 8. Каллум Макгрегор, 10. Че Адамс, 13. Джек Гендрі, 19. Раян Фрейзер, 20. Раян Джек, 22. Аарон Гікі, 23. Кенні Маклін

Запасні: 2. Деклан Галлахер, 6. Стівен Кінгслі, 9. Ліндон Дайкс, 11. Раян Крісті, 12. Ліам Келлі, 14. Біллі Гілмор, 15. Баррі Маккей, 16. Ентоні Ролстон, 17. Стюарт Армстронг, 18. Джош Дойг, 21. Роббі Маккрорі

Офіційна заявка збірної України на матч (за номерами)

1. Євген Волинець, 2. Валерій Бондар, 3. Богдан Михайліченко, 4. Сергій Кривцов, 5. Едуард Сарапій, 6. Тарас Степаненко, 7. Андрій Ярмоленко, 8. Руслан Маліновський, 9. Роман Яремчук, 10. Михайло Мудрик, 11. Артем Довбик, 12. Андрій Лунін, 13. Ілля Забарний, 14. Данило Ігнатенко, 15. Віктор Циганков, 16. Віталій Миколенко, 17. Олександр Піхальонок, 18. Олександр Тимчик, 19. Тарас Качараба, 20. Олександр Зубков, 21. Олександр Караваєв, 22. Микола Матвієнко, 23. Дмитро Різник.

Із тих футболістів, які перебувають у Кракові, до заявки не потрапив дискваліфікований на гру із Шотландією півзахисник Сергій Сидорчук.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
21.02.2024 13:00

Суперник у Лізі націй. Програма матчів збірної Грузії в межах підготовки до поєдинків з Україною

Збірна Грузії, з якою Україна двічі зустрінеться восени в розіграші Лі...

19.02.2024 15:15

Суперник у Лізі націй. Програма матчів збірної Албанії в межах підготовки до поєдинків з Україною

Збірна Албанії, з якою Україна двічі зустрінеться восени в розіграші Л...

18.02.2024 13:14

Суперник у Лізі націй. Програма матчів збірної Чехії в межах підготовки до поєдинків з Україною

Збірна Чехії, з якою Україна двічі зустрінеться восени в розіграші Ліг...

08.02.2024 07:00

Жеребкування Ліги націй-2024/2025. Національна збірна України — в очікуванні суперників у дивізіоні В

У четвер, 8 лютого в Парижі відбудеться церемонія жеребкування Лі...

Підписатися на новини