Новини з табору збірної України: передматчеве тренування та візит нашого чемпіона Олександра Усика

Національна збірна України провела передматчеве тренування на базі польського ФК «Краковія».

У зв’язку з не найкращим станом поля на стадіоні ім. Юзефа Пілсудського, де 27 вересня відбудеться матч Ліги націй УЄФА Україна — Шотландія, збірна, як і напередодні, провела своє передматчеве тренування на клубній базі «Краковії». Однак інспекцію газону на однойменній арені синьо-жовті таки зробили, приїхавши туди о 10.15. Гравці та тренери пройшлися трав’яним покривом: навіть візуально помітно, що він неоднорідний, із залисинами, і ноги футболістів будуть на ньому їхати. Однак, як відомо, поле однакове для обох команд. 

Фото Павла Кубанова

Своєю чергою шотландці й не планували тренуватися на матчевому стадіоні, провівши передігрове заняття на своєму домашньому газоні — на території національного спортивного центру «Оріам» в Единбурзі.

Фото Павла Кубанова

Що ж до українців, то в сьогоднішньому вечірньому тренуванні взяли участь усі 23 гравці, присутні в розташуванні головної команди країни. Після розминки та фізичних вправ хлопці виконували ігрові серії, що мали на меті відпрацювання тактичної моделі гри на вирішальний матч.

Фото Павла Кубанова

Неординарна обставина нинішнього тренування — присутність на ньому чемпіона світу з боксу в надважкій вазі за чотирма версіями Олександра Усика. Знаменитий боксер, що навідує в Польщі свою сім’ю, приїхав до готелю збірної разом із двома синами, аби підтримати національну команду. Олександр привітався з хлопцями перед початком вечірнього теоретичного заняття, а потім поїхав на тренування синьо-жовтих. Було помітне обопільне зацікавлення: футболісти висловлювали Усику респект за його унікальні досягення в боксі, своєю чергою Олександр цікавився нюансами підготовки збірної до вирішальної гри. Яскравим свідченням згуртування українців перед вирішальною битвою стала пропозиція від збірників повернутися до готелю разом — у командному автобусі, на що Усик радо погодився.

Фото Павла Кубанова

Не буде просто звичними словами сказати, що хлопці відпрацювали сьогодні з подвійною мотивацією: кожен хоче довести своє право на місце у стартовому складі в поєдинку, від якого залежить подальша турнірна доля збірної України. Відтак увечері в головного тренера Олександра Петракова та його помічників буде непросте завдання — визначити одинадцятку, яка розпочне матч із Шотландією, що стартує завтра о 21.45 за Києвом.

Склад збірної України

Воротарі: Дмитро Різник («Ворскла» Полтава), Андрій Лунін («Реал» Мадрид, Іспанія), Євген Волинець («Колос» Ковалівка).

Захисники: Олександр Караваєв, Олександр Тимчик, Ілля Забарний (усі — «Динамо» Київ), Микола Матвієнко, Сергій Кривцов, Валерій Бондар, Богдан Михайліченко (усі — «Шахтар» Донецьк), Віталій Миколенко («Евертон», Англія), Тарас Качараба («Славія», Чехія).

Півзахисники: Тарас Степаненко, Михайло Мудрик, Олександр Зубков (усі — «Шахтар» Донецьк), Віктор Циганков («Динамо» Київ), Олександр Піхальонок, Едуард Сарапій (обидва — СК «Дніпро-1» Дніпро), Андрій Ярмоленко («Аль-Айн», ОАЕ), Руслан Маліновський («Аталанта», Італія), Данило Ігнатенко («Бордо», Франція).

Нападники: Роман Яремчук («Брюгге», Бельгія), Артем Довбик (СК «Дніпро-1» Дніпро).

Резерв: Артем Бєсєдін («Динамо» Київ), Олексій Гуцуляк (СК «Дніпро-1» Дніпро), Єгор Назарина («Зоря» Луганськ).

Олександр Гливинський, прес-секретар національної збірної України

НОВИНИ ПО ТЕМІ
26.03.2024 22:52

Ліга націй-2024/2025. Суперник збірної України переграв команду Олександра Петракова

Суперник збірної України у групі В1 розіграшу Ліги націй сезону-2024/2...

25.03.2024 22:00

Ліга націй-2024/2025. Суперник збірної України поступився в контрольному матчі

Суперник збірної України у групі В1 розіграшу Ліги націй сезону-2024/2...

22.03.2024 23:44

Ліга націй-2024/2025. Суперники збірної України зіграли товариські поєдинки

Суперники збірної України у групі В1 розіграшу Ліги націй сезону-2024/...

09.02.2024 13:55

Ліга націй-2024/2025. Календар матчів у групі збірної України

У четвер, 8 лютого в Парижі відбулася церемонія жеребкування Ліги...

Підписатися на новини