Новини з табору збірної України: у першому тренуванні в Кракові взяли участь 23 футболісти

Після перемоги у столиці Вірменії збірна України вилетіла чартерним рейсом із летовища в Єревані о 22.10 за місцевим часом — ще до того, як розпочали свій матч з ірландцями її основні конкуренти, шотландці.

Фото Павла Кубанова

Розгромна перемога над вірменами (5:0) стала найбільшою вікторією українців за час виступів у Лізі націй УЄФА. Також це найбільший рахунок, якого команда досягала під керівництвом Олександра Петракова. А ще в Єревані було зафіксовано кілька знакових індивідуальних досягнень: Андрій Ярмоленко зіграв за головну команду країни свій 111-й матч, зрівнявшись за цим показником із рекордсменом збірної Андрієм Шевченком (до повторення гольового рекорду Шевченка залишається забити ще три м’ячі), Артем Довбик уперше зробив дубль у футболці національної команди, Олександр Тимчик та Данило Ігнатенко забили дебютні м’ячі, а Олександр Зубков уперше відзначився в офіційному турнірі, до того ще й зробивши два асисти. Однак попри такий солідний врожай цікавих статистичних показників, хлопці цілком усвідомлюють, що вирішальною битвою за перемогу у групі B1 буде поєдинок 27 вересня із Шотландією.

Фото Павла Кубанова

Після приземлення на летовищі Кракова (політ тривав 3 години 45 хвилин) синьо-жовті дізналися, що команда Стіва Кларка здобула вольову перемогу над ірландцями, зберігши за собою перше місце у групі, відтак у вівторок нас влаштує лише перемога. Відповідним є і настрій у колективі.

Сьогоднішнє вечірнє заняття відбулося на полі тренувального центру клубу «Краковія». До слова, і завтрашня офіційна тренувальна сесія пройде там, оскільки газон на стадіоні «Краковія», на жаль, не в найкращому стані, і його варто зберегти для матчу.

Фото Павла Кубанова

Сьогодні в тренуванні взяли участь усі 23 гравці, які зараз присутні в таборі синьо-жовтих. Сергій Сидорчук, який учора отримав другу жовту картку в турнірі, через що не зможе зіграти із шотландцями, сьогодні залишив розташування команди, однак приїде підтримати партнерів у день поєдинку.

Фото Павла Кубанова

Традиційно для відновлювального тренування команда була розділена на дві групи. Дев'ять польових гравців учорашнього стартового складу плюс Олександр Піхальонок, який відіграв другий тайм, провели під керівництвом тренера з фізпідготовки  Івана Баштового пробіжку та виконали вправи аеробного характеру для насичення м’язів киснем та виведення таким чином із них лактату. Тим часом інша десятка та троє голкіперів провели більш інтенсивне тренування, яке, зокрема, включало в себе квадрат та ігрові серії.

Фото Павла Кубанова

Офіційне тренування збірної України, як і було заплановано раніше, розпочнеться завтра о 18.00 за місцевим часом, однак не на стадіоні, а на тренувальній базі «Краковії» з причин, наведених вище.

А от прес-конференція головного тренера Олександра Петракова та гравця збірної Руслана Маліновського відбудеться в конференц-залі ігрового стадіону, але в інший час (початок — о 10.30 за центральноєвропейським часом).

Склад збірної України

Воротарі: Дмитро Різник («Ворскла» Полтава), Андрій Лунін («Реал» Мадрид, Іспанія), Євген Волинець («Колос» Ковалівка).

Захисники: Олександр Караваєв, Олександр Тимчик, Ілля Забарний (усі — «Динамо» Київ), Микола Матвієнко, Сергій Кривцов, Валерій Бондар, Богдан Михайліченко (усі — «Шахтар» Донецьк), Віталій Миколенко («Евертон», Англія), Тарас Качараба («Славія», Чехія).

Півзахисники: Тарас Степаненко, Михайло Мудрик, Олександр Зубков (усі — «Шахтар» Донецьк), Віктор Циганков («Динамо» Київ), Олександр Піхальонок, Едуард Сарапій (обидва — СК «Дніпро-1» Дніпро), Андрій Ярмоленко («Аль-Айн», ОАЕ), Руслан Маліновський («Аталанта», Італія), Данило Ігнатенко («Бордо», Франція).

Нападники: Роман Яремчук («Брюгге», Бельгія), Артем Довбик (СК «Дніпро-1» Дніпро).

Резерв: Артем Бєсєдін («Динамо» Київ), Олексій Гуцуляк (СК «Дніпро-1» Дніпро), Єгор Назарина («Зоря» Луганськ).

Олександр Гливинський, прес-секретар національної збірної України

НОВИНИ ПО ТЕМІ
26.03.2024 22:52

Ліга націй-2024/2025. Суперник збірної України переграв команду Олександра Петракова

Суперник збірної України у групі В1 розіграшу Ліги націй сезону-2024/2...

25.03.2024 22:00

Ліга націй-2024/2025. Суперник збірної України поступився в контрольному матчі

Суперник збірної України у групі В1 розіграшу Ліги націй сезону-2024/2...

22.03.2024 23:44

Ліга націй-2024/2025. Суперники збірної України зіграли товариські поєдинки

Суперники збірної України у групі В1 розіграшу Ліги націй сезону-2024/...

09.02.2024 13:55

Ліга націй-2024/2025. Календар матчів у групі збірної України

У четвер, 8 лютого в Парижі відбулася церемонія жеребкування Ліги...

Підписатися на новини