Перша ліга. «Карпати» втратили очки, осічкою «Оболоні» скористалися гравці «ЛНЗ»

Львівські футболісти були єдиними, хто долав дистанцію без втрат. Проте в 5-му турі, як то кажуть, наскочила коса на камінь. Зелено-білі на своєму полі поступилися «Епіцентру».

Оскільки події в першій лізі розгортаються так, що ці клуби фінішують у чільному квартеті, який наступного року продовжить боротьбу за підвищення в класі, то галичани, схоже, втратили надважливі очки.

І винні в цьому передусім самі, адже в дебюті кілька разів не скористалися нагодою, зокрема ветеран Денис Кожанов примудрився влучити у воротаря гостей із близької відстані. А потім спрацювало старе правило: розтринькуєш вигідні моменти — чекай неприємностей. Голкіпер господарів Роман Льопка відпасував точно на нападника подолян Mаксима Гірного, і той скористався таким подарунком, влучно пробивши під поперечину. 0:1. А невдовзі витримка зрадила досвідченому Дмитру Mахньову, який порушив правила у своєму штрафному майданчику, і невгамовний Гірний, до речі, вихованець «Карпат», перехитрив Льопку, реалізуючи пенальті. 0:2.

Після перерви підопічні Сергія Нагорняка впевнено відбивали наскоки львів'ян і, здобувши заслужену перемогу, випередили їх у турнірній таблиці за додатковими показниками.

А лідерство в групі «А» захопило «Полісся», яке сьогодні здолало опір аутсайдера, «Буковини», — 2:0. Відзначилися Богдан Кушніренко та Денис Янаков.

Зазнав першої поразки й фаворит групи «Б» — «Оболонь». Кривдником «пивоварів» став «Гірник-Спорт», який, нагадаємо, у попередньому турі зазнав сенсаційної поразки в Кременчуці — 0:7. Схоже, футболісти з Горішніх Плавнів одержали на горіхи від свого керманича Ігоря Жабченка, бо в протистоянні з киянами потішили згуртованістю. І нагородою за стійкість їм стала важлива звитяга після ударів Олега Сьомки та Владислава Шинкаренка — 2:0.

Осічкою «Оболоні» сьогодні скористалися гравці «ЛНЗ», які після відставки головного тренера Юрія Бакалова здобули вже третю перемогу поспіль (2:0) і за додатковими показниками очолили турнірну таблицю.

Результати матчів і таблиці першої ліги

НОВИНИ ПО ТЕМІ
21.04.2024 16:01

Перша ліга. «Інгулець» здолав «Карпати», а «Металург» продовжує падіння

У 5-му турі в епіцентрі уваги були два поєдинки в чемпіонській групі,...

14.04.2024 17:01

Перша ліга. Вагомі заявки «Карпат» та «Інгульця», чергова невдача «Металурга»

Суперництво в першій лізі виходить на фінішну пряму. У четвертому турі...

07.04.2024 15:37

Перша ліга. «Карпати» здобувають вольову звитягу, а результативний «Хуст» — уже не аутсайдер

Після третього туру в «чемпіонській» групі першої ліги заг...

31.03.2024 14:31

Перша ліга. Перемоги «Карпат» і «Лівого берега», осічка «Інгульця» та камбек «Хуста»

Відбулися поєдинки другого туру весняної частини чемпіонату України се...

Підписатися на новини