Ліга націй-2022/2023. Вірменія — Україна — 0:5 (текстова трансляція)

Сьогодні в Єревані на Республіканському стадіоні збірна України зійдеться з командою Вірменії у своєму п'ятому поєдинку розіграшу Ліги націй-2022/2023 (початок зустрічі — о 16.00 за київським часом). Нагадаємо, синьо-жовті посідають друге місце у першій групі дивізіону В, де виступають разом із командами Ірландії, Шотландії та Вірменії. Згідно з регламентом, переможець групи отримає путівку до Ліги А, а остання команда квартету у наступному циклі виступатиме в Лізі С. 

90+2 хв. Матч завершено! Україна громить у гостях Вірменію, забивши у ворота господарів 5 голів! Це найбільша перемога синьо-жовтих з червня 2019 року, коли українці у Львові виграли у сербів з таким самим рахунком!

90 хв. Дві хвилини компенсованого часу залишається зіграти у цьому поєдинку.

89 хв. Арбітр демонструє жовту картку Арутюняну за порушення проти Ігнатенка.

88 хв. Миколенко не влучив як слід по м'ячу на дальній стійці, замикаючи навісну подачу від Ярмоленка!

Фото Грігора Григоряна

87 хв. Забарний холоднокровно зупинив свого опонента, який намагався на швикості пройти українського захисника на фланзі.

84 хв. ГОЛ! ДОВБИК! Артем у штрафному прийняв м'яча, обіграв одразу кількох захисників і підсік сферу у кут воріт Юрченка! Яка індивідуальна майстерність від форварда збірної України!

83 хв. Ярмоленка вертикальним пасом знайшли на правому фланзі атаки, і Андрій у контратаці заробив кутовий для гостей.

81 хв. ГОЛ! ІГНАТЕНКО! Довбик мав час у штрафному, щоб знайти опцію для завершення атаки, зробив низову скидку під удар Ігнатенку, і той ударом метрів 20-ти вразив ціль!

79 хв. Медична допомога надається Тимчику. Невеличка пауза у протистоянні, в якому команди, схоже, вже все вирішили між собою.

78 хв. Небезпечний момент Вірменії! Арутюнян завдав удару по центру з 20-ти метрів - сейв Луніна!

76 хв. Заміна у збірній України. Йде відпочивати Кривцов, а у гру входить Матвієнко.

75 хв. Мкоян - Восканян, Маргарян - Монрой. Чергові кадрові зміни від Хоакіна Капарроса.

74 хв. Мудрик отримав м'яча у вільній зоні, проривався до воріт суперників, проте зустріч жорсткий підкат від Мкояна! Щоправда, у межах правил на думку арбітра!

Фото Грігора Григоряна

71 хв. Дашян отримав попередження у складі вірменської збірної. А в українців чергова заміна - Мудрик замість Зубкова.

70 хв. Небезпечний момент України! Ярмоленко проривався до воріт вірменської команди, був збитий суперником, проте Тимчик ударом у дотик відправив м'яча у метрі від дальньої стійки!

69 хв. ГОЛ! ДОВБИК! Справжнє мереживо коротких передач у дотик влаштували синьо-жовті в атаці, Зубков перекинув м'яча через воротаря, а Довбик добив його для вірності у ворота!

66 хв. Подвійну заміну виконує Олександр Петраков. Довбик змінює Яремчука, а Ярмоленко - Циганкова!

64 хв. Небезпечний момент України! Циганков під час швидкісного відриву спробував закрутити м'яча у дальній кут воріт Юрченка, проте трішки йому бракувало влучності!

63 хв. Заміна! Шагоян змінює Барсегяна у складі збірної Вірменії.

62 хв. Жовту картку отримав Кривцов за відвертий зрив атаки вірменської команди на фланзі.

60 хв. Небезпечний момент України! М'яч парашутом після удару на техніку Циганкова опустився на сітку воріт збірної Вірменії, але вище поперечини!

58 хв. Забарний отримав по ногах у середині поля. Штрафний для гостей.

Фото Грігора Григоряна

57 хв. ГОЛ! ЗУБКОВ! Яремчук чудово відіграв стовпа в атаці, підключив на правому фланзі Тимчика, той прострілив у центр штрафного майданчика, де Зубков невідпорним ударом відправив м'яча у сітку воріт!

55 хв. Барсегян опинився віч-на-віч з Луніним! Так і не зумів вірменський футболіст знайти можливість для удару, а опісля лайнсмен запалив прапорець про положення поза грою!

54 хв. Захисник збірної Вірменії вибив м'яча після спроби прострільної передачі Тимчика з правого флангу. Хоча українці розіграли непогану швидку атаку.

52 хв. Миколенко запустив передачею Зубкова на фланг атаки, але передача Олександра на дальню стійку виявилася відверто невдалою, ніхто з партнерів на неї не відгукнувся.

50 хв. Небезпечний момент Вірменії! Лунін накрив м'яча на ближній стійці після удару боковими ножицями від Барсегяна!

48 хв. Забарний опинився під щільним пресингом одразу двох суперників, і Ілля лише у підкаті зміг вибити м'яча в аут і не дозволив вірменам себе обікрасти.

Фото Грігора Григоряна

47 хв. Дальній удар зі штрафного низом завдав Дашян, але Лунін контролював траєкторію польоту м'яча.

46 хв. Стартував другий тайм! Збірна Вірменії розіграла м'яч з центру поля. На полі в українців з'явився по перерві замість Сидорчука Піхальонок. Арутюнян змінив Бічахчяна у складі вірменської команди.

45+1. Перший тайм завершено! Гол Олександра Тимчика дає перевагу колективу Олександра Петракова над командою Вірменії після 45 хвилин гри.

45 хв. Арбітр компенсував 1 хвилину до основного часу першого тайму.

44 хв. Україна завершує перший тайм у позиційних атаках на ворота збірної Вірменії.

42 хв. Ігнатенко в оточенні кількох суперників завдав удару у падінні у бік воріт - м'яч пішов повз ціль.

40 хв. Селараян прямим ударом з 25-ти метрів пробив зі стандарту - м'яч пролетів у кількох метрах від правої стійки воріт Луніна!

39 хв. Тимчик головою вибив м'яча подалі від небезпеки після м'якого закидання зі штрафного від Селараяна!

37 хв. Бічахчяна знайшов партнер у вільній зоні, однак гравець збірної Вірменії з вигідної позиції пробив у Кривцова!

35 хв. Циганков гострим пасом по центру шукав у вільній зоні Яремчука, проте Роман трішки не встиг за цим пасом!

34 хв. Забарний грамотно відтіснив Селараяна у боротьбі за м'яч, і атака вірменської команди завершилася нічим.

32 хв. Удар Барсегяна у позиційній атаці збірної Вірменії поцілив в Ігнатенка, і м'яч пішов на кутовий.

30 хв. Першу жовту картку у матчі отримав Сидорчук, який виконав тактичний фол у центрі проти Григоряна.

29 хв. Простріл Тимчика та рикошет від захисника змусив воротаря вірменської збірної реагувати! У наступному ж епізоді Бічахчян опинився в офсайді.

Фото Грігора Григоряна

27 хв. Продовжують атакувати українці. Спочатку не порозумілися біля штрафного Яремчук та Циганков, а опісля Сидорчук не зважився пробити здалеку.

25 хв. Кривцов блокує спробу дальнього удару від Барсегяна під час позиційної атаки збірної Вірменії.

23 хв. Це дебютний гол Тимчика за головну команду країни, і це сталося в 11-й грі захисника за синьо-жовтих!

22 хв. ГОЛ! ТИМЧИК! Миколенко, Циганков та Зубков розіграли комбінацію на лівому фланзі атаки, і останній викотив м'яча на дальню стійку, а Тимчик у підкаті увігнав шкіряного у ворота!

Фото Грігора Григоряна

21 хв. Спроба підключення до кутового та удару головою від Качараби виявилася невдалою. Удар від воріт для Вірменії.

20 хв. Небезпечний момент України! Сейв воротаря після удару Циганкова з гострого кута! Чудовий розрізний пас на вінгера дав Ігнатенко!

19 хв. Яремчук добре прийняв м'яча в атаці, побачив набігаючого Циганкова та зробив скидку на партнера, проте удар Віктора виявився невлучним!

18 хв. Знову збірна України перейшла до фази контроля м'яча та поступового наступу на ворота вірменського колективу.

15 хв. Яремчук не встиг за м'ячем після проникливої передачі на лівий фланг атаки від Зубкова.

14 хв. Небезпечний момент Вірменії! Штрафний удар пробили господарі, Лунін з першої спроби не зумів зафіксувати м'яч у руках, і Миколенко підстрахував воротаря, вибивши сферу в аут!

12 хв. Яремчук виграв верхову боротьбу у вірменських володіннях після кутового, проте нікого з партнерів не було на підбиранні, щоб завершити цю атаку!

Фото Грігора Григоряна

11 хв. Миколенко на фланзі заробив кутовий для української команди.

9 хв. Пауза у грі через пошкодження у гравця збірної Вірменії Чалішира, який він отримав під час епізоду з кутовим збірної України.

8 хв. Офсайд у Бічахчяна! Проте дуже небезпечно гравець збірної Вірменії вибігав на ворота Луніна! Вірмени не цураються гостро контратакувати і шукати помилки у нашому захисті.

6 хв. Якісне закидання виконав Сидорчук уперед на Яремчука, проте захисник збірної Вірменії відтіснив у штрафному Романа у боротьбі за м'яч.

5 хв. Небезпечний момент Вірменії! Кривцов помилився на власній половині поля, і Лунін вперше вступив у гру біля небезпечного прориву Селараяна і його удару у площину воріт!

3 хв. Прогнозовано збірна України грає першим номером у дебюті зустрічі, нав'язуючи свою гру для опонентів.

2 хв. Перша ж атака українців була перспективною! Циганков скинув м'яча на Тимчика на фланзі, а той гостро прострілив до володінь господарів - захисники вибили сферу подалі від гріха!

1 хв. Збірна України розпочинає матч з центру поля!

Одразу 8 футболістів збірної України знаходяться сьогодні під загрозою дискваліфікації, тож логічним виглядає рішення наставника команди дати шанс іншим виконавцям, аніж тим, які програли шотландцям у Глазго. 

Збірна України гратиме у сьогоднішньому матчі у жовтому комплекті форми, команда ж Вірменії - у червоному комплекті.

Настала черга державного Гімну Вірменії. Разом з гравцями команди господарів співають й вболівальники на стадіоні.

Лунає національний Гімн України! Наші футболісти співають Славень, загорнутими у державні прапори!

Що ж, настав час зустрічати команди на футбольному полі! Футболісти збірних Вірменії та України вийшли з підтрибунного приміщення єреванської арени і вишикувалися для виконання національних гімнів!

10 тисяч квитків було продано на цей матч станом на ранок. Це при місткості "Республіканського" стадіону в Єревані  у 14,5 тисяч. Тож публіка не оминула сьогоднішнє футбольне свято, а для українців це буде додатковий тиск з боку вболівальників господарів.

Олександр Петраков вдався до масштабної ротації після поразки збірної України від Шотландії. У старті на гру з Вірменією з'явилися 11 (!) нових гравців. Після дискваліфікації повернувся захисник Ілля Забарний. Відновився від травми захисник Віталій Миколенко. А з капітанською пов'язкою команду на гру виведе півзахисник Сергій Сидорчук.

26 градусів вище нуля в Єревані. Чудова погода для футболу, яка не заважатиме виконавцям обох команд демонструвати свою майстерність на футбольному полі.

Матч, в якому збірна України не має права на помилку. Сьогодні українська команда має вигравати у Вірменії та набирати три очки, щоб у заключному домашньому поєдинку із Шотландією команда Олександра Петракова мала шанс змагатися за перше місце у групі.

Доброго дня, шановні вболівальники! Сьогодні національна збірна команда України зіграє у матчі Ліги націй УЄФА проти команди Вірменії.

Стартовий склад Вірменії: 1. Давід Юрченко, 2. Андре Чалішир, 5. Артак Григорян, 7. Хорен Байрамян, 10. Лукас Селараян, 11. Тігран Барсегян, 15. Грайр Мкоян (к), 19. Оганес Амбарцумян, 20. Артак Дашян, 22. Жирайр Маргарян, 23. Ваган Бічахчян.

Запасні: 3. Стьопа Мкртчян, 4. Тарон Восканян, 6. Жорді Монрой, 8. Карен Мурадян, 9. Артур Серобян, 12. Станіслав Бучнєв, 13. Сероб Галстян, 14. Оганес Арутюнян, 16. Арсен Бегларян, 17. Акоп Акопян, 18. Жирайр Шагоян, 21. Сергей Мкртчян.

Стартовий склад України: 12. Андрій Лунін, 19. Тарас Качараба, 4. Сергій Кривцов, 13. Ілля Забарний, 16. Віталій Миколенко, 14. Данило Ігнатенко, 5. Сергій Сидорчук (к), 18. Олександр Тимчик, 15. Віктор Циганков, 20. Олександр Зубков, 9. Роман Яремчук.

Запасні: 1. Євген Волинець, 2. Валерій Бондар, 3. Богдан Михайліченко, 6. Тарас Степаненко, 7. Андрій Ярмоленко, 8. Руслан Маліновський, 10. Михайло Мудрик, 11. Артем Довбик, 17. Олександр Піхальонок, 21. Олександр Караваєв, 22. Микола Матвієнко, 23. Дмитро Різник.

Заявка збірної України на матч з Вірменією (за номерами)

1. Євген Волинець, 2. Валерій Бондар, 3. Богдан Михайліченко, 4. Сергій Кривцов, 5. Сергій Сидорчук, 6. Тарас Степаненко, 7. Андрій Ярмоленко, 8. Руслан Маліновський, 9. Роман Яремчук, 10. Михайло Мудрик, 11. Артем Довбик, 12. Андрій Лунін, 13. Ілля Забарний, 14. Данило Ігнатенко, 15. Віктор Циганков, 16. Віталій Миколенко, 17. Олександр Піхальонок, 18. Олександр Тимчик, 19. Тарас Качараба, 20. Олександр Зубков, 21. Олександр Караваєв, 22. Микола Матвієнко, 23. Дмитро Різник.

Із тих футболістів, які перебувають на підготовчому зборі, до заявки не потрапив півзахисник Едуард Сарапій.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
30.06.2024 11:00

Суперник України в Лізі націй. Збірна Чехії на Євро-2024

Суперник збірної України в Лізі націй сезону-2024/2025, команда Чехії,...

29.06.2024 14:01

Суперник України в Лізі націй. Збірна Албанії на Євро-2024

Суперник збірної України в Лізі націй сезону-2024/2025, команда Албані...

21.02.2024 13:00

Суперник у Лізі націй. Програма матчів збірної Грузії в межах підготовки до поєдинків з Україною

Збірна Грузії, з якою Україна двічі зустрінеться восени в розіграші Лі...

19.02.2024 15:15

Суперник у Лізі націй. Програма матчів збірної Албанії в межах підготовки до поєдинків з Україною

Збірна Албанії, з якою Україна двічі зустрінеться восени в розіграші Л...

Підписатися на новини