Ліга націй-2022/2023. Шотландія — Україна — 3:0 (текстова трансляція)

Сьогодні у Глазго на стадіоні «Хемпден Парк» збірна України зійдеться з командою Шотландії у своєму четвертому поєдинку розіграшу Ліги націй-2022/2023 (початок зустрічі — о 21.45 за київським часом). Нагадаємо, синьо-жовті лідирують у першій групі дивізіону В, де виступають разом із командами Ірландії, Шотландії та Вірменії. Згідно з регламентом, переможець групи отримає путівку до Ліги А, а остання команда квартету у наступному циклі виступатиме в Лізі С. 

90+3 хв. Фінальний свисток. Збірна України терпить фіаско у виїзному матчі із командою Шотландії - 0:3.

90+2 хв. Маліновський вже від розпачу влупив по м'ячу, коли не вдалося його відібрати в опонента, і отримує попередження. 

90 хв. Три хвилини компенсував арбітр до цього матчу.

88 хв. На Олександра Петракова прикро дивитися. Навряд чи він думав, що його підопічні програють усю боротьбу шотландцям у цій грі і тричі пропустять.

87 хв. Дайкс забиває ще один м'яч! Черговий кутовий, і черговий раз ніхто із українських гравців не втримав Дайкса, який ударом головою не залишив шансів Трубіну!

85 хв. Ще дві заміни у господарів. Маклін виходить замість Крісті, Тейлор завершуватиме матч замість Тірні.

84 хв. Зубков змінює Піхальонка у складі збірної України. Також виходить Ігнатенко замість Мудрика.

83 хв. Жовта картка для Сидорчука, який руками тримав Дайкса у центрі поля.

82 хв. Мудрик врешті опинився в атаці на лівому флангі, віддав у центр на Маліновського, а той оформив невдалий пас на партнера.

80 хв. Дайкс забиває другий гол! Ні Маліновський, ні Яремчук не змогли завадити Дайксу переправити м'яча головою у ворота після подачі кутового!

78 хв. Небезпечний момент Шотландії! Шалений сейв Трубіна після удару від Тірні! Анатолій через стінку з гравців не бачив епізоду, але встиг скластися і зреагувати на цей постріл захисника!

Фото Mark Scates - SNS Group

77 хв. Подвіна заміна у господарів. Армстронг поступається місцем на полі Фрейзеру. Дайкс виходить замість Адамса.

76 хв. Небезпечний момент Шотландії! Маккенна пробиває головою над поперечиною після того, як він виграв боротьбу у Михайліченка!

74 хв. Дальній удар Макгінна приймає на себе захисник, і м'яч йде на кутовий для шотландців.

72 хв. Дуже важко збірній України сьогодні. Просто задавили шотландці українців, і тепер гостям необхідно шукати сили, щоб спробувати врятувати цю гру.

70 хв. Гол! Макгінн забиває у ворота збірної України. Макгінн продавив Бондаря, прийняв м'яча на вході до штрафного і невідпорно пробив у дальній нижній кут.

68 хв. Небезпечний момент Шотландії! Адамс м'яко навісив на вході до штрафного, а Армстронгу не вистачило влучності, щоб відкрити рахунок ударом головою! 

67 хв. Подвійна заміна в України. Замість Довбика на поле виходить Яремчук, а замість Ярмоленка гратиме Циганков.

65 хв. Михайліченко зробив тонку передачу на Довбика, отримав пас у відповідь в атаці, але не встиг пробити, наштовхнувшись одразу на кількох шотландських захисників.

63 хв. ЩО КОЇТЬСЯ БІЛЯ ВОРІТ УКРАЇНИ! Спочатку поперечина рятує нашу команду, а одразу після цього Трубін неймовірно реагує на удар головою впритул від Адамса!

Фото Mark Scates - SNS Group

62 хв. Небезпечний момент Шотландії! Гікі пробивав з лівої з-за меж штрафного - м'яч просвистів біля ближньої стійки воріт Трубіна!

60 хв. Небезпечний момент Шотландії! Який шанс втрачає Армстронг! Отримав півзахисник дотепний пас п'ятою від Мактомінея і з 10 метрів пробив по горобцях!

58 хв. Небезпечний момент Шотландії! Тірні перехопив м'яча у Караваєва, одразу прострілив на Армстронга у центр, і той з лету пробив - Трубін здійснив сейв!

57 хв. Мудрик гострою передачею виводив Довбика у прорив до воріт шотландців, але лайнсмен запалив прапорець! Офсайд у Артема.

56 хв. Крісті прочитав задум Караваєва і не пустив Олександра у забіг правим флангом.

54 хв. Українці сповільнили гру, спробувавши взяти м'яч під контроль. Адже чимало шотландці боротьби вигравали і робили перехоплень у перші 45 хвилин.

Фото Mark Scates - SNS Group

53 хв. Небезпечний момент України! Гордон невдало вийшов з воріт, аби не дати можливості Довбику завдати прицільного удару, і Мудрик у другій хвилі атаки не влучив у ворота господарів.

51 хв. Трубін дістався першим до м'яча після далекого вкидання з-за бокової від Тірні.

49 хв. Українці беруть м'яч під контроль, і це не подобається фанам шотландської збірної, які супроводжують дії гостей свистом.

47 хв. Українці провели перспективну атаку лівим флангом. Михайліченко знайшов вертикальним пасом Довбика, проте Артем не зміг добре прийняти м'яча, і атака захлинулася.

46 хв. Стартує другий тайм! Є перша заміна в України. Сидорчук виходить на поле замість Степаненка. Сподіваємося, перерва піде на користь команді Олександра Петракова. 

45+2 хв. Перший тайм завершено! Шотландія поки виглядає впевненіше за українців, гості часто помиляються під час комбінацій та програють чимало підборів, а Трубіну вже довелося вступати у гру. Тим не менш, рахунок так і не відкритий - 0:0.

45+1 хв. Дві хвилини компенсував арбітр до основного часу першого тайму. Тим часом медичну допомогу лікарі надають Адамсу.

45 хв. Жовта картка Бондарю. Провалилися наші захисники, і Валерію довелося відверто фолити проти Адамса, щоб зупинити цей гострий прорив господарів.

44 хв. Не порозумілися Ярмоленко та Довбик у намаганні організувати контратаку. Андрій віддавав довгу вертикаль по флангу, а Артем не побіг у зону.

43 хв. Крісті ледве не дістався до м'яча після пасу від Мактомінея, міг увійти форвард до вільної зони і пробити по воротах Трубіна!

41 хв. Чимало підборів українці програють як у середньому блоці, так і на власній половині поля. Добре, що шотландці так жодного разу цим не скористалися на свою користь.

39 хв. Гордон вступив у гру, нівелюючи загрозу своїм воротам, яка прийшла з лівого флангу атаки збірної України! Впевнено зіграв кулаками воротар.

Фото Mark Scates - SNS Group

38 хв. Помилка у захисті від Михайліченка призвела до перехоплення від Мактомінея і дещо поспішного удару від Макгінна - значно вище воріт.

36 хв. Довбик опинився в офсайді, намагаючись прийняти м'яча після вертикального пасу від Караваєва.

33 хв. З першої третини поля українці намагаються розпочинати свої атаки. Неспішно, але потроху синьо-жовті переходять половину поля у комбінаційній грі.

31 хв. Маліновський намагався потужним пострілом зі штрафного прошити стінку, але м'яч так і не дістався воріт, які захищає Гордон.

30 хв. Штрафний заробляє Україна, це одразу двоє захисників намагалися будь-що зупинити прохід Мудрика.

29 хв. Дуже багато боротьби і браку під час передач як в однієї, так і іншої команди. Гра прийняла дещо сумбурний характер у першому таймі.

27 хв. Довбик мав шанс з кількох метрів поцілити по воротах шотландців після навісу Михайліченка, але атака не завершилася акцентованим ударом форварда.

26 хв. Шотландія проводить вимушену заміну. Гікі з'являється на футбольному полі замість Паттерсона.

23 хв. Паттерсон потребує медичної допомоги, тож виникла невеличка пауза у матчі.

22 хв. Небезпечний момент Шотландії! Трубін рятує збірну України! Караваєв невдало вибив м'яча, фактично на ногу опоненту, чим ледве не скористався Армстронг!

20 хв. Небезпечний момент Шотландії! Крісті не забиває! Трубін не встиг дістатися до м'яча, а нападник шотландців, відгукнувшись на навісну подачу з флангу, пробив головою вище воріт!

18 хв. Перша жовтка картка у матчі. Степаненко в агресивному підкаті скосив Макгінна. Вибачається Тарас перед суперником, але арбітр невблаганний.

Фото Mark Scates - SNS Group

17 хв. Небезпечний момент Шотландії! Навісна подача Паттерсона знайшла голову Макгінна у штрафному українців, але трішки не влучив півзахисник господарів у площину воріт!

15 хв. Переважно навісні закидання роблять шотландці під час флангових атак, але добре у центрі захисту діють Матвієнко та Бондар! Поки усе надійно у наших володіннях!

13 хв. Тепер володіння м'ячем перейшло до господарів, а українці відійшли у позиційний захист. Адамс виконав гострий поперечний простріл зліва, і ніхто з його партнерів не замкнув пас на дальній стійці!

11 хв. Небезпечний момент Шотландії! Позиційна помилка Караваєва призвела до удару Адамса у площину вороті Трубіна! Воротар на місці!

10 хв. Михайліченко виконав небезпечний простріл з лівого флангу, але Довбик не зумів дотягнутися до неї та переправити м'яча у ворота!

9 хв. Якісно комбінують м'ячем українські футболісти, граючи першим номером на старті матчу. 

7 хв. Піхальонок пробив повз ворота! Але перед цим арбітр свиснув фол Довбика проти Тірні у штрафному шотландців.

6 хв. Динамічний початок матчу! Шотландці високо пресингують українців, однак саме підопічні Петракова грають гостріше у дебюті зустрічі.

4 хв. Маліновський довгим пасом запустив у контратаку Довбика, і Маккенна ледве зумів виграти швидкісне єдиноборство у нападника гостей!

Фото Mark Scates - SNS Group

3 хв. Довбик опинився у першому офсайді української команди у матчі. Проте, навіть враховуючи рішення арбітра, Артем не зміг завершити цю атаку результативним ударом.

2 хв. Мудрик у перші ж миттєвості матчу ввімкнув швидкість і намагався увірватися до штрафого майданчика шотландців, але господарі відбилися від першої атаки українців.

1 хв. Матч розпочався! Шотландія розпочала гру з центру поля.

Збірна України гратиме сьогодні у жовтому комплекті форми, а шотландці - у традиційному для господарів синьо-білих кольорах.

Хвилина оплесків у виконанні обох збірних, гравці яких розташувалися у центрі поля, у пам’ять про королеву Великої Британії. Єлизавета II, яка очолювала країну найдовше в її історії – 70 років, померла 8 вересня у віці 96 років.

Команди вже з'явилися на футбольному полі "Гемпден Парк"! Лунають національні гімни України та Шотландії!

Близько тисячі українців сьогодні присутні на трибунах «Гемпден Парк» і підтримуватимуть синьо-жовтих у вкрай непростій битві із шотландцями.

Це четверта футбольна зустріч України із Шотландією. У відборі на Євро-2008 українці вдома перемогли шотландців 2:0, проте програли горцям на виїзді з рахунком 1:3. Ну і на шляху до чемпіонату світу 2022 року хлопці Петракова здолали опір суперників – 3:1.

Олександр Петраков залишив на заміні Романа Яремчука, довіривши місце на вістрі атаки Артему Довбику. Нападник вже забивав у цій Лізі націй, і сталося це якраз у попередній грі української команди – проти ірландців (1:1).

Михайло Мудрик вражає якістю своєї гри і тим, як він робить різницю в єврокубкових матчах за «Шахтар» у Лізі чемпіонів сезону 2022/2023. Тож не дивно, що один з найперспективніших українських гравців сьогодення – у стартовому складі на Шотландію!

Зважаючи на травму Олександра Зінченка, місце у центральному трикутнику дісталося хавбеку «Дніпра-1» Олександру Піхальонку, який складе сьогодні компанію Тарасу Степаненку і Руслану Маліновському. Який хвилюючий вечір для 25-річного футболіста!

Травми Віталія Миколенка і Едуарда Соболя дозволили пробитися в основу на лівий фланг захисту Богдану Михайліченку. Гравець «Шахтаря» повертається до складу синьо-жовтих після домашньої нічиєї з Казахстаном у березні 2021 року (1:1).

Анатолій Трубін грає свій третій матч за збірну України і вперше у нинішній Лізі націй. Востаннє Анатолій захищав ворота головної команд країни ще у травні 2021 року – у товариській грі проти Бахрейну (1:1).

Обидві команди підійшли до сьогоднішнього протистояння з серйозними кадровими проблемами. Тренер шотландців зробив 5 змін у порівнянні з поєдинком 1 червня на «Гемпден Парк», в якому українці святкували перемогу (3:1). Найбільшої ротації зазнала лінія захисту, де через травми відсутні Купер, Генлі, а також лідер команди Робертсон. У свою чергу, Олександр Петраков не може розраховувати на Зінченка, Шапаренка та Соболя.

7 очок має Україна у групі B1, 6 очок - Шотландія. Ірландці та вірмени, які зіграли на гру більше, розташовуються, відповідно, на третій та четвертій позиціях. Тож дійсно сьогоднішній матч має вирішальне турнірне значення для українців та шотландців, які прагнуть виграти свій квартет і підвищитися до Ліги А.

Битва за перше місце, реванш для Шотландії, матч найкращих команд групи – як тільки не називають у пресі сьогоднішній поєдинок національних збірних Шотландії та України у Лізі націй УЄФА-2022/2023. Для нас же це гра 1-го туру турніру, яка мала відбутися ще на початку червня, проте була перенесена УЄФА на пізніший термін через повномасштабне російське військове вторгення. Дякуючи героїчним хлопцям та дівчатам зі Збройних Сил України, три з половиною місяці потому збірна України має можливість все ж вийти на футбольне поле і дати бій шотландцям!

Доброго вечора, шановні вболівальники! Сьогодні національна збірна команда України зіграє у матчі Ліги націй УЄФА проти команди Шотландії.

Фото Mark Scates - SNS Group

Стартовий склад Шотландії: 1. Крейг Гордон, 2. Натан Паттерсон, 4. Скотт Мактоміней, 6. Кіран Тірні, 7. Джон Макгінн (к), 8. Каллум Макгрегор, 10. Че Адамс, 11. Раян Крісті, 13. Джек Гендрі, 15. Скотт Маккенна, 17. Стюарт Армстронг.

Запасні: 3. Грег Тейлор, 5. Раян Портеус, 9. Ліндон Дайкс, 12. Ліам Келлі, 14. Біллі Гілмор, 16. Ентоні Ролстон, 19. Раян Фрейзер, 20. Раян Джек, 21. Роббі Маккрорі, 22. Аарон Гікі, 23. Кенні Маклін.

Стартовий склад України:1. Анатолій Трубін, 3. Богдан Михайліченко, 22. Микола Матвієнко, 2. Валерій Бондар, 21. Олександр Караваєв, 6. Тарас Степаненко, 10. Михайло Мудрик, 8. Руслан Маліновський, 17. Олександр Піхальонок, 7. Андрій Ярмоленко (к), 11. Артем Довбик.

Запасні: 4. Сергій Кривцов, 5. Сергій Сидорчук, 9. Роман Яремчук, 12. Андрій Лунін, 13. Тарас Качараба, 14. Данило Ігнатенко, 15. Віктор Циганков, 16. Віталій Миколенко, 18. Олександр Тимчик, 19. Віктор Коваленко, 20. Олександр Зубков, 23. Дмитро Різник.

Заявка збірної України на матч із Шотландією (за номерами)

1. Анатолій Трубін, 2. Валерій Бондар, 3. Богдан Михайліченко, 4. Сергій Кривцов, 5. Сергій Сидорчук, 6. Тарас Степаненко, 7. Андрій Ярмоленко, 8. Руслан Маліновський, 9. Роман Яремчук, 10. Михайло Мудрик, 11. Артем Довбик, 12. Андрій Лунін, 13. Тарас Качараба, 14. Данило Ігнатенко, 15. Віктор Циганков, 16. Віталій Миколенко, 17. Олександр Піхальонок, 18. Олександр Тимчик, 19. Віктор Коваленко, 20. Олександр Зубков, 21. Олександр Караваєв, 22. Микола Матвієнко, 23. Дмитро Різник.

Із тих футболістів, які перебувають на підготовчому зборі, до заявки не потрапили воротар Євген Волинець (не полетів із командою через відсутність британської візи) та захисник Ілля Забарний (дискваліфікація).

НОВИНИ ПО ТЕМІ
21.02.2024 13:00

Суперник у Лізі націй. Програма матчів збірної Грузії в межах підготовки до поєдинків з Україною

Збірна Грузії, з якою Україна двічі зустрінеться восени в розіграші Лі...

19.02.2024 15:15

Суперник у Лізі націй. Програма матчів збірної Албанії в межах підготовки до поєдинків з Україною

Збірна Албанії, з якою Україна двічі зустрінеться восени в розіграші Л...

18.02.2024 13:14

Суперник у Лізі націй. Програма матчів збірної Чехії в межах підготовки до поєдинків з Україною

Збірна Чехії, з якою Україна двічі зустрінеться восени в розіграші Ліг...

08.02.2024 07:00

Жеребкування Ліги націй-2024/2025. Національна збірна України — в очікуванні суперників у дивізіоні В

У четвер, 8 лютого в Парижі відбудеться церемонія жеребкування Лі...

Підписатися на новини