Перша ліга. «Нива» залишається незручним суперником для «Полісся», а в дербі Полтавщини «Кремінь» приголомшив сусідів із «Гірника-Спорту»

Після поразки в 3-му турі від «Прикарпаття» керівництво ФК «Нива» вирішило припинити співпрацю з головним тренером Андрієм Купцовим. Й у вчорашньому протистоянні з «Поліссям» обов’язки керманича виконував спортивний директор клубу, колишній гравець збірної України Сергій Задорожний.

Йому вдалося налаштувати своїх підопічних на поєдинок із головним претендентом на перемогу в групі «А», і було б несправедливо, якби господарі поступилися. Без сумніву, додав футболістам «Ниви» впевненості у своїх силах і той факт, що раніше вони успішно грали з «Поліссям». Довели вони, що залишаються незручним суперником для житомирян, і минулої суботи (0:0). Гості володіли ініціативою хіба що відразу по перерві, могли навіть відкрити рахунок, коли їхній гренадер Пилип Будківський пробивав головою з близької відстані, але воротар господарів Максим Механів в ефектному кидку відвів загрозу. Був він на висоті й коли поліщуки наприкінці матчу, аби таки схилити шальки терезів на свій бік, узяли на озброєння верхові передачі.

«Нічийний підсумок слід визнати закономірним, — заявив після фінального свистка головний тренер «Полісся» Юрій Калитвинцев. — Я більше задоволений другим таймом, проте моїх підопічних у вирішальні моменти підводила реалізація. Слід віддати належне й тернополянам, що продемонстрували стійкість і непогану організацію гри».

Першою очковою втратою «Полісся» могли скористатися сьогодні «Карпати», які у випадку звитяги над «Діназом» ставали одноосібним лідером. До речі, це був 20-й тренерський матч наставника «Діназу» Олександра Головка в першій лізі. Звичайно, «Карпатам» кортіло зіпсувати йому цей ювілей. Суперники не відсиджувалися в обороні, переважно атакуючи флангами. Двічі міг відзначитися після розіграшу стандартних положень стопер «Карпат» Ігор Дуць, але схибив з близької відстані. На 34-й хвилині вже господарі здобули право на кутовий, і їхній центральний нападник Олег Кос у стрибку спрямував м’яч під поперечину. Слід зазначити, що це був перший пропущений гол галичан цього сезону.

Після перерви підопічні Андрія Тлумака додали обертів, і Владислав Приймак, що вийшов на заміну, зрівняв рахунок. А невдовзі невгамовний Дуць таки підправив приціл і вивів «Карпати» вперед. Зелено-білі здобули вольову вікторію — 2:1 і закріпилися на першому місці.

У групі «Б» у відрив пішла «Оболонь», яка вчора здолала опір «Скорука» — 3:1 і скористалася тим, що сусід по турнірній таблиці, «Металург», неочікувано вдома поступився «Чернігову» — 0:2. Схоже, підопічних Володимира Микитина вибив із колії пропущений у дебюті м'яч від Дмитра Мироненка. Ця перемога стала для «Чернігова» історичною, адже раніше в першому дивізіоні він не перемагав.

Осічкою «Металурга» скористалася не тільки «Оболонь», а й «ЛНЗ», який після перемоги над «Полтавою» — 1:0 наздогнав  запоріжців.

А полтавці залишаються єдиною командою першого дивізіону, яка всі свої матчі програла.

І насамкінець — про сенсацію в Кременчуці, де сьогодні місцевий «Кремінь» у дербі Полтавщини забив сім м’ячів у ворота «Гірника-Спорту», не пропустивши жодного. Хоча перед початком поєдинку фахівці вище оцінювали шанси саме гостей.

Результати матчів і таблиці першої ліги

НОВИНИ ПО ТЕМІ
21.04.2024 16:01

Перша ліга. «Інгулець» здолав «Карпати», а «Металург» продовжує падіння

У 5-му турі в епіцентрі уваги були два поєдинки в чемпіонській групі,...

14.04.2024 17:01

Перша ліга. Вагомі заявки «Карпат» та «Інгульця», чергова невдача «Металурга»

Суперництво в першій лізі виходить на фінішну пряму. У четвертому турі...

07.04.2024 15:37

Перша ліга. «Карпати» здобувають вольову звитягу, а результативний «Хуст» — уже не аутсайдер

Після третього туру в «чемпіонській» групі першої ліги заг...

31.03.2024 14:31

Перша ліга. Перемоги «Карпат» і «Лівого берега», осічка «Інгульця» та камбек «Хуста»

Відбулися поєдинки другого туру весняної частини чемпіонату України се...

Підписатися на новини